Denník N

Miňo – zbabelý klamár a rasista

Natáča videá z činkárne, chváli sa, že dal v tlaku na lavičke 170 kg a myslí si, že je veľký chlap. Ale keď je konfrontovaný s vlastnými statusmi na Facebooku, je po chlapovi. Zostane iba trápna klamárska atrapa bez akejkoľvek chlapskej cti.

Názorným príkladom je Mazurekove správanie v relácii Braňa Závodského v rádiu Expres. Stačí krátky dvojminútový šot a z ukričaného hrdinu kotlebovských tribún, pohotovo chrliaceho primitívne urážky na adresu inak zmýšľajúcich, zostane iba trápny, šestákový klamár, ktorý bez váhania zaprie aj nos medzi očami.

BZ: „Z niektorých vašich výrokov, najmä z toho čo publikujete na sociálnej sieti mi behá až mráz po chrbte. Niekto by mohol povedať, že mu je z toho až zle.“

MM: „Neviem o čom hovoríte.“

BZ: „Môžem vám pripomenúť, napríklad niektoré vaše výroky, ktoré sa týkajú utečencov, ktoré sa týkajú chválenia Hitlera a podobne.

MM: „Nič také nie je pravda. Neviem odkiaľ takéto informácie máte?

BZ: „Takže to nie je pravda? To nebol váš výrok?

MM: „Ale veď pozrite sa. Samozrejme, veď to riešila generálna prokuratúra, riešila to okresná kriminálna polícia v Prešove.“

BZ: „Takže to ste nepísali vy?

MM: „Ale oni priamo vyšli z vyhlásením, že nič také… Ale veď áno, tieto veci sú uzavreté v roku 2016, nerozumiem prečo to dnes vyťahujete?

BZ: „Potom sa vás pýtam na vaše vyhlásenia, ktoré sa týkajú utečencov, hovoríte o bielej žene medzi kopou opíc…

MM: „Nič také nehovorím.“

BZ: „Hovoríte o vlastizradcoch, ktorí sú horší ako hmyz...“

MM: „Nič také nehovorím. Neviem pán redaktor odkiaľ to máte...“

BZ: „Negramotný čierny debil, pán Mazurek.“

MM: „Nič také som nikdy nepovedal. Ja neviem odkiaľ tieto informácie máte, ale jednoducho…

BZ: „Pán Mazurek, z vášho Facebooku, ktoré ste si vymazali.

MM: „Z môjho Facebooku nič také nemáte. Neviem odkiaľ tieto informácie sú. Sú to nejaké nezmyselné …

BZ: „Čiže utečenci nie sú poloopice?“

MM: „Samozrejme, že nie sú.“

BZ: Migranti nie sú paraziti, pán Mazurek?

MM: „Pán redaktor, my sme tu dnes kvôli európskym voľbám. Vy mi dávate otázky, ktoré sú úplne zrejmé. Samozrejme, že cigáni nie sú paraziti. My vždy kritizujeme iba asociálov. Nikdy nekritizujeme celé skupiny obyvateľov. Ja chcem, keď už sme tu dnes, aby sme sa bavili o európskych voľbách, nie o nejakých fašistoch, extrémistoch, jednorožcoch.“

BZ: „Pán Mazurek, vy sa hanbíte za vlastné výroky?

MM: „Pán redaktor, ja vám to znovu hovorím…

BZ: „Beriete späť všetky tie výroky čo ste povedali?

MM: „Trikrát som vám odpovedal, že to nie sú moje výroky a vy aj napriek tomu trváte na svojom. Nerozumiem tomu.“

BZ: „Je to váš Facebook, nič sa nedá robiť.

MM: „Nie je to môj Facebook, Ale…

BZ: „Že niekto napadol váš Facebook a toto tam naplnil?

MM: „To nebol môj Facebook. To máte nejaké internetové obrázky…

Takže internetové obrázky? Kamže sa podel ten smelý obranca Slovenska pred štyrmi ženami a tromi malými deťmi?

Naozaj si Mazurek nepamätá čo v rokoch 2015 a 2016 písal na svojom profile na Facebooku? Ako klamár totiž nestojí ani za fajku dymu. Ak už totiž pripustil, že status o Hitlerovi a ďalšie statusy, ktoré boli predmetom vyšetrovania napísal on, ale nepochopiteľným rozhodnutím vyšetrovateľa sa mu to prepieklo, priznal aj to, že profil, ktorý si po voľbách vymazal, bol jeho. Konečne, čí by asi tak mohol byť, ak na ňom bolo publikovaných plno jeho fotografií a osobných zážitkov.

