Denník N

Odkaz mojim frustrovaným rovesníkom

V Ostrom Grúni a Kľaku sa 21. januára 1945 odohrala Krvavá nedeľa, kedy Nacisti v spolupráci so slovenskými kolaborantmi zavraždili 148 Slovákov. V tom čase sa práve hrdí Slováci rozhodli brániť našu krajinu vlastnými telami v partizánskom boji. V našich horách potili krv len aby Slovenský štát zbavili nacistickej Hitlerovskej nálepky. Zatiaľ čo vtedajší prezident Tiso vyznamenával na námestí v Banskej Bystrici fašistických vojakov.

Sedemdesiatpäť rokov po týchto krvavých udalostiach nám hrozí, že vyznávači Tisovho režimu – vyznávači nacistov vyhrajú v krajine voľby. Nedovoľme to, prosím.
Z úcty k protifašistickým bojovníkom. K rodičom našich starých rodičov, ktorí v lesoch bojovali za našu krajinu.

Nedovoľme, aby sa fašisti zmocnili Slovenska.

Áno, možno ste frustrovaní z nefungujúceho školstva, zdravotníctva, z káuz, rozkrádačiek a myslíte si, že vaša posledná šanca je voľba extrému, no verte, že existujú aj iné možnosti.

Autor je kandidát strany OĽaNO v parlamentných voľbách.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Šudík

Aktívny, mladý človek, aktivista a spoluorganizátor protestov Za slušné Slovensko no hlavne obyčajný človek z východného Slovenska, ktorému záleží na tom, ako bude vyzerať Slovensko zajtra, o rok, o desať rokov a pre ďalšie generácie.. Poslanec NR SR a zároveň študent vysokej školy a poslanec Mestského zastupiteľstva v Humennom. Mojím snom je svojou mladíckou energiou prispieť k ekologickému, modernému a slušnému Slovensku bez korupcie a klientelizmu.