Denník N

Počiatek konca?

Asi si pamätáte na vlnu obrázkov i komentárov, ktoré nachádzali podobnosť medzi priezviskom exministra financií a zatiaľ iba želaním ako naložiť so zneužívaním moci.

Ale nebol by som prehnaný optimista, lebo aj dnešné výpovede na súdnom procese s vrahmi Jána a Martiny naznačujú, že nás všetkých čaká ešte tuhý boj.

Súper sa spolieha na peniaze, kontakty a čas.

Vyhrať to môžeme jedine tak, ak do nohy prídeme k volebným urnám, každý z nás presvedčí aspoň pár nevoličov, skeptikov alebo tých, čo si myslia, že chlieb nebude lacnejší a život krajší.

Ja rozumiem tomu, že pracne budovaná bublina budí zdanie bezpečnosti, ale tu sa nám odkryla sorta jedincov, ktorí sa nezastavia pred ničím. Ohradia si svoj svet vysokými múrmi s kamerami a zničia každého, kto by sa opovážil im ho nabúrať. Myslia si, že vedia v tom chodiť, ale ich kroky rozbíjajú ľudské životy a tie črepy zanechávajú jazvy celej spoločnosti.

Tomuto už musí byť koniec. Zobuďte vo svojom okolí čo najviac ľudí, nech im 29.2. prídeme odzvoniť a raz a navždy sa vysporiadame s touto etapou našej republiky.

Teraz najčítanejšie

Miroslav Sopko

Manžel, otec a učiteľ. Autor a správca www.zavretaskola.sk a www.obciankari.sk - člen Demokratov