Denník N

Ďakujeme ti SMER – sociálna demokracia, spol. s r.o.

Aj budúce generácie Slovákov budú musieť naprávať to, čo zničila súčasná generácia Smerákov.

Len postupne, po stráviteľných dávkach a úryvkoch, sa dostávajú na verejnosť svedectvá o priam štátnických (zlo)činoch, ktorými elity strany SMER rámcujú svoje pôsobenie, pri správe tejto krajiny.

Čo by sme si bez nich počali, my skromní, bohabojní, pracovitý a dobrosrdeční Slováci. Veď by nás ten cudzí svet pripravil o všetko.

Naša mladá republika, zrodená priamo v jame levovej, resp. v strede Európy, neustále zápasí o svoje miesto na mape sveta. Z jednej strany Maďari, ktorým je za tým Dunajom stále akosi tesno, z druhej Česi, na ich pragocentrizmus s nostalgiou a mnohí s Alzheimerom, vrúcne spomíname. Z východu, odkiaľ nikdy neprišlo nič dobré, ukrajinský štváči a zhora, Vysoké Tatry.

Aké to šťastie, že práve Smer už viac než desať rokov drží ochrannú ruku nad našimi osudmi, nad našimi majetkami. Nedovolí cudzine a ani mimovládkam, aby kradmou rukou siahali na našu prosperitu. Vyšľachtil a vypestoval do obludnej krásy, našich vlastných zlodejov a parazitov.

Neúnavne, deň čo deň naša rodná, slovenská oligarchia prichádza s novými a novými trikmi, ako chrániť naše dobro. Viac či menej nápadnými krokmi presúvajú, kúsok po kúsku, euro po eure, naše dobro na svoje bankové účty. Ochraňujú tak náš majetok pred infláciou, pred znehodnotením. Vyznajú sa v umení ako správne investovať. Nepotrebujú ani dôchodkové sporiteľne. Investujú oni naše peniaze aj do pracovitých úradníkov. Presvedčivo a pri tom nenápadne, si dokážu predplatiť víťazstvá v tých správnych tendroch a výberových konaniach, aby sa mohli starať aj o naše zdravie a vzdelanie, nielen o nejaké tunely, či trápne diaľnice.

Veď, čo by sme si počali s rozpočtovými prebytkami, ak by sa tu menej kradlo. Nech je nám výstrahou Nemecko. Tam štát hospodári už roky s prebytkom a čo z toho! To určite oni spôsobili tú krízu čo bola a iste aj tú čo príde! Ak by ich úradníci míňali peniaze tak usilovne, ako tí smerácky, bolo by vyššie HDP a mohol byť svet krajší. Aspoň pre niekoho.

Tak veru vážení, vážme si čo ešte máme, lebo zajtra, už ani to mať nemusíme.

Teraz najčítanejšie