Mazurek pred vyšetrovateľom odmietol vypovedať a ten neskôr trestné stíhanie z nepochopiteľných dôvodov odmietol. Nepochopiteľných preto, lebo popieranie holokaustu a propagácia hnutí smerujúcich k popieraniu základných ľudských práv a slobôd sú u nás trestným činom. A elementárnou povinnosťou policajta je uplatňovať platné zákony a nie filozofovať o údajnej slobode prejavu. Pretože sloboda prejavu je u nás jasne definovaná v Ústave aj v Trestnom zákone.

Pán vyšetrovateľ, ako aj prokurátor, ktorý jeho postup odobril, sa mali riadiť týmto, a nie absurdným filozofovaním o tom, že s „výrokmi s ktorými nesúhlasíme sa má v demokratickej spoločnosti zásadne bojovať protiargumentom a nie trestným stíhaním.“ Materiálu, ktorý im Mazurek na svojom profile poskytol, bolo naozaj dosť. A aj vďaka ich evidentnému zlyhaniu, sa Mazurek dnes môže tvátiť ako neviniatko a zbabelo klamať, že on nikdy nič také nenapísal a ide vraj iba o akési „obrázky z internetu.

Že je status kde vychvaľuje Hitlera a popiera holokaust autentický, dokazuje okrem iného aj to, čo zdieľal 12. marca 2016, jeho otec, Milan Mazurek starší.

O štyri dni neskôr, 16. marca 2016 zverejnil vášnivú obhajobu svojho syna, kde však ani slovkom nespomenul, že status o Hitlerovi nenapísal jeho syn. Práve naopak, obhajoval ho. Mimochodom, aj pán otec si potom svoj profil na Facebooku vymazal.

Ak si teda Mazurek nespomína na svoj profil a na to čo na ňom uverejňoval, pomôžme mu a osviežme mu pamäť. Konečne v minulosti som to už urobil v blogu s názvom „Chudáčik Miňo Mazurek.“

Takže ak zábudlivý klamár Miňo zabudol, pripomeňme mu ešte pár vecí z jeho starého profilu. 19. júla 2015 zdieľal antisemitské video.

4. augusta 2015 zapochyboval, či rôzne rasy Homo sapiens tvoria jeden druh.

18. októbra 2015 si kopol do Rómov.

15. novembra 2015 zverejnil obrázok s komentárom páchnucim antisemitizmom.

Ak si Miňko, ktorý očividne, ak ide do tuhého, začína trpieť akútnymi prejavmi straty pamäti, nepamätá čo bolo v rokoch 2015 a 2016, možno si spomenie na rok 2017, keď robil na mítingoch garde pri kandidatúre terajšieho oblastného predsedu ĽSNS, Ing. Jozefa Mihalčina na župana Prešovského kraja.

Napríklad na Mihalčinov príhovor v Huncovciach: „Ja keď som mal 18 rokov, tak Cigáni chodili iba po most. A keď prišli na most, tam už som ich skopal a hodil do Tople. Furt to boli špiny, ktoré nemali čo v meste robiť. Čiže, viete, vtedy sme troška ináč žili a mali sme troška iný názor na to etnikum, vtedy to boli furt cigáni a furt to boli špiny, ktoré nemali čo v meste robiť… Od dňa keď nastúpim na úrad, do roka a do dňa skončíme s otázkou cigánskej menšiny. Jednoducho ju vymažem zo slovníka v Prešovskom kraji. Nebude žiadna otázka cigánska! Nič.

A keď už Miňo spomínal „obrázky z internetu,“ nejaké mám aj ja. Ktosi mi ich poslal a vyzerajú zaujímavo. Neviem či sú autentické, ale niektoré veci, ktoré tam Mazurek píše sa dajú overiť. Napríklad zmienka o e-shope či delegovaní Vladimíra Takáča, ako dočasného zástupcu ĽSNS v Bardejove. Začnime e-shopom, o ktorom Mazurek tvrdí, že ho majú spolu s otcom. Odpovede pána „manažéra“ zákazníkom, ktorí si dovolili vyjadriť nespokojnosť  sú dnes už legendárne. Nezaškodí pár citátov: „ďalšia zakomplexovaná osoba, ktorá nevie čítať a počítať… skáčete ako nepríčetní… Polícia sa začnezaujímať o teba ty …!!! aj tých hajzlov z Prešovskej SOI… taky isty ako ty a ešte horší buzeranti… To tvoje vyjadrenie o p. Kotlebovi a Kysuckom Vzdore a ďalších čo si chcel dávať na políciu má byť čo??? prečo si taký sprostý debil… ty sprostý idiot!!! Onedlho sa porozprávame osobne a vysvetlíš nám z akého dôvodu nás už dva roky prenasleduješ a poškodzuješ, ty zasratý hajzelTvoju vy….nu mater, ty skurvený udavačský buzerant

Čo sa týka Elektrocentra a jeho e-shopu, je tu ešte taká drobnosť. Keď sme na stránke „Prečo ľuďom hrabe?“ uverejnili ako sa „manažéri“ správali k zákazníkom, ozval sa Milan Mazurek starší. Samozrejme s použitím typického vulgárneho slovníka.

