Denník N

Až teraz začína ten pravý boj

Osemfinále Ligy majstrov začína práve dnes./ Zdroj : uefa.com
Osemfinále Ligy majstrov začína práve dnes./ Zdroj : uefa.com

Dnešnými dvomi zápasmi sa otvárajú osemfinálové brány tohtoročnej edície Ligy majstrov. Top 16 klubov Európy si to rozdá o ušatú trofej, pričom najvyššie ambície má hneď niekoľko veľkoklubov. Prvý deň K.O. súbojov môžeme označiť ako deň návratov

Borussia Dortmund – Paris Saint Germain – utorok 21:00 hod

Mladé pušky v čierno-žltom sa postavia proti bývalému koučovi. Thomas Tuchel sa vracia na miesto činu. Bude zaujímavé sledovať, ako si nestabilná a priepustná obrana nemeckého mužstva poradí s útočnou silou Parížanov, na čele s Brazílčanom Neymarom. Obe mužstvá vstúpia do vzájomného zápasu v rozdielnych náladách. BVB sa cez víkend vrátili na víťaznú vlnu, keď porazili v Signal Iduna Parku Frankfurt 4:0. Oproti tomu ich súper, stratil dva body po divokej remíze 4:4 s Amiens. Skúsenosti hovoria v prospech PSG, no v Dortmunde pred povestnou Sudtribune, to žiadny súper nemá nikdy ľahké. Uvidíme, či sa pred žltým kotlom opäť gólovo presadí nová mladá hviezda Dortmundu a bundesligy Erling Haaland. V Nemecku stihol streliť za krátky čas, už osem presných zásahov. No, bez dehonestovania súperov v Nemecku, je rozdiel strieľať góly proti Augsburgu, a čosi iné je presadiť sa proti najlepším obranám v najprestížnejšej futbalovej súťaži na svete. Ak mladý Nór potvrdí streleckú formu aj na európskej scéne, definitívne sa zapíše do povedomia celého futbalového sveta. Podarí sa mu to?

Atlético Madrid – FC Liverpool – utorok 21:00

Tak ako sa Tuchel vráti do Dortmundu, tak sa celý káder Liverpoolu vráti na miesto magickej finálovej noci z minulého roka. Jurgen Klopp získal svoj premiérový triumf v Lige majstrov práve na štadióne svojho najbližšieho súpera. V anglickej lige si hrajú červení vlastnú súťaž a otázka už nestojí tak, či LFC získa majstrovský titul, ale kedy sa tak stane. Teraz však treba preladiť pozornosť a pokúsiť sa o úspešnú obhajobu v Lige majstrov. Atlético so svojím trénerským buldogom Simeonem nebude jednoduchým sústom, naopak, štýl futbalu červeno-modrých nahráva práve podobným konfrontáciám, kde ide o všetko. V útoku Madridčanom s najväčšou pravdepodobnosťou nepomôže Diego Costa, no i tak Liverpoolčanov čaká náročná práca. Kvalita kádra je samozrejme na strane anglického celku, no práve faktor Argentínčana Simeoneho môže nepomer kvality vyrovnať. Jeho motivačné schopnosti sú viac ako známe a pre úspech svojho mužstva urobí v príprave maximum. Bude nakoniec úspešnejší poctivý defenzívny futbal alebo kreativita a totálny pressing v podaní Liverpoolu?

Múdrejší budeme dnes pred polnocou, no v obidvoch zápasoch pôjde o tzv. prvý polčas dvojzápasu. O postupe sa definitívne rozhodne až o tri týždne v odvetách. Želáme príjemnú športovú zábavu!

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com