Denník N

Súdruh Fico sa zastal súdruha Blahu

Na základe môjho trestného oznámenia začala polícia trestné stíhanie vo veci fotografie Ľuboša Blahu s červenou hviezdou s kosákom a kladivom.
Je tu podozrenie z trestného činu šírenia extrémistických materiálov a podpory hnutí smerujúcich k potlačeniu práv iných.
Súdruh Fico sa zastal súdruha Blahu. Tak zle, že to radšej ani nemal skúšať.
Ďalší diel môjho podcastu JPP.

https://www.podbean.com/eu/pb-i5jk8-d1f020

Keď sa poslanec Ľuboš Blaha vyfotil so smaltovanou červenou hviezdou, na ktorej bol kosák a kladivo a pochválil sa na facebooku, aký krásny darček dostal od poslanca Fica k štyridsiatym narodeninám, považoval som za potrebné upozorniť na to políciu. Predsa len, symboly komunizmu by mali byť rovnako neakceptovateľné, ako symboly nacizmu a fašizmu. Najmä tu u nás, kde komunisti napáchali toľko zla.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci a správu priniesli viaceré médiá. Aj s obhajobou Blahu, že Európsky súd pre ľudské práva vyhlásil, že červená hviezda a kosák s kladivom nie sú nevyhnutne symbolmi komunizmu, ale napríklad aj robotníckeho hnutia a podobne.

Čo poslanec Blaha už zabudol spomenúť je, že súd tiež konštatoval, že je veľmi dôležité kto, a v akom kontexte tieto symboly zverejňuje, prípadne nosí.

Súdruh Fico sa zastal súdruha Blahu. Stojac pred pamätníkom sovietskym vojakom, ktorí padli pri bojoch na Slovensku, natočil videjko, kde sa ma snaží presvedčiť, nech nebláznim. Potom ešte hrdelným hlasom toká o tom, ako chceme popierať históriu a ako máme mať úctu k ruským vojakom, ktorí padli pri oslobodzovaní Slovenska.

Milý pán poslanec Fico. Vyzývate ma k úcte k padlým a k tomu, aby som neprekrucoval dejiny. Tak dobre, vynasnažím sa. Oveľa viac, než ste sa s neprekrucovaním histórie vo svojom videu namáhali Vy.

Mám nesmiernu úctu ku každému, kto v boji s fašistami a nacistami na Slovensku položil život. Prejavil som a prejavujem ju opakovane aj verejne. Ale uvedomujem si tiež, že často to boli vydesení chlapci, ktorí bojovali len preto, lebo za chrbtom mali dôstojníka NKVD, ktorý by ich pre najmenšom zaváhaní v bojovom nasadení zastrelil. Tiež jedna súčasť dejín, na ktorú ste vo svojom rozhorčení zabudli. Tak ako na to, že to často boli príslušníci úplne iných národov, kto bojoval za našu slobodu.

Postavili ste sa pred pamätník vojakom druhej svetovej vojny a sovietskej armády a tvárite sa, ako keby to bolo to isté, ako Vaša emailová hračka pre poslanca Blahu k jeho štyridsiatke. Lenže to nie je to isté, súdruh Fico, diabol tkvie, ako obvykle v detaile.

To, pred čím stojíte, nie je červená hviezda s kosákom a kladivom. Je to štátny znak Sovietskeho zväzu, teda štátu, z ktorého pochádzala časť vojakov, ktorí padli na Slovensku počas boja s fašistami. To, že občania ostatných štátov, napríklad Rumunska, na tom pamätníku žiadny štátny znak nemajú len ukazuje, ako slobodne sa už pri jeho stavbe prekrúcali dejiny. Samozrejme len idiot by trval na tom, že sa majú odstraňovať z pamätníkov štátne symboly štátov, ktorých občanom sú tie pamätníky stavané. A len úplne trápny demagóg na odchode z politiky by sa snažil tváriť, že keď svojmu vernému marxistickému trollovi prinesie z Moskvy hračku, tak je to to isté, ako keď sa na pamätník umiestni štátny znak iného štátu. Mimochodom, je to presne to isté, ako keby som ja, stojac pred nejakým indickým chrámom vysvetľoval, že čo máte proti hákovému krížu, veď aha, na týchto chrámoch je ich plno.

