Denník N

Víťaz volieb (ne)bude SMER? Zrejme BUDE…

Prosba takmer stratených voličov ku všetkým autentickým demokratickým stranám

ŽIADNA KOALÍCIA (BLOK ZMENY) SA KONAŤ NEBUDE. MÔŽME SA „TEŠIŤ“ NA KAMPAŇ A JEDINE DÚFAŤ V TO, ŽE TO „OPOZIČNÍCI“ V NEJ NEPOKAŠĽÚ, A ŽE SMER S KOTLEBOM S „PODPOROU“ HARABÍNA JU NEJAK PREPÁLIA.

ĎALEJ UŽ NEMUSÍTE ČÍTAŤ…

Demokratickí politici, PROSÍME, vzchopte sa!

Voličov (tých príčetných) teraz vôbec netrápia „druhotné témy“ ako sú eutanázia, interrupcie, registrované partnerstvá, legalizácia marihuany, Kuffova pretvárka, konšpiračné a hoaxové útočenie pomätenej fašisticko-oligarcho-mafiánskej luzy a tých, ktorí im na to naleteli, či vaše ťažko pochopiteľné a uchopiteľné „pakty“, interné predvolebné „analýzy a kalkulácie“.

Toto všetko sú témy, ktoré teraz naozaj treba odstaviť na vedľajšiu koľaj. Voličov (tých príčetných) aktuálne v prvom rade trápi jediná zásadná otázka: Kto vyhrá najbližšie parlamentné voľby a bude zostavovať vládu? Neprimerane dlhú dobu všetko, ale naozaj všetko, nasvedčuje tomu, že vo februári preberú moc demokraticky sa tváriace, či doslova antidemokratické sily (pololatentní fašisti a znásilňovači spravodlivosti).

ČO S TÝM? Vy veľmi dobre viete čo s tým. Všetci vám to hovoria už niekoľko mesiacov. Nespoliehajte sa na čarovnú formulku „DOBRE BUDE“, ale konajte HNEĎ. Pretože aktuálne teraz skôr platí: „Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie!“.

1. 12. 2019 sa uzavrie jedna zásadná etapa, po ktorej môžu byť voliči ešte viac stratení, alebo sa ešte predsa len môže objaviť svetielko nádeje, že voľby môžu vyhrať autentické demokratické sily.

SPOJTE TIE SILY EŠTE TERAZ, LEBO POTOM TO UŽ MÔŽE BYŤ OVEĽA, OVEĽA NÁROČNEJŠIE.

PROSÍME, SPOJTE SA!

Ak to to vidíte rovnako, pridajte sa k tejto výzve:

Ak o podpisovanie nemáte záujem, môžete sa „hravo“ a „nezáväzne“ vyjadriť aj tu:

Pamätajte pri tom všetkom aj na odkaz Novembra 1989:

Juraj Habovštiak:
„Ak chceme zmeniť naše Slovensko, jeden November nestačí. Je to neustály proces učenia sa a oddeľovanie dobra od zla. Spomínam si na heslo z Novembra, že láska a pravda zvíťazí nad lžou a nenávisťou. My sme na toto trochu zabudli. Našu túžbu po slobode by sme nemali nahradiť túžbou po majetku. Preto by som to spresnil, že len láska k ľuďom a život podľa pravdy zvíťazí nad lžou a nenávisťou. Slepou láskou k peniazom a kariére zlo neporazíme nikdy.“

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.