Denník N

Utáraný „sopliak“ Blaha o špeciálnom prokurátorovi

Včera, v deň svojich 40-tych narodenín, označil poslanec Smeru Ľuboš Blaha, prokurátora Špeciálnej prokuratúry, Tomáša Honza, za sopliaka. Pridal k tomu znôšku urážok na jeho adresu, ako aj na adresu ďalších osôb.

Nebudem sa venovať nezmyslom a konšpiráciám a la Zem a Vek, ktoré Blaha vo videu narozprával. K celému videu snáď iba toľko. Nazvať „sopliakom“ a „uchom“ prokurátora Špeciálnej prokuratúry, ktorý nesie hlavnú ťarchu boja proti extrémizmu, a ktorý si „dovolil vzniesť obvinenie proti trojnásobnému premiérovi,“ porovnávať ho s Urválkom, vyhrážať sa mu väzením, zastávať sa Mazureka aj Rostása a pošpiniť čestných ľudí od Michala Vašečku až po Irenku Bihariovú, je jednoducho neakceptovateľné! Sústredím sa iba na Blahovo tvrdenie, že Tomáš Honz je „25 ročný sopliak.“
Blahu okamžite zdieľali Sopkove Hlavné správy, ktoré okrem iného citovali Blahove vyjadrenie k údajnému veku prokurátora: „Keď sa povie špeciálny prokurátor, človek si predstaví dospelého, dôstojného a vyzretého pána, ktorý už desaťročia bojuje so zločinom. Prokurátor, ktorý najnovšie obžaloval Róberta Fica, Tomáš Honz má 25 rokov. Takéto ucho ide žalovať bývalého trojnásobného premiéra. Tento chlapček chce terorizovať niekoho za to, že má iný názor.“ Len na okraj, špeciálny prokurátor nepodal obžalobu, ako diletantsky píše Blaha, ale vzniesol voči Ficovi obvinenie, čo je rozdiel.

Pre názornosť, pár komentárov pod článkom. Komentuje sa „výzor.“ Iný tvrdí, že „Sorosove deti, ktoré chráni uzákonená definícia antisemitizmu si mohli dovoliť vybudovať doslovne sionistickú sieť gestapa, čím sa pre nás Slovákov stali najväčšou hrozbou…“ Ďalší žiada „podať trestné oznámenie na 25 ročného klobáskového akože prokurátora.“

A ešte pár komentárov anonymných hrdinov spod článku: „Všimnite si všade kde sa pácha protislovenská činnosť, je v blízkosti žid. Židovský novinár, židovský sudca, židovský prokurátor… Hlúpeho Kisku stvorili od A až po Z americkí židia… Za Stalina keď Židia obsadili všetky súdy a prokuratúry a Stalin ich musel poslať k múru a do Gulagov, lebo inak sa to riešiť nedalo. A dnes sa to deje aj na Slovensku… Súhlasím. Nie je iná možnosť. Musíme liberálov a ich žido-pánov pozabíjať, inak nám nedajú pokoj.

Honz má iste niekde maminku, tatinka, možno deti… Keď nič iné, môžete ich opľuť, nasrať im pred dvere a tí odvážnejší hodiť kameňomKaždý policajt má rodinu ktorá krváca stejne ako my. To vážne nejde zverejniť zoznam našich zamestnancov? Policajtov, sudcov, politikov, budú inak rozmýšľať ak sa budú báť a ono raz za čas sa najde psychopat ktorý rád niekomu z nich zabije maminku.

Pripojila sa Lichtnerova Infovojna.

Z komentárov: „Liberálnych zločincov treba trestať!

Nezaváhal ani Koróniho Slobodný vysielač

Ukážka komentárov: „háveď zapredaná vlastizradná treba ho zavrieť na doživotie…“ či „zapredaný prokurátor…“

Pozadu nezostal ani Rostásov Zem a Vek.

