Denník N

Čo Miňovi Mazurekovi vlastne vadí?

Miňo Mazurek
Miňo Mazurek

Miňa Mazureka asi netreba viac predstavovať: milovník Kotlebu, kebabu, násilností a odporca všetkého, čomu nerozumie. Hlavný rečník a spevák v jednej osobe pre ĽSNS. Človek, ktorého by iný slušný človek mal ignorovať. No dostali sme sa do situácie, kedy je treba sa zamyslieť. Čo mu na „liberálnych fašistoch“ vlastne vadí?

Začnem najprv vysvetlením pojmu liberálny fašizmus. Rozumný čitateľ túto časť môže preskočiť, pretože isto vie, že niečo také neexistuje. Tento pojem pravdepodobne vymyslel konšpirátor Luboš Blaha, len aby naštval takzvaných slniečkarov, teda rozumných ľudí, ktorí si o ňom myslia, že je truľo. Fašisti však odjakživa liberálov nenávideli, podľa liberalizmu je sloboda najdôležitejšou hodnotou. Naopak, fašisti chcú ovládnuť spoločnosť a zbaviť sa akýchsi nepriateľov národa. Koho to zaujíma, viac napríklad tu.

Miňovi liberálni fašisti liberáli hrozne vadia. Vadia mu najviac, keď idú protestovať proti fašistom na mítingoch jeho strany. Na Miňa otŕčajú transparenty s nápismi „Doučím dejepis a slovenčinu“ alebo „Pre koktavých len Marián“ a on je z toho smutný. Protesty bývajú slušné, človek si príde akurát zaskandovať proti fašistom. Vadí Miňovi, keď niekto nemá rád fašistov? On ich má rád?

Alebo mu vadí samotné skandovanie? Vadí mu, že skandujúci nie sú na futbalovom štadióne, ale svoje pokriky smerujú naňho? Ako ale potom vysvetlí jeho správanie, keď prišiel na hlavnú stanicu nadávkami a kameňmi „privítať“ bezbranné ženy a deti? Je teda lepšie nadávať a pokrikovať na ženy s deťmi ako na fašistov? Vadí Miňovi, ked iní robia to, čo robí on?

Alebo mu vadí len to, že niekto, kto nesúhlasí s jeho antisemitským a rasistickým názorom, príde na jeho stranou organizovanú akciu? Niečo, ako keď za prezidentovania Andreja Kisku si naňho prišli kotlebíci počkať na námestie do Brezna, alebo keď sa snažili v Petržalke prekaziť predstavenie Natálka, alebo keď narúšali diskusiu v Rimavskej Sobote? Vadí Miňovi, ked iní robia to, čo robí on?

Takže, podľa mňa, sú dve možnosti. Buď je Miňo nevzdelaný imbecil, alebo je fašista a klamár. Tieto dve možnosti sa vzájomne nevylučujú, takže si môžete spraviť názor sami.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.