Denník N

Pani prezidentka už nečakajte, konajte. To nič, že to Fica nahnevá a nepoteší…

Autor: Dr. Bindas
Autor: Dr. Bindas

#čaputová #prezidentka #politika #kuciak

Priatelia, blíži sa výročie popravy novinára Jána a Martiny. Prosím zvážte, či nepodporíte tento blog adresovaný našej pani prezidentke. Prečo?

Lebo na našich hrdinov novinárov sa akosi v tej zúrivej predvolebnej kampani zabudlo, pritom túto novú obrodu Slovenska spustil predsa náš hrdina Kuciak.

Fico vraj novinárom hovoril hyeny, slizkí hadi, špinavé protislovenské prostitútky, a Vy im pani prezidentka prosím dajte v prezidentskej záhrade postaviť pomník. Prečo?

Lebo každý útok na slušných novinárov, je aj útokom nielen na našu demokraciu, ale je aj útokom na nás všetkých. 

Najprv sa  na Jána útočilo slovami, “ Začnem sa zaujímať pán Kuciak o vašu matku, o vášho otca, o vašich súrodencov…ste jeden zlý človek…“. Ján podal trestné oznámenie, ale štát zlyhal, a potom sa stalo to, čo nikto nečakal. Po ostrých slovách nasledovali ostré náboje… Poučenie? Aj strážcov demokracie, teda novinárov si treba nielen strážiť, ale treba si ich aj  veľmi vážiť.

Keby nebolo hrdinu Kuciaka, tak aj dnes by tu vládla mafia. Keby nebolo hrdinu Kuciaka, nevideli by sme tajne nahraté videa, kde sme videli rozkrádanie tohto štátu v priamom prenose. Keby nebolo hrdinu Kuciaka, nevedeli by sme, že existuje nejaká Threema a jej hororový obsah. Keby nebolo hrdinu Kuciaka, nikdy by sa nenatočil ani film Sviňa.

Na začiatku tohto hororového príbehu bol však obyčajný, ale čestný človek, ktorý miloval Slovensko viac ako seba, ktorý miloval Slovensko tak, že bol ochotný obetovať za neho aj svoj život, ktorý miloval Slovensko tak, že ho chcel ochrániť pred drancovaním iných. Kto z nás priatelia by to dokázal?

Priatelia ešte si spomínate na western „Sedem statočných“? Nie je tento western nadčasový? Prečo? Vtedy banda zlodejov napádala dedinku a okrádala dedinčanov, rabovala ich zásoby úrody. Dedinčania boli z tých nájazdov tej nenažratej bandy zlodejov už naozaj zúfalí. Na scénu však prichádza sedem statočných, ktorí sa postavia proti tej bande zlodejov a situácia sa začne postupne úplne meniť. V tomto filme „Sedem statočných“ sa to končí dobre, a banda zlodejov nakoniec dostane to, čo si zaslúži. Nie je tento western aktuálny aj dnes? Nie je tou malou dedinkou Slovensko? Dostane tá banda zlodejov to, čo si zaslúži aj 29.2.2020? Postavme sa preto proti tej bande zlodejov, ako sa postavil náš statočný hrdina Kuciak.

V tomto blogu chcem preto vyjadriť svoju veľkú úctu všetkým morálnym a múdrym novinárom. Aj toto sú predsa naši skutoční novodobí hrdinovia, ktorých naše Slovensko veľmi potrebuje. Prečo? Viete si vôbec milí občania spočítať, koľko miliónov nám títo novinári zachránili pred špinavou politikou a politickým banditizmom?

Čo by sme my občania vedeli, keby nebolo ich, nebojácnych novinárov? Kto nám často otvára oči, ak nie oni? Kto nás budí z ľahostajnosti, ak nie oni? Kto bojuje o lepšie Slovensko, ak nie aj oni? Za ich poctivú novinársku prácu, im  patrí určite aj naša úprimná úcta.

