Denník N

O prokuratúre, študentoch medicíny a Pellegriniho váhe v Smere

Trnku pustili skôr, než sme sa stihli poriadne potešiť, že ho zatvorili.
10 rokov natvrdo za štúdium medicíny, takto chce Smer liečiť zdravotníctvo.
Ako Pellegrini šteká a karavána komunistov s fašistami ide ďalej.
Najmä, ale nielen o tomto je ďalší diel môjho podcastu JPP

https://www.podbean.com/eu/pb-pjmmh-d02718

Tak nám zas pustili Trnku. Asi prokurátorovi vysvetlil, že bez toho poldeci večer nebude už nikdy sám sebou. Dôvody prepustenia sú zahalené tajomstvom, najmä potom, čo premiér Pellegrini nedlho pre Trnkovým prepustením táral niečo o tom, že teraz už konečne nie sú žiadne chránené osoby. A teda, doteraz boli, pán premiér?

Až na to, že osoba bývalého generálneho prokurátora je očividne stále dokonale chránená. Hovorkyňa špeciálneho 62:0 prokurátora napísala Monika Tódovej arogantný odfajč, ako keby sa doteraz vysoko profesionálna prokuratúra, stíhajúca opakovane aj vrcholných politikov, cítila urazená, že niekto spochybňuje jej činnosť. Prokurátor síce nemá zo zákona povinnosť vysvetľovať svoje rozhodnutia, keďže ale na prokuratúre a špeciálne tej špeciálnej má najväčšiu dôveryhodnosť asi vrátnik, odpovedať na otázky novinárky, ktorej len nedávno najatý vrah zastrelil kolegu, je podľa mňa psia povinnosť.

Nápad s platením za štúdium medicíny ak odíde lekár zo Slovenska je v prvom rade kravina na kvadrát. A potom je to aj krásna sonda do smeráckej duše. Ukazuje, že oni skutočne ešte stále žijú v dobe, kedy ľudia nemali na výber a nemohli ísť študovať nikam inam. Kedy boli hranice nepriedyšne uzavreté a každého, kto ich chcel prekročiť bez povolenia zastrelili, nechali roztrhať psom, alebo v najlepšom prípade chytili a zavreli do basy. Dnes sa ale môže a chodí a študuje kdekade po svete. A sú to práve tí najšikovnejší a najtalentovanejší, ktorí hľadajú pre svoj talent tie najlepšie možné školy.

Skúste si tipnúť spolu so mnou: koľko študentov medicíny budú mať slovenské lekárske fakulty, keď sa táto blbosť zavedie?

A koľko špičkových lekárov, ktorí vyštudujú v zahraničí, bude mať vôbec nejakú motiváciu sa sem vrátiť, praktizovať medicínu, ani nehovoriac o ochote učiť?

Ak je toto jediné, čo vie Smer pre záchranu slovenského zdravotníctva navrhnúť, tak je to verný obraz strany, ktorá okrem biznis plánu a ochrany svojich pred trestným stíhaním nikdy žiadny program nemala.

O tom, kde je dnes mentálne a, prepytujem aj hodnotovo Smer vypovedá lepšie ako veľa slov jediná fotografia. Plátok Extra Plus oslavoval výročie, v zásade jedno aké. Ale fotka, ktorá pri tej príležitosti vznikla je krásnou ukážkou najbližších spojencov. Poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje a kandidát Smeru s číslom 11 v objatí s eurofašistom Uhríkom a šéfom zanikajúcej Komunistickej strany Slovenska. Nikoho to asi neprekvapilo, len to potvrdzuje tvrdenie, že fašisti a komunisti jedno jest. Problém je v inom – oni sa dnes už ani nehanbia a neboja takto spolu fotiť a prezentovať. Ich pocit je, že majú navrch a že si to bez problémov a bez dopadu na preferencie môžu dovoliť je to,s čím musíme ešte pred voľbami a hlavne po voľbách niečo robiť. Akú váhu potom má táranie zastupujúceho premiéra Pellegriniho o tom, ako všetci musíme povedať nie extrémizmu, a to čo i len vo vlastnej strane, si vie každý domyslieť  aj sám. Ak by jeho slová totiž mali nejakú váhu, Smer by teraz hľadal nového kandidáta na číslo jedenásť.

Teraz najčítanejšie