Denník N

Víkendové preview zo zelených kobercov

Aj tento víkend ponúka anglická Premier League atraktívne duely/ Zdroj: news.footballindex.co.uk
Aj tento víkend ponúka anglická Premier League atraktívne duely/ Zdroj: news.footballindex.co.uk

Máme pred sebou víkend, čas, kedy máme možnosť zresetovať hlavu po celotýždenných povinnostiach. Jednou z možností ako to urobiť, je vyložiť nohy, otvoriť dobre vychladené pivo a sledovať najlepší európsky futbal. Prinášame vám výber najzaujímavejších zápasov víkendu. Tentokrát čisto z anglickej Premier League.

FC Chelsea – Tottenham Hotspur (sobota 22.2.2020 o 13:30 hod.)

Do konca súťaže je ešte dostatok zápasov a hrá sa o množstvo bodov. Napriek tomu, londýnske derby je veľmi dôležitým a priamym súbojom o miestenku do Ligy majstrov. V tabuľke delí rivalov iba jeden jediný bod. Favorit sa v tomto prípade hľadá ťažko. Obaja súperi majú od ideálnej formy ďaleko. Napríklad Lampardova Chelsea naposledy zvíťazila pred vyše mesiacom nad Burnley. Inak povedané, najvyšší čas to zmeniť. Na opačnej strane však bude stáť súper, ktorý rovnako potrebuje bodovať. Okrem toho, musí sa revanšovať fanúšikom za nezvládnutý zápas v strede týždňa proti býkom z Lipska. Môžeme očakávať vyrovnaný taktický boj, kde deľba bodov nebude prekvapením.

Leicester City – Manchester City (sobota 22.2.2020 o 18:30 hod.)

Na prvý pohľad možno zápas, v ktorom o nič nejde. Líšky aj Citizens majú poháre pre budúcu sezónu isté. Aj keď v prípade Manchesteru to vzhľadom na aktuálnu kauzu vylúčenia z Ligy majstrov bude ešte zaujímavé. Pevné tabuľkové postavenie by mohlo priniesť kvalitný ofenzívny futbal s viacerými gólmi. Hráči Leicesteru by na domácej pôde radi konečne porazili súpera zo špice tabuľky a vyhli sa výsledkovej blamáži, podobnej, z domáceho zápasu proti Liverpoolu. Navyše, posledné ligové výsledky nie sú úplne ideálne. Na ukážku, zo šiestich možných získaných bodov, získali Rodgersovi zverenci len dva. Guardiola a spol. by zasa najradšej pokračovali ďalším víťazstvom, po tom, čo v dohrávke porazili londýnsky West Ham. Kto si ukoristí všetky tri body pre seba?

Manchester United – Watford (nedeľa 23.2.2020 o 15:00 hod.)

Nie, nečítate zle. Vybrali sme práve tento zápas úplne vedome a cielene. Iste, našli by sme medzi víkendovými zápasmi aj oveľa väčšie chuťovky. Prečo teda zápas medzi trápiacim sa United a zachraňujúcim sa Watfordom? Je to pocta a spomienka. Na spolužiaka, kamaráta a veľkého fanúšika United –  Jana Kuciaka. Dnes, je deň, kedy si kamaráti a ľudia, na neho a jeho priateľku Martinu spomíname ešte intenzívnejšie ako iné dni. Posledné víťazstvo na Stamford Bridge bude treba potvrdiť troma bodmi na Old Trafforde, aj keď aj Watford potrebuje body ako soľ. Janči, snáď ti Ole a jeho družina v nedeľu urobia radosť ďalším víťazstvom. Ešte predtým sa dnes vidíme na námestí!

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com