Denník N

Pozor, do NR SR kandiduje aj veľa politických slabochov, ktorých treba vo voľbách rýchlo rozlíšiť. Tu je návod ako.

Teraz vám ponúkam priatelia moju osvedčenú pomôcku, podľa ktorej som sa ja pri voľbách do NR SR rozhodoval, a podľa ktorej som potom kandidátov aj krúžkoval.

Priatelia hlavne voľby do NR SR sú naozaj veľmi dôležité. Prečo? Lebo aj keď sa to často z prejavov našich politikov nezdá, ale pravda je taká, že NR SR je vlastne mozgom nášho štátu. Prečo? Lebo tu sa schvaľujú všetky zákony, podľa ktorých sa potom my obyčajní občania budeme musieť riadiť.

Preto poslanci to sú naši obrazne povedané programátori, ktorí cez zákony naprogramujú to, ako to naše Slovensko bude, alebo nebude fungovať. Dnes to tu na Slovensku hlavne nefunguje, a preto by to chcelo tu našu NR SR práve vo Voľbách 2020 zresetovať :)

Obrazne povedané NR SR by mala byť vlastne výkladom Slovenska. Výkladom tých najmúdrejších a najmorálnejších ľudí, akých tu na Slovensku máme. Preto sa celý život držím môjho „3M“ Moc Múdrym Morálnym, a potom sa aj naše Slovensko stane rajom pre všetkých, a nielen pre „našich ľudí“.

Preto v tomto predvolebnom čase je najdôležitejšie, aby ste svojou voľbou oddelili zrná od pliev. Plevy do NR SR naozaj nepatria. Naše Slovensko a my všetci si plevy v NR SR naozaj nezaslúžime.

Ako sa dá preto ľahko odlíšiť zrno od pliev, teda silný politický kandidát, od toho slabého? Ľahko a jednoducho.

Všimnite si, či váš kandidát, ktorému chcete dať váš krúžok niekde bloguje, píše články, či je inak politicky aktívny. Stačí si jeho meno a priezvisko zadať do Googlu, a hneď zistíte, o koho tu ide.

Voliť = vyberať a preberať, a oddeľovať zrno od pliev.

Preto ak váš kandidát, ktorého chcete vo voľbách  krúžkovať nikde nebloguje, nikde verejne nevystupuje, neprináša verejnosti a Slovensku aj svoje vlastné nové nápady, tak tu potom niečo nefunguje.

Neodporúčam preto krúžkovať tých, ktorí nie sú aktívni,  a len sa skrývajú za iných, alebo opakujú dookola frázy ako tie papagáje. Prečo? Lebo papagájov máme už v ZOO dosť. Lebo blogovať, a byť aj inak politicky aktívny znamená nebáť sa verejne prezentovať svoj názor na politiku.

Verte mi nedokáže to každý. Prečo? Lebo prezentovať svoj názor verejne znamená ísť s kožou na trh, ísť do rizika, že napríklad blogéra budú iní po celom internete zhadzovať a budú mu nadávať,  a možno sa mu budú aj anonymne vyhrážať. Pre toto nebezpečenstvo a riziko mnoho kandidátov radšej ani nebloguje.

Slabý politický kandidát sa vždy bojí, že ho potom za jeho blog v diskusii iní urazia a ponížia. Slabý politický kandidát nie je v kampani aktívny možno aj preto, že nemá čo povedať, nemá nápady, nemá vízie, ktoré by pomohli Slovensku a teda aj vám.

Naopak silný politický kandidát sa toho všetkého nebojí, a berie to ako súčasť férového politického súboja. Demokracia je predsa diskusia, tak diskutuje, a bojuje o viac demokracie, a podáva nové nápady, akoby sa dalo Slovensko zlepšiť pre všetkých.

To, že takých bojkov  je aj v dnešnej  NR SR dosť dokazuje fakt, že sú tam poslanci, o ktorých ani po 4 rokoch vlastne nič neviete. Nie sú títo poslanci bez dobrých nápadov pre Slovensko len nami draho platení dvíhači rúk?

Priatelia, myslíte si, že za vaše oprávnené záujmy budú v parlamente bojovať tí, čo sa politického boja boja? Myslíte si, že za vaše záujmy v parlamente budú bojovať tí, čo v politickom boji neobstoja? Verte mi, že s politickým slabochom v tej drsnej politickej aréne tam potom každý ľahko vyzametá tu „politickú dlážku“.

Sám som zažil veľkú politiku, videl som do politickej kuchyne A. Dubčeka, V. Havla, V. Klausa, prezidenta M. Kováča, ale aj iných, a  preto viem, o čom hovorím. Viac na www.BINDAS.eu

To však boli priatelia len moje postrehy a skúsenosti, vy sa môžete aj napriek mojim dobre mieneným radám rozhodnúť inak.

V každom prípade viem, že najlepším receptom na chorú politiku je vždy nebojácny zdravý rozum.

A tomu, kto sa cíti byť protestným voličom, či voličom vzdoru, tak ten by mal vedieť, že dnes sa proti chorej politike protestuje len zdravým rozumom, ale určite nie Kotlebom.

P.S. Rada na záver: Nestačí často vymieňať len špinavé plienky, ale aj špinavých poslancov, a to z rovnakého dôvodu:) Keď s tým súhlasíte, tak prosím tento blog šírte aj na Vašom facebooku:)  Tak pomôžete dobre sa rozhodnúť aj iným. ĎAKUJEM.

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.