Denník N

Kotleba a jeho esá vo vlakových hliadkach

V júli 2017 sa na oficiálnom webe Kotlebovej ĽSNS objavil článok Milana Mazureka s týmto úvodom: „Už viac ako rok členovia ĽS Naše Slovensko nepretržite hliadkujú vo vlakoch hneď na niekoľkých tratiach v rámci celého územia Slovenskej republiky. S maximálnym nasadením, riskujúc svoje zdravie a životy sa staráme o bezpečnosť desaťtisícov cestujúcich vo vlakoch na problematických a nebezpečných vlakových spojoch a vlakových staniciach.“

Po Mazurekovom chválenkárskom expozé hliadky ešte nejaký čas fungovali. Prišli však župné voľby, v ktorých Kotlebovci pohoreli a v novembri prišlo aj takéto vyjadrenie: „VLAKOVE HLIADKY SA DOČASNE ZASTAVUJU!!!!“ Dôvod? Závažný. Nevďačnosť východniarov: „Vo voľbách do VÚC v Prešovskom kraji Milan Mazurek dostal iba 1404 hlasov, bože ľudia vy ste vážne tak je.nutý? Vlakové hliadky sa na nejaký čas zastavia, keď ste si zvolili KDH tak nech vás idú s Hlinom ochraňovať.

A hoci žiadny „Sally“ vo vedení ĽSNS nefiguruje, údajní hrdinovia „riskujúci svoje zdravie a životy“ sa zakrátko po župných voľbách akosi z vlakov vytratili. V Banskobystrickom kraji je to dosť pochopiteľné. Bývalí kotlebovskí župní zamestnanci prišli o teplé miestečká na úrade a bolo po hliadkovaní v pracovnej dobe. Ale nie o tomto som chcel. Išlo mi o to, že v dobe keď hliadky fungovali a mali dodávať cestujúcim pocit bezpečia a istoty, sa v nich objavili zaujímavé postavy s kriminálnou minulosťou, či budúcnosťou. Hovorí sa, že ryba smrdí od hlavy, tak začnime samotným predsedom, Marianom Kotlebom.

Ten mal opletačky s políciou nielen kvôli pozdravu „Na stráž!“ Polícia ho v minulosti opakovane zadržala a viedla na neho 12 spisov.  Okrem jedného sa všetky týkali extrémizmu. Odsúdený bol napokon iba za dopravnú nehodu, ktorú spôsobil. Naozaj má niekto dojem, že Kotleba je ten pravý kto má organizovať akúsi „vlakovú domobranu“? Nechcem popierať, že cestovanie človeku môžu poniektorí spolucestujúci poriadne znepríjemniť. Ale na to je tu predsa železničná a štátna polícia. Kotlebova ĽSNS dostala od občanov mandát, aby ich problémy riešila v parlamente. Aj rokovaním s patričnými zložkami štátnej správy a polície, interpelovaním zodpovených, či prácou na zdokonalení legislatívy. Nie na to aby jej poslanci robili za poslanecké platy vo vlakoch SBS-károv.

V súčasnosti čaká Kotlebu súdne pojednávanie kvôli šekom na sumu 1488 € a polícia ho preverovala pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania 16-ročnej žiačky. Správu o tom pred časom priniesli viaceré médiá. Napríklad Topky.

Reakcie boli rôzne. Jedni to videli tak ako Vanda: „Pokrytec Kotleba sa tvári ako najlepší kresťan, obhajuje tradičné rodiny a pritom behá za nedospelými dievčatkami. Ľutujem jeho Frederiku a syna. Z tých hlúpych naivných ľudí, čo náckovi nalateli, mi je do smiechu. Vraj tí najhorší sú liberáli… Najhorší sú pokrytci, čo osebe tvrdia, že sú jediní pronárodní a spravodliví.

Členovia a členky fanklubu, reagovali zväčša podobne ako Hedviga: „Určite je mnoho žien a dievčat, ktoré by chceli otehotnieť od Kotlebu. On nemôže za to, že za ním baby furt chodia.

Kotlebov propagandista Vidák, nesklamal : „Ide vraj o nejaké prípady spred 20-tich rokov a jediné indície sú, že jedna babka povedala. Nevie sa aká, ale dačo sa počulo… „

Pozrime sa teda kto to povedal, či skôr napísal na sociálnej sieti. Nebolo to pred nejakými dvadsiatimi rokmi, ako bez hanby klame Vidák a nebola to nejaká babka, ale podľa zverejnených informácií, mladá 16-ročná študentka školy, na ktorej Kotleba vtedy učil. Na svojom profile mala fotografie s Marianom Kotlebom, aj s malou dcérkou, o ktorej tvrdila, že jej otcom by mal byť práve Marian Kotleba.