V komentároch: „Slniečkárska liberálno fašistická mafia odhalená… Zrušiť toho 25 ročného liberálneho fašistu v službe zahraničných Sion progresívcov, zrušiť tie sionistické špionážne „neziskovky“… súdiť pre Vlasti zradu.“ Alebo: „Školenie v Izraeli ťa posunie na pozície o akých sa ti ani nesnívalo…“ A naodolal ani samotný Tibor Rostás.

U Rostása, trestne stíhaného za antisemitský článok v Zem a Vek, sa antisemitským komentárom zaskvel Michal Jurko: „Vek ani skúsenosti nerozhodujú. Hlavný je ten správny rasový pôvod.“

Vráťme sa však k meritu veci, Blahovmu tvrdeniu, že Tomáš Honz je 25-ročný „sopliak.“ Čo myslíte, kde Blaha vypátral toto „tajomstvo“? Možno napovie screenshot z 27. februára 2018 zo stránky Kotleba- Ľudová strana Naše Slovensko-Košice, kde sa doslova píše: „25 ročný sopl… pardón prokurátor Tomáš Honz počas odchodu z pojednávania s Milanom Mazurekom.“ Ľuboš Blaha to evidentne zobral ako „Písmo Sväté“ a neuvedomil si ani len to, že ak podľa tvrdenia košických kotlebovcov mal mať prokurátor vlani vo februári 25 rokov, toho roku v decembri by to už asi neplatilo. Nuž a rovnaké je to aj s ostatnými „veľkými objavmi“ samozvaného Šerloka Blahu, ktoré tak nadchli dezinformačnú a extrémistickú scénu. .

Pretože skutočnosť je úplne iná. Tomáš Honz absolvoval štúdium na Právnickej fakulte UK v roku 1999. Podľa Blahu by mal v tej dobe 6 rokov.

O dva roky, v roku 2001 obhájil rigoróznu prácu. Zrejme iných kvalít ako známa rigorózka koaličného kapitána našich Blahovcov.

Prokurátor Tomáš Honz preto nie je, ako tvrdí Blaha „25 ročný sopliak.“ Tomáš Honz o pár dní oslávi narodeniny a bude mať 44 rokov. O štyri roky viac ako Blaha. Ja som v lete dosiahol vek 71 rokov. Nakoľko Blaha má 40, mám aj ja o Blahovi, pravej ruke Roberta Fica a číslu 11 na kandidátke Smeru, hovoriť ako o „sopliakovi,“ či ako sa hovorilo v dedine kde som vyrastal, o „zasranovi“?

Na záver vyjadrenie špičkového právnika, Petra Kubinu: „Prokurátor ÚŠP (Úrad špeciálnej prokuratúry) je prokurátorom generálnej prokuratúry. To znamená, že takýto prokurátor musí spĺňať podmienky na preloženie na generálnu prokuratúru. Jednou z nich je minimálne 10 rokov započítanej praxe (z toho minimálne 7 rokov praxe prokurátora). Ak predpokladáme, že absolvent právnickej fakulty skončí magisterské štúdium najskôr ako 23 ročný, tak prokurátorom ÚŠP sa môže stať najskôr 10 rokov potom, čiže ako 33 ročný. A to hovoríme o najkratších možných lehotách.
Ak prokurátor Tomáš Honz skončil štúdium v roku 1999, tak dnes musí mat minimálne 43 rokov.
Blaha si to asi mýli s komunistickými prokurátormi ako napríklad Brožová-Polednová, ktorí absolvovali takzvanú právnickú školu pracujúcich (PŠP). To bolo za komunizmu niečo ako autoškola, len v oblasti práva. Trvalo to 2 roky a študovali to popri zamestnaní po večeroch členovia rôznych robotníckych profesií (aj bez maturity). Ich úlohou bolo čo najrýchlejšie vyprodukovať kádre, ktoré nahradia „buržoáznych“ prvoprepublikových sudcov. Prostredníctvom PŠP sa mohol napríklad zootechnik alebo dojička stať prokurátorom aj ako 25-ročný a potom pôsobiť ako žalobca v najväčších komunistických monsterprocesoch 50-tych rokov.“