Čo je ale zaujímavé, v ďalšej správe rovno usvedčil synáčika z klamstva. Mazurek starší totiž tvrdil, že e-shop už v dobe, keď si nádejný kandidát ĽSNS Miňo, uvádzal ako povolanie „manažér e-shopu,“ ten už neexistoval: „ta firma uz zaciatkom roka 2014 neexistovala…“ Keď teda teraz Miňko hučí z tribúny o „dlhé roky poctivo pracujúcich ľuďoch,“ očividne sa ho to netýka.

Zato pravdivý je údaj o Vladimírovi Takáčovi, ako o dočasnom zástupcovi ĽSNS v Bardejove, ktorého oficiálny web ĽSNS predstavil v tom čase ako okresného predsedu. Takáč sa zastrájal: „NS! Priatelia u okresu Bardejov v najblišich dnoch ideme s poslancom a taktiež precedom Prešovskeho kraja LSNS s panom Milanom Mazurekom zaregistrovať okresny klub Ludovej strany nase slovensko Bardejov a potom začneme spoločne s členmi z okesu Bardejov v okrese spoločne prasovať na bespeči slušnych ludi pred asocialnima parazitmi !!!

A teraz poďme na samotné „obrázky z internetu.“ Netvrdím, že autorom všetkých textov je Mazurek. Niektoré písali iní. Určitý obraz o strane, ktorej je Mazurek jedným z vrcholných predstaviteľov, však určite poskytujú. Na prvom je text: „Milan Mazurek: Pochádzam zo Spišskej Belej. Na kandidátke ĽS Naše Slovensko mam zamestnanie som manažeér e-shopu. je to tak aj s mojim otcom to mame. Včera sme mali príjemné stretntie v Bardejove, kde sme rovnako odovzdali niekoľko prihlášok novým členom a delegoval som dočasného zástupcu našej strany v Bardejove Vladimíra Takáča. Verím, že do najbližšieho krajského snemu sa veci pohnú ešte viac a my utvoríme nový okresný klub našej strany. Bardejovčanov musím veľmi pochváliť, keďže k roznosu novín, ako aj zberu petícií pristúpili veľmi zodpovedne, a ja ako krajský predseda mám teda veľkú radosť z toho, že sa k nám pridávajú takíto super ľudia. Budúcnosť okresu Bardejov je ĽS- Naše Slovensko

Na druhom „obrázku z internetu“ sa opakuje informácia o tom odkiaľ Mazurek pochádza a tom , že je manažérom e-shopu. Pribudol text: „moje oblubene číslo 14 hadaj čo je to? pozdrav“ Čo znamená v neonacistickej symbolike číslo 14, je dostatočne známe. Ide o tzv. 14. slov amerického neonacistu Davida Lanea: „We must secure the existence of our people and future for a white children,“ v preklade: „My musíme strážiť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí.

Ďalšie obrázky a najmä texty sú ešte zaujímavejšie: „Týranie nie je len psychické, ale aj fyzické černe opice a to su cigani špiny hnusne banda ciganska robí hanbu slovensku. Chamrad smradlava robit to nebudu

V poradí štvrtý „obrázok z internetu“má text: „naše konečné víťazstvo záleží, vyhrali sme a cigani teraz ste na rade vy budete musiet sa vystahovat na ostrov toto je slovensko naša biela zem a vy nemate pravo tu žit inak budete trpiet každy den fyzicke utoky  budu pokračovat

Ďalší text je tiež zaujímavý. Milan Mazurek – S Janko Pastuszek a Stanislav ĽSNS Susa: „Plním si svoje sny zatial s nimi robíme poriadky bit ich treba parazitov černe svine cigánov tak robíme dobrú vec konečne sa ide s ciganmi urobit poriadok

Potom sú tu „obrázky z internetu“ na tému vlakových hliadok, kde Mazurek za plat poslanca Národnej rady SR robil SBS-kára: „Už cestujeme späť do Bratislavy 7. september 2016 Dnes sme hliadkovali trasu Bratislava – Kúty.“
CIGANI SU VETSIE SVINE a do plynu s nimi…. poriadky mam KTOMU LEN JEDNO SLOVO * CIGANI DO PLYNU naš novy prezident a vodca Marian Kotleba opakuje sa historia Jozef Tiso

