Denník N

Každý na nás iba kričí…

My sme národ holubičí, taký nadpis mal predchádzajúci blog s odpornými komentármi na adresu Fedora Gála. Ako červená niť sa ním tiahli narážky na jeho pôvod. Áno, Fedor Gál sa narodil v Terezíne a jeho otec zahynul na pochode smrti. Prečo? Preto, že mal pôvod, ktorý ho v očiach tých, ktorí vtedy rozhodovali o živote a smrti iných, diskvalifikoval. Aj tí, o ktorých bude reč dnes, majú pôvod, ktorý je iným tŕňom v oku. Takým, ktorí sa domnievajú, že ten pôvod ich vopred v každom ohľade diskvalifikuje a ich oprávňuje vysloviť na ich adresu čokoľvek.

Prvou je Irena Biharyová, právnička, ktorá sa dlhé roky špecializuje na trestné činy extrémizmu. V minulosti viedla občianske združenie Ľudia proti rasizmu. V súčasnosti je podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska a jeho kandidátkou v parlamentných voľbách. A toto sú komentáre na jej adresu.

Irene Bihariovej sa venoval aj Slobodný vysielač a jeho fanúšikovia.

A ušlo sa jej aj inde.

Spoločnú fotografiu z protestu proti extrémistom v Krupine okomentoval oblastný predseda Kotlebovej ĽSNS, zatiaľ neprávoplatne odsúdený bývalý mäsiar, Anton Grňo, takto. A dobrá babička Gabriela Zacharová doplnila recept.

Druhým je Arpád Soltész, novinár a spisovateľ. V kinách momentálne uvádzajú film Sviňa, natočený podľa jeho rovnomennej knihy.

A dnes to zakončíme staršími komentármi na moju adresu. Tu dokonca ani nejde o pôvod, hoci zväčša mi ho prisudzujú, len o stokrát opakovanú lož, ktorú opakovane šíria kadejakí Rostásovia, Lichtnerovia, Blahovia, Kotlebáci a ich hlásne trúby, Hlavné správy a konšpirátori.

Na úplný záver niečo úplne čerstvé. Komentáre pod dnešným článkom na Aktuality.sk.

Vo voľbách sa 29. februára rozhodne či bude vo svojom zničujúcom diele pokračovať vláda skorumpovaných politikov, ktorí doviedli Slovensko do žalostného stavu v akom sa nachádza a či dostanú väčší priestor extrémisti šíriaci nenávisť. Naši predkovia fašizmus porazili a Slovensko sa dokázalo vzchopiť aj v rokoch 1989 a 1998. Zbavili sme sa okovov komunizmu a poslali sme do zabudnutia Mečiara. Ja verím, že aj teraz dôjde k zmene, ktorá je nevyhnutná a zlo nevyhrá. Ale prispieť k tomu musíme všetci.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.