Denník N

Andrej je opäť pokorný.

Muž v najlepších rokoch, vyzerajúci ako zo škatuľky, finančne zabezpečený na tri generácie dopredu.
Záchranca našich dôchodcov, hrdina rekreačných poukazov, postrach odporných liberálov.
Muž, ktorý nenávidí ženy, klamár a grobian.
Tretí najvplyvnejší politik na Slovensku, Andrej Danko dokonalý.
A predsa nekonečne frustrovaný.
Neváži si prezidentku, opovrhuje kolegyňami v parlamente, je agresívny k ženám. Prečo ma takú zvláštnu potrebu?
Málo ho v detstve mojkali? Mal nedostatok hladivých rituálov, napríklad také večerné kakavko s rozprávkou alebo obľúbeného plyšáka? Neukázal mu otec ako si vážiť ženu? Trpí komplexami menejcennosti alebo sa stal obeťou alkoholu?
Akokoľvek, je pre neho ťažké spracovať skutočnosť, že žena, osoba, ktorá má stáť za hrncami a starať sa o rodinu, dosiahne v kariére toľko čo on a dokonca aj viac. A je jedno, či je politická, apolitická, blondína alebo cigánočka. Úprimne obdivujem všetky, ktoré s nim musia spolupracovať a veľmi im fandím.
Žena totiž bude vždy obohatením pracovného kolektívu. Prináša nové nápady, má iný uhol pohľadu, je zdrojom inšpirácie. To by si mal Andrej uvedomiť. A ešte aj iné veci. Dookola omieĺa o pokore a rešpekte, vyzýva k dôstojnému správaniu v parlamente. Mentoruje, poučuje, tvári sa dôležito. Škoda len, že týmito deklarovanými hodnotami tradičný kresťanský politik ako on, nežije. Ľahko sa mu môže stať, že spolu s hŕstkou svojich verných ostane pred bránami parlamentu. A potom si už len môže tak akurát prilepiť tie svoje medaily na čelo.Osobne sa poteším, snáď ho nahradí niekto o chlp, možno dva, múdrejší, pracovitejší a slušnejší.

Teraz najčítanejšie

Eva Bory

Som človek Eva, mama štyroch detí, životný optimista.