Denník N

Kto viac škodí SR: RF alebo Pellegrini?

Odhalená „mánička“

Zdanlivo zbytočná otázka. Na prvý pohľad sa ponúka len jedna správna odpoveď. V každej krčme, v každom šenku na Slovensku by unisono hromovo a hrozivo zaznelo. No predsa Fico. Ten chronicky namosúrený ustráchanec, strachopud so štátnou ochrankou. Ale pozor. Táto odpoveď by platila bez akýchkoľvek pochybnosti len v tom prípade, ak by sme skúmali výhradne čas minulý. Teda vtedy, ak by otázka znela: „Kto viac škodil SR, občanom Slovenska v minulosti“.

Už pri povrchnej analýze negatívneho vplyvu, zhubnosti týchto dvoch politických bardov na súčasnú politickú situáciu je zrejmé, že stranícka mánička s jamkami na líčkach postupne prekonáva svojho stvoriteľa. Tvorcu systému, autora korupčného priestoru, v ktorom každý okrem kráľa Slotu musel dať Ficovi „polku“. Bábka snaživo brzdí krkolomný pád volebných preferencií štátostrany SMER-SD. Márne hamuje nezadržateľný percentuálny pokles vo volebných prieskumoch. A s úpadkom partajných preferencií, postupne upadá i morálny kredit tohto večného straníckeho náhradníka. Skazonosný predaj vlastnej tváre, duše v prospech beztrestnosti najväčších a najvyšších straníckych hriešnikov, pľuhavcov. Falošne a zbytočne vytvára dojem, ilúziu, že on nemá absolútne nič spoločné s minulosťou svojej partaje. Fatamorgánu, fikciu, že dnešný SMER-SD nemá nič spoločné so včerajším SMER-om, že dnešný Fico, Kali, Vážny, Choma a ostatní potrimiskári, beťári zo Súmračnej sú absolútne noví, novučičkí až dokonale panenskí. Panensky čistí. Ešte chvíľku a začnú sa všetci vznášať… .

Ale najnovšie udalosti plne odhaľujú jeho pravú tvár. Jeho faloš. Takmer „betálnu“ pretvárku. Na strane jednej sa politický farizej Pellegrini v spore predstaviteľov Banskobystrického samosprávneho kraja so SAD Zvolen a.s. nehanbí vyzývať Lunterovcov: ….“ Župan, Lunter, rokujte odteraz až do noci, aj zajtra, aj na pozajtra, aj nonstop a vyriešte to“.. . Na strane druhej v spore autodopravcov z UNAS-u (Únia autodopravcov Slovenska) s ministerstvom financií náš pohľadný zákerník úporne až statočne mlčí. Je dokonale ticho. Tu už nevyzýva, neburcuje k jednaniam nonstop. Rovnako na zistenia NKU z 22.novembra 2019 ohľadom katastrofálneho výberu mýta náš fotogenický Peťo udatne až úpenlivo mlčí. Mlčí ako ryba. Lebo to jeho padni, komu padni je neúprimné, falošné a dokonale pokrytecké.

Zaujímavé je, že tak Lunterovci i chlapi z UNAS-u na čele s bojovným predsedom p. Skalom sa zatiaľ márne, ale čestne snažia chrániť naše verejné financie. Naše, Vaše peniaze. Peniaze župy, éčka zaplatené, uhradené občanmi Slovenska pri výbere mýta. A náš pomýlený „akože“ premiér SR Mr. Pellegrini stojí na opačnej strane. Na strane vydieračov z vedenia SAD Zvolen a.s., na strane „neznámych“ nenásytnikov zo súkromného Sky Toll-u. Náhoda?

Nie, v žiadnom prípade nie. Len sa v plnej nahote ukázalo hlavné poslanie nášho večného straníckeho potmehúda. Generálna misia usmievavého zákerníka. Peťka. Úloha daná bossom. Samotným donom. Donom Ficom. A to – za každú cenu, v každom prípade a s úsmevom chrániť dosiahnuté výsady, finančné príjmy našich ľudí. A je „ganz egal“, či sú zo Sky Toll-u, či zo SAD Zvolen a.s. Len nech sú to tí správni. „Naši“. A že už medzi nimi aj niektorí v súčasnej dobe na chvíľku nie sú. Že niektorí dočasne chýbajú? Nevadí. To vôbec neprekáža. Hlavná vec, nech je aj On ticho. Nech aj On mlčí. Nech šperkovnica nevydá ich tajomstvá. Ave MK. Ave DT. Ave RF. Ave PP.

Parlamentné voľby 29. februára 2020 to môžu totálne zmeniť. Prekonajme svoju pohodlnosť. Svoju lenivosť.  Nimi pestovanú chronickú skepsu. Naozaj nie sú všetci politici rovnakí. Nekradli a ani nebudú kradnúť všetci rovnako. Príďme voliť. Voľme zmenu. Zvoľme  skutočnú zmenu!

Teraz najčítanejšie