Medzi fotografiami, ktoré pomenovala „Stareeee,“ boli fotografie s Marianom Kotlebom, naznačujúce vzťah, ktorý sa medzi učiteľom a maloletou študentkou nepovažuje za štandardný. Pod jednou z fotografií je text: „Kedysi, keď sme spolu ešte šťastní boli

Ale vzťah evidentne neskončil iba zdanlivo nevinným túlením, ale pán učiteľ, podľa toho čo napísala Dominika, zašiel podstatne ďalej. Dôkazom toho je fotografia z pôrodnice, na ktorej je šťastná maloletá mamička s práve narodenou dcérkou. Vidieť tu priezvisko po Dominike, krstné meno V. a dátum narodenia 1.3.2010. Na ďalšej fotografii z neskoršieho obdobia, je na kočiariku pripnutý znak Ľudovej strany naše Slovensko.

Pod sériou fotografií malej V., je text: „Moja Kotlebovka malá… môj anjelik

Z konverzácie  Dominiky s priateľkou zo 17. marca 2010 vyplýva, že Marian Kotleba mal byť prítomný pri narodení malej V. Dominika píše: „Ja nechápem kam sa tak ponáhľala. Asi chcela, aby bol Marian pri tom, tak si to tak naplánovala.“ Priateľka Daduľa sa opýta: „Ach, ide do tej basy abo čo?? Ako to s ním vyzerá??“ Dominika otázku odbije. „ee čo si… nemá ísť za čo… Len bol pri mne keď sa to začalo a potom čakal pred pôrodnou sálou, kým sa V. narodí

Ku Kotlebovmu otcovstvu sa internety vrátili pred voľbami v roku 2012. Niekto tému vytiahol, niekto reagoval. Za zmienku stoja komentáre starých známych. Národný socialista Marián Mišún Kotlebu bránil: „A pointa? Myslím si, že nie je povinnosťou chlapa si zobrať prvú ženu s ktorou… Inak každý v živote robí chyby… A inak si myslím že 99% zdravých chlapov sa páčia mladé ženy. Horšie by bolo, ak by po vzore SAS propagoval homosexualitu… Podľa mňa by si teraz pred voľbami nemusela vyťahovať somariny… radšej upozorňuj na dôležitejšie veci…
Katarína sa pridala: „A čo by mal byť na staré? Keby aj bola pravda to, čo píšeš, uvedom si, nebol by jediný a je to jeho vec!“
Pridal sa aj ďalší známy, antisemita a popierač holokaustu, Gabriel Tomašovský: „Ja som o tom počul, že má mať malé dieťa už dávnejšie…“ Keďže Mišún je v súčasnosti oblastným predsedom Kotlebovej ĽSNS, nebude na škodu spomenúť si na jeho slová pri pokryteckom táraní kotlebovcov o kresťanstve, podpore tradičnej rodiny a o tom, čo ju podľa kotlebovcov ohrozuje.

Obhajovať Kotlebu vtedy prišla aj Dominika. Okrem iného napísala: „Kto čo s kým robí je každého osobná vec… Kebyže má aj 20 detí tak je to len jeho vec.“ Názor, s ktorým by sa dalo aj súhlasiť, keby… Keby nešlo o bývalého vodcu Slovenskej pospolitosti a predsedu strany, ktorý nosí na nevkusnom saku 5 cm kríž, oháňa sa do omrzenia kresťanstvom a podporou tradičnej rodiny, kolenačky teatrálne zasväcuje stranu Panne Márii, a pritom sa s ním v súčasnosti rozvádza jeho podstatne mladšia manželka.

Heslo je to pekné, len jeho naplnenie v praxi značne pokrivkáva. A nielen vďaka milostným avantúram predsedu „kresťanskej“ strany s maloletými študentkami.

Zostáva otázka, potešili by ste sa, keby bezpečie vašej maloletej dcéry strážil práve takýto človek a jeho ľudia? Ja určite nie.

Poďme však ďalej. Do hliadkovania sa, súdiac podľa fotografií, zapojil aj krajský predseda, Andrej Medvecký. Ten Medvecký, ktorý bol odsúdený za ublíženie na zdraví, keď spolu s bratrancom bili a kopali na zemi ležiaceho muža tmavšej pleti, pričom Medvecký mal kričať: „Ty neger, toto je tvoj koniec, tu nemáš čo robiť, toto je tvoj posledný deň, rozkopte negra!“ Akiste aj prítomnosť takéhoto obetavého „ochrancu,“ vám pridá na pocite istoty. Najmä ak by mal „ťažké životné obdobie“ a rozhodol sa s vami vyrovnať podobne, ako so zbitým cudzincom.

