Denník N

Ďalšie 4 čierne roky pre slovenský hokej

Hossa, Chára, Filc, Šatan, Lašák, … výpočet osobností slovenského hokeja, ktoré podporovali Riša Lintnera by mohol pokračovať. Viacero športových stránok na internete spravilo prieskum medzi ľuďmi s otázkou, za koho by hlasovali, keby mohli. Lintner vyhral neraz aj s 98%. No na Slovensku je to málo.

Hlasovacie právo majú ľudia, ktorí sú pri zväze roky a pod ich vedením slovenský hokej upadá. Viď Juraj Široký ml. Kto je tento pán? Ako sa dostal k hokeju? Pri pohľade naňho, veru nevyzerá ako športovec. Akým právom sa dostal on k rozhodovaniu o smerovaní hokeja u nás? Ak si teda odmyslíme, kto je jeho otcom. To je asi dostatočná kvalifikácia. Ďalej pán Turan. Človek, ktorý riadi klub z Popradu, ktorý je rok čo rok v strate. Sebareflexia? Priznanie si chýb a abdikácia? Kdeže, nejako sa vždy dohodne splátkový kalendár a HK Poprad sa zase predstaví v extralige. Čakajú nás teda ďalšie 4 roky, počas ktorých bude SZĽH viesť Širokého človek, ktorý má len plné ústa rečí. Trochu aj chápem motiváciu pánov delegátov. Nový človek vo vedení by mohol robiť problémy, prísť na finančné machinácie, nedajboh ich zastaviť. Preto radšej zvolili stabilitu a pokoj pri nabaľovaní sa.

A možno potom, v roku 2019, keď Slovensko bude dostávať nakladačky od pomaly každej reprezentácie, možno vtedy si stará garda nahrabe už dosť a k hokeju pustí aj ľudí, ktorí majú reálny záujem na jeho zveľadení. Dovtedy náš však čakajú 4 čierne roky.

Teraz najčítanejšie