Denník N

Liberáli, slniečkari a oponenti, ťahajte

Už sú to 2 roky čo sa Slovensko prebudilo do vražedného dňa, kedy boli zavraždení dvaja malí nevinní ľudia. Stalo sa to preto, lebo  Ján ako novinár neúnavne a odvážne odhaľoval a šíril krutú pravdu o fungovaní nášho štátu. O korumpovaní, podvádzaní a šírení klamstiev a strachu našimi politikmi, sudcami a ich spriatelenými krivými kumpánmi v pozadí. Stalo sa to preto, lebo jeho snúbenica Martina stála po jeho boku za každých okolností a aj v ten nešťastný februárový deň. Nemalo sa to stať, pretože sa tomu dalo zabrániť, ale stalo sa to.

Od tohto osudného februárového dňa sa na všetkých tých, ktorí majú s týmito skutočnosťami niečo spoločné, či už priamo alebo nepriamo, vylialo more šokujúcich a niekedy až ťažko uveriteľných špinavostí.

Ich vrahovia a objednávatelia sú už v chládku a čakajú na spravodlivý súd, po ktorom všetci dúfame, že bude udelený jediný adekvátny trest, a teda doživotie. Veľmi dobre si však všetci uvedomujeme, že žiadny trest, či akékoľvek vysoké peňažné odškodnenie nikdy nedokážu vyvážiť žiadny ľudský život.

Dnes tu však opäť stojíme nielen preto, aby sme si s úctou spomenuli na Jána a Martinu. Pretože život ide ďalej. Veľa vecí sa odvtedy posunulo a zmenilo k lepšiemu, no aj tak stále čelíme skutočnosti kedy sa niektorí politici súčasnej najväčšej vládnej strany stále tvária, že neexistuje žiadny dôvod prečo by nemali ďalej pokračovať vo svojej práci pre „svojich ľudí“. Snažia sa nás pritom sebavedome a bez štipky hanby a sebareflexie presvedčiť, že len oni sú tí jediní, ktorí sú schopní na Slovensku vládnuť a všemožne vyhlasujú, že ak sa dostane k moci hocikto iný, tak tu nastane nejaká katastrofa.

Ďalší pochybní politici, mnohými označovaní za extrémistických, zas znásilňujú pravdu podľa seba a tvária sa, že konajú Za Boha a za národ, či Za vlasť. Nenechajme sa, prosím, oklamať samozvanými prorokmi a politickými pokrytcami, ktorí ak by sa raz dostali k moci, tak budeme na tom oveľa horšie ako sme dnes. A toto by bola pre Slovensko tá skutočná katastrofa.

Niektorí títo politici a ich prívrženci sa dokonca ani neštítia to zakrývať a takzvaným slniečkárom, liberálom a každému kto im oponuje už teraz rovno odkazujú: „ŤAHAJTE PREČ!“.

Už 30 rokov si tu už žijeme v slobode a snažíme sa naučiť v nej aj žiť. V demokracii, o ktorú sa treba neustále starať a bojovať za ňu.  Pre mnohých občanov to nie je vôbec ľahké, niektorým to je ľahostajné a mnohí politici ju opakovane aj zneužívajú. Som presvedčený, že keby sa tu vrátil systém podobný tomu pred 30 či 80 rokmi, tak sme mnohí z nás buď emigrantmi, politickými väzňami, prípadne ešte niečo horšie, na čo nechcem teraz ani pomyslieť.

Čo nám teda ostáva?

ŤAHAJME TEDA! Ale nie preč, ŤAHAJME 29. 2. 2020 VOLIŤ. Voliť nie neuvážene, ale s rozvahou, voliť nie emocionálne, ale racionálne, voliť nie Za nejakého falošného Boha a za jeden národ, a nie ani Za žiadnu politickú stranu, ale poďme voliť Za Jána a Martinu, Za všetkých statočných a rovných ľudí, ale najmä Za seba a Za všetkých spoluobčanov bez rozdielu.

Príhovor zaznel v Námestove 21. 2. 2020

Inšpirované realitotou:

A kam majú (máme) ťahať?
JA (čiastočný Čech – od pradeda – a ktovie ešte čo), TY, všetci sme tu v tejto vlasti doma, ako stáročia mnoho iných občanov inej rasy, vierovyznania, presvedčenia či národnosti.
Tak o čo „ĽSNS-ákom“ a „Vlasť-ákom“ ide? Nejaký Hrabin alebo Kotleba, ani nik iný si vlasť predsa nemôže privlastňovať.

Ja sa nikam nechystám.
Ak ak nepôjdem dobrovoľne. Tak čo?
Budú ma „ťahať“ nasilu, či zavrú do basy? Alebo čo…

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.