Červenú hviezdu s kosákom a kladivom mali na čapiciach vojaci sovietskej armády, ktorí bojovali s nemeckými nacistami a slovenskými fašistami na území Slovenska. Tí istí, ktorí rabovali a občas aj znásilňovali. Taká Květa Fialová by Vám vedela rozprávať, ako si užila to takzvané oslobodzovanie. To je tiež jedna časť dejín, ktorú Váš typ pohrobkov komunizmu taktne zamlčiava, keď sa im hruď nadúva pri okázalých oslavách takzvaných osloboditeľov. Prečo takzvaných?

Hneď za nimi totiž postupovali na naše územie dôstojníci NKVD, ktorí zatýkali a do sovietskych gulagov na Sibír bez akéhokoľvek procesu posielali slovenských občanov. Kde je Vaša úcta k týmto nevinným odvlečeným obetiam sovietskeho komunizmu, pán Fico? Hneď za NKVD postupovali komunisti, ktorí už v roku 1945 začali s demontážou demokracie v ledva ledva slobodnom Československu.

Ten istý znak červenej hviezdy s kosákom a kladivom mali na čapiciach vojaci sovietskej armády, ktorí v roku 1968 obsadili Československo, aby ho ďalších viac ako 20 rokov okupovali. Zabili pri tom viac sto ľudí, zničili sny mnohým miliónom a státisíce vyhnali navždy do emigrácie. Kde je Váš rešpekt a pokora pred tými, ktorých postihla táto katastrofa? Chápem, že karieristi a hochštapleri Vášho typu to v tom režime, ktorý československí komunisti pod ochranou sovietskych vojakov u nás nastolili, mali ľahšie. Takže Vás to ako poctivého zväzáka a potom mladého komunistu, zrejme nijak extra nemrzelo. Boli ste určite, ako sa vtedy hovorilo, ideologicky na výške a zorientovaný. Musím povedať, že Vám to aj tridsať rokov po Novembri zostalo. Len svet okolo Vás je dnes už niekde úplne inde.

Váš rudý bolševický nok Blaha obdivuje a vychvaľuje presne tento typ režimov. Vrahov, ako boli Castro a Che  Guevara na Kube, bláznov ako Hugo Chávez alebo jeho nasledovník Maduro vo Venezuele, ktorí z prosperujúcej krajiny socialistickým experimentom a porušovaním základných ľudských práv urobili za pár rokov čiernu dieru južnej Ameriky. Živý dôkaz toho, kam vedú nerealistické idey socializmu, dovedené do dôsledkov a realizované neschopnými bláznami.

Blaha opakovane vypisuje o tom, ako by mal skončiť kapitalizmus, čiže v normálnej reči liberálna demokracia a nastúpiť socializmus, čiže to, čo zruinovalo Venezuelu, alebo to, čo sme tu mali v rokoch osemdesiatych. Jedno alebo druhé, obidva režimy smerujú k obmedzovaniu práv a slobôd iných. Takže Vaša trápna hračka bola len tá posledná kvapka. A tento kontext je dôležitý aj preto, lebo odlišuje Blahu od maďarského politika, ktorý na Európskom súde pre ľudské práva uspel s žalobou o to, či môže nosiť červenú hviezdu na kabáte. Ak nie ste komunistický troll typu Blahu, ktorý je okrem toho ešte aj verejným činiteľom, poslancom a predsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti, tak môžete, aj na Slovensku. Kamarátmi asi nebudeme, ale určite nebudem na Vás podávať trestné oznámenie.

Inak súdruh Fico, to ste fakt štyridsaťročnému chlapovi priniesli k okrúhlym narodeninám odznačik z Moskvy? To chcete prosím komu nahovoriť?

Teraz najčítanejšie