Tak, ako medzi našimi hokejistami sú hokejistické legendy, tak aj medzi nimi novinármi sú novinárske legendy. Naše milované Slovensko nepotrebuje mať len legendy hokeja, legendy futbalu, legendy popu, ale potrebuje mať aj novinárske legendy a novinárske vzory.

Preto si myslím, že nám tu stále chýba nielen novinárska sieň slávy,  socha morálneho novinára, či novinárska cena Kuciaka, ktorá by dávala symbolicky poctu, a úctu všetkým morálnym novinárom.

Som presvedčený, že si ju títo  naši morálni novinári pani prezidentka určite zaslúžia. Myslím si, že ich hrdinstvo pre nás všetkých, a celé naše Slovensko je stále nedocenené, a to nielen finančne, ale aj morálne.

Náš hrdina Kuciak chránil predsa nás všetkých, teda nielen voličov opozície, ale aj voličov Smeru, SNS, Mostu, či Kotlebu lebo určite aj mnohí z nich sú proti rozkrádaniu Slovenska. Veď aj oni majú deti, a určite aj im záleží na tom, aby Slovensko prosperovalo, a nie aby sa Slovensko cez rôzne kauzy rozkrádalo a ničilo.

Preto pani prezidentka, ak nemáte na pamätník peniaze, tak nech prezidentská kancelária dá vypísať zbierku na financovanie sochy pre morálneho novinára, a nech dá vypísať súťaž na ideove stvárnenie sochy morálneho novinára. Nech sa zriadi sieň slávy, nech sa udeľuje novinárska cena Kuciaka, to je to najmenej, čo my všetci občania by sme mali urobiť pre našich všetkých čestných novinárov. Po tom všetkom, čo naše Slovensko prežilo, už dnes nestačí udeľovať len cenu OTO. Našich čestných novinárov sa treba zastať. Kto, ak nie my, kedy, ak nie teraz.

Touto vraždou dvoch mladých ľudí, Jána  a Martiny pretiekol náš pohár trpezlivosti. Už niet kam ustúpiť. Kto by tu predsa protestoval, keby tu ten „sociálny štát“ naozaj fungoval? Nikto. Keby tu tie protesty neboli, tak by sa tu nič nezmenilo, len to zlo by ešte viac pritvrdilo, lebo ako vieme, v tej politickej dobe temna boli objednané aj iné popravy a vraždy.

Preto aj týmto blogom ďakujem všetkým, ktorí ste sa v roku 2018 zúčastnili na protestoch, ale aj tým, ktorí tým protestom hoci aj doma, či na pracovisku a medzi priateľmi fandili. Kde bol vtedy Fico? Pozeral sa na nás z okna, keď sme my vtedy mrzli na námestiach?

Keby sme my vtedy priatelia neboli na námestiach, tak mi verte, že bez týchto plných ulíc, by sa skutok opäť nestal.

Ján a Martina doplatili na to, že milovali Slovensko viac ako milovali seba, a doplatili na svoju odvahu, ale čestné Slovensko im to nikdy nezabudne. Kto iný, ak nie náš hrdina Kuciak do bodky naplnil slová amerického prezidenta T. Jeffersona: „Keď sa nespravodlivosť stane zákonom, odpor sa stane povinnosťou.“

P.S. Náš hrdina Kuciak pracoval a bojoval za nás všetkých, a teraz my 29.2.2020 musíme bojovať za neho…

Keď s tou výzvou pani prezidentke súhlasíte, tak ju šírte vašim facebookom, lebo čím nás bude viac, tým sa skôr pamätník nášmu hrdinovi Kuciakovi, i iným morálnym novinárom postaví :)

Inde túto moju výzvu priatelia nehľadajte, lebo ja nevyskakujem všade z platenej internetovej politickej reklamy, ako iní…

Moja ponuka pre Slovensko je tu www.bindas.eu

 

Teraz najčítanejšie