Denník N

Kultúrny dom naplnený darcami, spolupatričnosťou a duši lahodiacou hudbou

Nedeľné popoludnie dňa 2. 2. 2020 sa v Lokci konal v poradí 2. benefičný koncert s názvom „Pomáhame (nielen) v Lokci“. Hudobní interpreti a usilovní dobrovoľníci tu bez nároku na honorár pre všetkých darcov pripravili odmenu v podobe duši lahodiacej hudby, voňavej kávy, dobrého čaju a priateľskej atmosféry. Toto všetko dostali ako darček za to, že boli ochotní finančne podporiť 5 rodín s ťažko zdravotne postihnutými deťmi, dievča so zdravotnými problémami a rodinu v ťažkej životnej situácii.

Občianska iniciatíva Lokca budúcnosti v spolupráci s neziskovou organizáciou Priatelia Lokce a neinvestičným fondom Námestovský anjel povzbudená úspechom po prvom benefičnom koncerte v roku 2019 v Lokci opäť zorganizovala benefičný koncert, na konci ktorého sa zástupcovi Námestovského anjela odovzdal symbolický šek s naozaj nečakane vysokou sumou.

Na tomto nezabudnuteľnom podujatí na úvod vystúpilo námestovské „BPM trio“ s hosťami v obsadení Tomáš Balák, Michal Puchel, Adrián Malovaník spolu s Miškou Strokovou a Matúšom Polťákom. V ich interpretácii zazneli nádherné skladby, medzi ktoré patrili hity ako Čerešne z pera Milana Lasicu a Jara Filipa, či Wonderfull world od Louisa Amstronga.

Publikum tak dokonale pripravili na najväčšiu hviezdu večera s veľkým srdcom, priateľským úsmevom, a vynikajúcu pesničkárku a speváčku v jednej osobe Simu Martausovú. Nebola však sama. Hudobne sprevádzať ju prišli aj dvorní muzikanti z jej kapely. Azda nik nepochybuje o tom, že Sima patrí medzi naše najlepšie speváčky a tak k jej hodinovému vystúpeniu stačí len dodať to, že bolo plné emócií, dobrosrdečnosti a lásky.

Nezištné vystúpenie všetkých interpretov, ochota podporovateľov, sponzorov, úsilie dobrovoľníkov, a najmä spolupatričnosť viac ako 350 darcov viedli k tomu, že sa na pomoc pre spoluobčanov z Lokce, Vasiľova z Rabče (bývajúci v Sihelnom) podarilo vyzbierať dych vyrážajúcu sumu 8 575 EUR.
Transparentný účet:
Internetové bankovníctvo | Fio banka

Za toto Vám v mene všetkých rodín odkazujeme

ĎAKUJEME, ŽE POMÁHATE!

Organizátori

Viac fotiek od Petra Laššáka TU.

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.