Text informujúci o činnosti vlakovej hliadky Poprad – Kežmarok. 27. september 2016:
„Adolf Hitler potešený hliadkou vo vlaku
Milan Mazurek: „pod mojim vedením ja som ich vodca
Vlakové hliadky  – Ľudová strana Naše Slovenko Hliadka Poprad – Kežmarok 27, september 2016: „pri boji proti zlodejom, násilníkom či vrahom to su ti černe papule smradlave cigoši… cigánskych parazitov, tu je ukažka černe svine ako sa nas boja Cigáni majú strach

Milan Mazurek som východniar neznášam Bratislavu: „vidite ako smradlave čierne opice pekne sedkaju slusne takto si už nikdy nebudu dovolovat ked nas vidia sa boja vedia že ich zbijeme natačame si ich a davame na facebook aby všteci videli že ideme cesou do boja ako to robil sám Adolf Hitler potešeny hladkou vo vlaku: „aky dobry pocit mame kotlebovci my sme tu doma my tu vladneme dost bolo černej kriminalite vlada nerobi nič a my budeeme pokračovat vždy

Milan Mazurek pochádzam zo Spišskej Belej, na kandidátke ĽS Naše Slovensko: „Som naozaj rád. že aj v dobe mojej neprítomnosti v kraji naše hliadky sále fungujú a nájdu sa odvážni chlapi, z okresných organizácií Kežmarok, Poprad a Levoča – Spišská Nová Ves, ktorí vo voľnom čase namiesto vysedávania v baroch a pred telkou riskujú svoje zdravie a životy, aby zabezpečili bezpečnosť ľudí tam, kde to štát robiť odmieta.
Nič nie je pre mňa, ako krajského predsedu väčšou radosťou, než vidieť čo sa nám spoločnou silou v našom kraji podarilo. Koľko perfektných ľudí sa k našej strane a k našim akciám pripojilo. No hlavne ma teší, že ide predovšetkým o mladých ľudí. Ľudí, ktorí vo svojich životoch postavili na prvé miesto svoj národ a boj za jeho sväté práva. Slovensko a Slovania majú stále nádej, pretože sa naše počty rozrastajú, pretože sa stále utvrdzujeme vo svojich myšliernkach a nikdy nepoľavíme z odhodlania zotrvať v našom boji.
Neostáva mi nič len poďakovať všetkým našim chlapcom a pripomenúť im, že sa o nich budú budúce generácie učiť v školách. Ako o hrdinoch, ktorí sa v tých najhorších časoch postavili do boja za svoj národ, za naše Slovensko!

Domnievam sa, že Mazurek sa do parlamentu prekrúžkuje. Voliči Kotlebovej strany, ktorí ho budú krúžkovať si tak zároveň vystavia vizitku o tom, že im nevadí Mazurekov rasizmus, Mazurekova zbabelosť, ani Mazurekove fašizoidné tendencie. Otázkou je, ako dlho Mazurek v parlamente ako poslanec vydrží. Raz už o mandát za rasistické prejavy prišiel. Pri kadencii jeho rečníckych prejavov, pri ktorých je jeho jazyk evidentne rýchlejší ako je pre neho samotného zdravé, to nemusí dlho trvať.

Doplnené 22.2.2020

Spomienky bývalého spolužiaka, ktoré uverejnilo SME 21. februára: „Mazurek ma inšpiroval. Prešlo ma to v Osvienčime,“ dopĺňajú obraz o mladom človeku, ktorý sa má opätovne stať poslancom Národnej rady SR, jediného ústavodarného a zákonodarného orgánu Slovenskej republiky. Článok si prečítate po kliknutí na odkaz. Pre názornosť pripájam nadpis, niekoľko medzititulkov a záver článku, ktorý končí slovami: „Viem však, že Mazurek, ktorého som poznal a ktorého som kedysi považoval za kamaráta, nemá byť v Národnej rade či dokonca vo vláde. Nemá byť vôbec v politike ani sa nemá angažovať vo verejnom živote. Má sedieť v base alebo na psychiatrii.

Doplnené 24.2.2020

Úloha sa Milanovi Mazurekovi ušla aj vo videu s názvom KRASLICE. Vystupujú: Milan Mazurek, Michal Buchta, Marian Kotleba a nenávistný dav ich prívržencov.

Na Mazureka nezabudli ani tvorcovia klipu Z BLATA DO KALUŽE.

A malá úloha ho neobišla ani vo videu „Kotleba – oficiálne video o jeho živote a klamstvách!

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.