Denník N

Volebná korupcia v priamom prenose

Dovolím si povedať, že Slovensko sa veľmi rýchlo výrazne zvýrazní. V časoch, keď sa každá strana vyjadruje ku korupcii, sa ukazuje tá najjasnejšia korupcia v priamom prenose.

Smer hrá o záchranu. SNS tiež. Ani jedna z tých strán nemá program, odborníkov či nejaký plus pokiaľ ide o ľudskosť a toleranciu. Má hajzlov a zlodejov. A, otvorene, teraz to vidno viac ako kedykoľvek predtým.

Ide o jednoduchú vec. Slovensko je moderná krajina, ktorá funguje na demokratických princípoch. Samozrejme, demokracia nie je ideálna (hoci nič lepšie nepoznáme) a funguje na základe toho faktu, že každý má jeden hlas. Takže človek, ktorý sa dá kúpiť za dva suché rožky má rovnaké právo ako človek, ktorý sa rázne postaví proti mafii a využije všetko, na čo má právo, aby sa zastal ostatných.

Zrýchlené schvaľovanie balíčka opatrení, ktoré reálne oveľa viac ublížia ako pomôžu, je zlé. Akákoľvek aktivita, ktorá potrebuje odborné posúdenie a vie vytvoriť veľkú sekeru v rozpočte, zvlášť pri rozpočtovom strope, by nemala byť odfláknutá a urobená na poslednú chvíľu. Ide o nezodpovedné správanie a očividnú korupciu.

 

Balíček:

  • 13. dôchodok
  • dvojnásobné rodinné prídavky
  • zrušenie diaľničných známok
  • opakovanie klamstiev o Istambulskom dohovore

 

Predminulé voľby bola zaujímavá korupcia. Obyvatelia jednej dediny volili stranu 11. Ani nevedeli, komu jedenástka patrí. Jednoducho im za to niekto zaplatil a nie je ťažké domyslieť si, koho je to práca. Išlo o získanie si veľkej časti rómskej populácie, stále však jednej dediny. Teraz ide o väčší extrém, pretože nejde o jednu dedinu, ale o celé Slovensko. Nejde o pár mincí, ale o obrovské milióny, ktoré budú mimoriadne chýbať. Jedna vec sa však nezmenila, stále ide o jednu stranu.

Nie som zaujatý proti strane Smer – len ma prestáva prekvapovať, že v žiadnej inej strane nie je toľko zlodejov a ľudí, ktorí sú natoľko hlúpi a nezodpovední, že nerešpektujú ani tie pravidlá, na ktorých sa spolupodieľali.

Ľudia, ktorí sa proti tejto mafii postavili, si zaslúžia rešpekt a uznanie. Postavili sa netvorovi a presile. Hrdo stoja proti zlu a proti obrovskej sile. Nie som veriaci, ale príbeh o Dávidovi a Goliášovi pozná každý z nás. Fico je ako Goliáš a dobre vieme, ako to dopadlo.

Súhlasíte? Nesúhlasíte? V komentároch sa môžete pokojne vyjadriť, čo si o tom myslíte. Rád si prečítam Vaše názory.

Teraz najčítanejšie

Stanislav Hoferek

Som človek, ktorý si rád vyberá a dáva prednosť tolerancii pred nenávisťou. Mám rád otvorenú spoločnosť, úprimnosť a zdravú zvedavosť. Vlastním Greenie knižnicu a podporujem vzdelanosť a práce amatérskych autorov.