Ďalšou hviezdou vlakoobrany bol Peter Bahno. Tento Kotlebov bodyguard bol právoplatne odsúdený za ublíženie na zdraví, výtržníctvo a zločin obmedzovania osobnej slobody. A hoci podpredseda ĽSNS, Milan Uhrík, tvrdí: „Nikto nie je taký dobrý, aby nemal chyby, ani taký zlý, aby sa na nič nehodil. S pánom Bahnom máme jeho minulosť odkomunikovanú a vyjasnenú. Svoju prácu si v súčasnosti robí dobre,“ a Bahnovu minulosť nepovažuje za problém, mne by vo vlaku na pocite bezpečia určite nepridal.

Nesmieme zabudnúť ani na exposlanca, právoplatne odsúdeného za rasistické prejavy, ktorý kedysi „asertívne“ vyjadroval svoj názor na rodinu, ktorá prišla na promóciu príbuzého a náboženstvo, ktzoré vyznávajú stovky miliónov ľudí. Milan Mazurek, to je skutočná istota a opora v každej situácii.

Skutočnou hviezdou bol, aj vtedajší popradský okresný predseda, Jozef Király, ktorý podľa polície v novembri minulého roku zavraždil Romana A., ktorému mal zasadiť sedem bodných rán nožom a jeho telo hodiť do potoka Mlynica, pričom k spoluúčasti na odstránení tela mal prinútiť aj svoju manželku. Ten bol v hliadkovaní mimoriadne aktívny.

Som presvedčený, že takých by sa medzi tými, ktorí  sa s „maximálnym nasadením, riskujúc svoje zdravie a životy,“ starali o bezpečnosť cestujúcich, našlo v tejto podarenej partičke viac. Doplním ešte pár chasníkov, ktorí možno nemajú takú minulosť ako ich vedenie, ale veľkú dôveru rozhodne nevzbudzujú. Toto je Marek, bývalý okresný predseda pre Skalicu, náš slovenský „Daliborko.“

Ďalším je Kysučan Števko, aktívny, udatný a na všetko odhodlaný člen vlakových hliadok. Naviac známy askét, dôsledne sa riadiaci odporúčaniami hlavného Ľudového mládežníka, ktorý vás určite spoľahlivo uchráni pred nechutným vyčíňaním opilcov.

Zahliadkoval si aj Števkov dobrý kamarát. Marián.

Nechýbal ani Richard, ktorý spolu s neonacistom a popieračom holokaustu, Magátom, zakladal VZDOR Kysuce.

Spolu s Richadom sa v „železničnej domobrane“ angažoval aj Dušan, ktorý fotografiu utopeného chlačeka na pobreží Turecka, okomentoval na základe šírených lží a hoaxov takto: „Hentie imigrantské svine dostanú 1500 € na mesiac na ruku a ubytovanie, stravu a šaty zadarmo. Tak nech sa kľudne utopia aj všetci, alebo udusia v kamiónoch. Mňa zaujímajú naši vlastní ľudia a nie svine, čo tu bordel iba budú robiť.“ Hneď vidieť, že Rišo Ovádek je humanista a dobrák od kosti.

Na záver Mazurekov kamarát Peter, alias Pep Ko. Ten má tiež svoje zábavky. Auto zaparkuje v národnom parku rovno na Tomášovskom výhľade. Má rád prírodu, preto ju ničí jazdou v terénnom aute. Dopraje si veru kadejaké špécie a svojim životným štýlom je žiarivým príkladom, pre úpadkom mravov poznačenú, nenárodniarsku, liberálnu mládež

Ako bodka poslúži výkrik do tmy pána Jozefa, ktorý vlastne prezradil, že hliadkovanie nebolo až také nezištné, išlo o platenú fušku. A či mu Mazurek naozaj nezaplatil, to nech si páni kotlebovci, vyriešia medzi sebou. Veď im to kedysi spolu tak pristalo.

Na rozlúčku ešte pár pohľadov na švárnych, dôveru vzbudzujúcich junákov.

A ešte zopár tých, ktorých sláva dotýka sa hviezd. Spracovali aktivisti z iniciatívy „NIE V NAŠOM MESTE!“

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.