Denník N

DezinFicácia, deň druhý – Bonul. Ale nielen o tom som chcel…

Druhý deň našej Tour sme dezinficovali Bonul.
Navštívili najjužnejšiu obec Slovenska.
A krútili hlavami nad nápadmi Pellegriniho a Danka.
Ďalší diel môjho podcastu JPP. Môžete počúvať, alebo čítať, čo vám lepšie vyhovuje.

https://www.podbean.com/eu/pb-5iafv-d34c0f

Včera, teda v utorok, sme symbolicky dezinficovali ďalší z našich cieľov, bezpečnostnú agentúru Bonul. Prečo práve Bonul?

Bonul je firma Norberta Bödöra staršieho. A je to veľmi zaujímavá firma, jej úspech prichádzal a odchádzal presne tak, ako prichádzal a odchádzal Robert Fico a jeho vlády.

Problém je, že tie vlády mali akosi priveľký vplyv na to, ako sa Bonulu darilo. Ale zas na druhej strane, kto sa môže pochváliť, že mu na vianočné večierky chodí samotný premiér Fico?

Bonul stráži a strážil mnohé štátne úrady a inštitúcie. K mnohým zákazkám sa dostal aj pomocou patrične nastavených podmienok v súťažiach. A tiež vďaka tomu, že dostal previerku od Národného bezpečnostného úradu na stupeň prísne tajné, zhodou okolností len týždeň predtým, než boli zverejnené správy medzi synom majiteľa Bonulu a Mariánom Kočnerom. Ako si NBÚ plní svoje povinnosti teda stojí za uváženie.

Bonul stráži Slovenskú poštu, Transpetrol, ale aj štátne hmotné rezervy, a strážil aj Sociálnu poisťovňu. V porovnaní s českými inštitúciami podobnej veľkosti a zamerania za takmer dvojnásobok ceny. Že vám to pripomína povestné piešťanské CT-čko? Aj mne. O Bonule by sa dalo hovoriť dlho, ak vás to zaujíma, Denník N má celú sekciu článkov len o tejto podarenej SBS-ke, ryžujúcej zo štátneho čo to dá.

Druhým dôvodom na dezinficáciu Bonulu je syn majiteľa, Norber Bödör mladší. Ten Norbert B. čo si na súde v Pezinku nepamätal, čo všetko vybavoval pre Kočnera u špeciálneho prokurátora, či policajných prezidentov Gašpara a Lučanského. Tento Norbert B. spolu s Kočnerom platil sledovanie novinárov Petrom Tóthom a jeho bandou. A tak síce nepriamo, ale predsa prispel k tomu, že boli Ján Kuciak s MartinouKušnírovou zavraždení.

Myslím, že toto a mnohé ďalšie informácie o Bonule a Bödörovcoch je dostatočným dôvodom na dezinficáciu Bonulu, ako symbolu mafiánskych praktík a rozkrádania našich daní cez predražené štátne zákazky.

Ale dnes to nebude len o dezinficácii.

Okrem Bonulu sme navštívili aj Patince, najjužnejšiu obec na Slovensku. Rozhodli sme sa totiž navštíviť všetky štyri zemepisné póly Slovenska. A Patince, po maďarsky Pat, sú práve tým najjužnejším. Často sa o nás hovorí ako o bratislavských kaviarenských typoch, pravdou ale je, že Ondrej Dostál v rámci ZOMOS Tour pochodil celé Slovensko. A ja som ho pri mojich pracovných cestách precestoval nespočetne veľa krát.

Patince, okrem toho, že sú najjužnejšou obcou, sú pre nás aj symbolom spolunažívania Slovákov a Maďarov, žijúcich na Slovensku. Vždy sme sa usilovali o to, aby toto spolunažívanie bolo čo najlepšie, aby sa vášne, vyhrocované rôznymi politikmi darilo ukľudniť a aby si ľudia, žijúci spolu na juhu Slovenska, mohli spoločne povedať, že toto je ich domov.

Nedá mi nespomenúť ešte bizarnosti slovenskej politickej scény, ktoré sa objavili dnes a ktoré ukazujú akí vyprázdnení a bezobsažní sú Smer a SNS.

Na posledných dvoch schôdzach parlamentu koaličná väčšina zabránila prerokovaniu vyše šesťdesiatich návrhov zákonov opozície, s odôvodnením, že sa to už aj tak nestihne.

Teraz ale zastupujúci premiér Pellegrini a smutný kapitán Danko v dojemnej zhode zistili, že je málo populizmu v ich predvolebnej kampani a tak sa rozhodli pridať.

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa má v skrátenom legislatívnom konaní schvaľovať ochrana pred ochranou pred domácim násilím, čiže odmietnutie Istanbulského dohovoru a k tomu ešte aj narýchlo 13. dôchodky vraj podporia aj Kotlebovci. S ktorými teda nikto nechce nijak spolupracovať a tak. Iba že by chcel zvolať schôdzu na schvaľovanie predvolebných populistických hlúpostí, vtedy sa ten papier na podpisy nejakým nedopatrením ocitne aj rukách fašistov. Tomu hovorím zodpovedná zmena, hrdo, odborne a slušne. S fašistami.

SNS sa ale nechce nechať zahanbiť a tak si Danko vymyslel, že na tejto schôdzi zruší práve teraz konečne zavedené 365-dňové diaľničné známky pre autá do tri a pol tony. Namiesto toho, aby sa aj tak drahé mýto a poplatky za známky použili efektívne na výstavbu a údržbu niekde až katastrofálne rozbitých či nedostavaných ciest a diaľnic, chce Danko tento zdroj príjmu vypnúť. Lebo voľby.

Verím, že prezidentka aj tak tieto zákony vráti parlamentu, a tak bude mať novozvolený parlament tú milú možnosť neschváliť tieto ptákoviny.

Myslím si, že aj preto by sa slušní poslanci demokratickej opozície nemali vôbec zúčastniť tejto frašky. Aby voliči, ktorým sa zrejme počas volebného moratória ide servírovať populistická kaša jasne videli, že im ju varia spolu Fico, jeho bábka Pellegrini, Danko a Kotleba.

Teraz najčítanejšie