Denník N

Chaos nesie meno opozícia: sme na dobrej ceste povaliť vládu ešte pred jej vznikom

Volebný program, útoky na politikov, strašenie imigrantmi? Načo. Súčasná vládna koalícia to dnes pochopila, otvorila pukance a sleduje ako sa opoziční lídri v priamom prenose potápajú. 3 týždne do volieb môžu bohato stačiť na posilnenie Smeru a Kotlebu ľuďmi, ktorí proti ním tvrdo bojujú.

Dnešný deň bol ako z hlavy Igora Matoviča. Chaos, tlačovky, bolo tu všetko. Pridali sa k nemu ale aj Truban, Beblavý, Kiska a Sulík. Ráno začalo stretnutím Kisku a Sulíka, viacej lídrov neprišlo. Show pokračovala v reštaurácii na Bratislavskom hrade tlačovkou Matoviča s Budajom. Tí rezervovali stôl na celých 18 dní, rozmiestnili menovky a vyzvali všetkých, že sa môžu pri tomto stole stretnúť kedykoľvek. PS/Spolu prišlo na Bratislavský hrad, absolvovalo hodinové stretnutie, ktorého výsledkom je dohoda o nedohodnutí.

Tak dobré divadelné predstavenie sme mohli vidieť v rámci niekoľkých hodín. Správy z centrály SMERu sme si dnes prečítať nemohli ale určite viem, ako to tam dnes vyzeralo. Otvorené pukance a pripíjanie na ďalšiu vládu. Jediným príčetným lídrom z opozície sa dnes javil len Alojz Hlina, ktorý sa odmietol podieľať na divadelnej hre s menom „budúca vládna koalícia“.

Ja viem, je tesne pred voľbami, každá strana má svojich marketérov, ktorí im radia ako vystupovať v médiách aby nazbierali nejaké %. Poradím Vám ale aj bez vypísania faktúry. Prestaňte ich na tieto 3 týždne poslúchať. Vďaka tlačovkám, výzvam a ultimátom navodzujete skvelo pocit, že nedokážete spolu vládnuť. Kotlebovci a SMER nemusia pohnúť ani prstom, kampaň robíte každým svojim krokom. Nemusíte svoje hlasy priamo prehodiť na druhú stranu. Stačí znechucovanie, ktoré ľudí odradí ísť k voľbám.

Moja zaujatosť voči Igorovi Matovičovi je v posledných týždňoch obrovská. Dnešok ale dokázal, že to nie je len o ňom. Divadla sa úspešné zúčastňujú skoro všetci opoziční lídri. Každej opozičnej strane ide o to isté. Poraziť Fica. Tak sa tohto cieľu odporúčam držať, bez divadla, bez tlačoviek a výziev. Sadnite si spolu bez kamier a novinárov, sústreďte sa na programy na vízie, ľudia chcú zmenu. Sú ale unavení z 12 rokov Fica a majú dosť hádok. Týmto ich za 3 týždne dorazíte. Posledný klinec do rakvy dáte aj celej krajine, ktorá už ďalšiu šancu na zmenu v najbližších rokoch nedostane.

Teraz najčítanejšie