P  o o ilustráciu jeden z rozsudkov rýchlokvaseného sudcu Blahovej krvnej skupiny. Koľko rokov mal dotyčný súdruh sudca, je irelevantné. Podstatné je, že bol reprezentantom a zároveň sluhom zločineckého totalitného režimu, ktorý Ľuboš Blaha denne vychvaľuje a vyjadruje túžbu po jeho návrate. Slovensko je však dnes niekde úplne inde a roky vlády súdruhov sa už napriek Blahovi a jemu podobným, nikdy nevrátia!

……

Doplnené o 16:15

Luboš Blaha namiesto ospravedlnenia zdieľa ďalší hoax z kotlebovskej produkcie. Napred originál zo stránky Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Stredné Považie. Stránka hoax uverejnila pred 5 hodinami.

Napriek tomu, že na samotnej stránke to komentujúci v komentároch vyvracajú, Blaha neodolal a zverejnil to tiež. Samozrejme s už tradičným nenávistným balastom. Apropo, koľko z vlastných peňazí venoval compaňero Blaha?

Pritom pôvodný status kotlebovcov už skôr vyvrátil Tomáš Krišák. Vysvetlenie je prosté:
– 573 583 EUR nie je suma za „dúhové osvetlenie“, ale za stále nočné osvetlenie prezidentského paláca (vrátane dodania svietidiel, montáže káblových rozvodov vo fasáde, elektroinštalačných práv na streche, či nového rozvádzača).
– Je to štátna investícia do opravy elektrorozvodov a osvetlenia historickej pamiatky a sídla prezidenta SR. A čo viac – o tejto investícii nerozhodovala pani prezidentka – bolo o nej rozhodnuté pred jej nástupom do funkcie (január 2019 – verejné obstarávanie a marec 2019 víťazná firma)
– Prezidentka Zuzana Čaputová v deň tragédie previedla na transparentný účet mesta Prešov na pomoc obetiam 5 000 Eur. Tieto peniaze však nešli zo štátnych, či verejných zdrojov.
– Porovnať štátnu investíciu do osvetlenia sídla kultúrnej pamiatky s nezištnou podporou pani prezidentky, ktorá na pomoc núdznym neprispela zo štátneho – je zavádzajúce a nefér.
– Ak bude vaše okolie alebo známy tento nezmysel zdieľať, komentovať alebo lajkovať, neváhajte do diskusie pridať fakty, ktoré som tu zhrnul. Zdroj tejto manipulatívnej dezinformácie nájdete tu : shorturl.at/iISWY

Toto je definitívny koniec hry na „hrádzu proti extrémizmu,“ ktorú tu starý Smer hrá s nami už štvrtý rok. A tzv. „Nový Smer,“ reprezentovaný Lubošom Blahom, sa už ani nehrá na skrývačku, ale bez hanby zdieľa lživé a nenávistné statusy extrémistov. Game over.

A ako bodka, malé zamyslenie. To naozaj nevadí vedeckej inštitúcii, akou je Slovenská akadémia vied, ktorá na svojej stránke uvádza „Akadémia vied je platformou pre spoluprácu a rozvoj najlepších vedcov Slovenska,“ že človek, ktorý je stále uvádzaný ako jej člen, masívne šíri na sociálnych sieťach hoaxy a nenávisť?

Doplnené 9.12.2019 o stanovisko Daniela Mila.

Pán Blaha, na Slovensku máme právny štát a jedným z jeho základných znakov je ROVNOSŤ PRED ZÁKONOM. Druhým znakom je NEZÁVISLOSŤ orgánov činných v trestnom konaní od výkonnej moci. Obidva tieto princípy vašimi výrokmi pošliapavate.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.