Denník N

Tieto volebné triky, môžete využiť aj vy…

Autor: MVDr. Bindas
Autor: MVDr. Bindas

Aká je sila vášho volebného krúžku? Oplatí sa vám vôbec krúžkovať? Je to dôležitejšie ako si myslíte. Tu je pre vás jasná rada a odpoveď.

Blíži sa finále. Predvolebná situácia je napätá. Nikto dnes nevie, ako voľby nakoniec dopadnú. Rozhodne každý hlas, každý krúžok. Voľby budú napínavé, ako ešte nikdy. Za chyby sa bude kruto platiť, preto vyhnite sa týmto volebným chybám.

Kedy je sila vášho krúžku najväčšia? Ak dáte krúžok tým, ktorí nie sú na zvoliteľných miestach, lebo tí na zvoliteľných miestach sú oproti iným zvýhodnení, a preto vaše krúžky až tak nepotrebujú. Prečo?

  1. Tí na prvých miestach sú pre voliča na rozdiel od ostatných kandidátov hneď viditeľní, preto sa ľahko krúžkujú. Tí na prvých miestach tak majú svoje miesta v NR SR na 99,9 % isté.
  2. Naopak, kandidáti mimo zvoliteľných miest, to majú podstatne ťažie, lebo hľadajte medzi 150 číslami číslo 109, je to určite náročnejšie, ako zakrúžkovať prvých 4 na kandidátke.
  3. Čísla na zadnej strane majú aj tu nevýhodu, že volebná komisia sa môže snažiť spočítať krúžky čo najskôr, aby boli členovia komisie čo najskôr doma. Preto sa môže stať, že niektorí pri sčítavaní krúžkov volebný lístok ani neobrátia, a tak číslam s krúžkom na zadnej strane sa tak krúžok nemusí pripočítať. Z toho bol inak veľký škandál v Česku, keď sa tam dodatočne prišlo nato, že tisíce  kandidátov na zadnej strane volebného lístku boli takto vo voľbách poškodení.
  4. Kandidáti mimo zvoliteľných miest sú aj nedemokraticky diskriminovaní aj 3 % hranicou, ktorá hovorí, že mandát najskôr dostane ten z kandidátov, ktorý získal aspoň 3 % prednostných hlasov z celkového počtu platných hlasov, ktorá strana dostala.

Viete čo je výsledkom tohto nedemokratického, diskriminačného a absurdného 3 % volebného nezmyslu? Ak  kandidát  na  zvoliteľnom  mieste   získa napríklad   len 1 000 krúžkov, a kandidát na  nezvoliteľnom mieste získa 5 000 krúžkov, aj tak sa ten s 5 000 krúžkami do parlamentu nedostane! 1000 voličov tak má menšiu silu, ako 5 000 voličov, proste absurdita na slovenský spôsob.

Nie je to absolútne nerešpektovanie základných princípov demokracie, v ktorej predsa rozhoduje väčšina? V tomto prípade ako vidíte 1000 krúžkov je viac, ako 5000 krúžkov? Toto už nie je len popieranie princípov demokracie, popieranie morálnych zákonov, ale toto je už aj popieranie  matematických zákonov lebo 1 000 je predsa vždy menej ako 5 000.

Výsledkom tohto 3 % nedemokratického  nezmyslu,  je fakt, že napríklad poslanec Blaha za SMER, môže už teraz dopredu pred voľbami oslavovať, že bude poslancom aj po týchto voľbách. Prečo? Jeho 11 miesto na kandidátke mu zaručuje, že aj keby Blaha v predvolebnej kampani nerobil vôbec nič, tak aj tak bude v NR SR. Blahovi tak stačí len čakať na svoje opätovné zvolenie. Áno, také je to všetko absurdné a nedemokratické.

Preto čísla, ktoré nie sú v prvej desiatke, alebo nie sú na konci kandidátky  sa môžu spoliehať len na vašu priazeň  IQ voličov, ktorí si naozaj uvedomujú, že  kandidáti na nezvoliteľných miestach, sú takto naozaj 4 x znevýhodnení, čo nie je ani spravodlivé, a nie je to ani fér. Vy však tento diskriminačný a nedemokratický prvok môžete potlačiť aspoň tým, že zo svojich 4 krúžkov dáte aj krúžky tým, na nezvoliteľných miestach, lebo tí tie vaše krúžky vzhľadom na túto absurditu potrebujú od vás najviac.

Krúžkami tak vy, a nie strana rozhodne, koho chcete mať v parlamente. Preto zvážte, či budete krúžkovať napríklad blogera, ktorý sa nebojí ostro a verejne povedať svoj názor, alebo budete krúžkovať len dvíhača rúk, ktorého názory na politiku ani nepoznáte.

Prečo je v týchto voľbách okrem krúžkovania dôležitý aj trik rodinnej voľby?

V týchto voľbách kandiduje veľmi veľa strán, a každej sa nedá dať krúžok, preto tu môžete použiť taktiku banky. Žiadna banka predsa neriskuje, a preto neinvestuje všetky svoje  peniaze len do jedného produktu, ktorý by ju mohol sklamať. Naopak každá banka si svoje riziko rozloží, a preto investuje do rôznych oblastí.

Pri vašej rodinnej voľbe môžete použiť tu istú taktiku banky a vtedy aj vaša rodinná voľba bude najlepšia, a s najnižším rizikom.

Teda ak ste v rodine 3 voliči? Tak vy môžete dať 1 hlas a 4 krúžky strane X, druhý z vás môže dať hlas a krúžok strane Y, a tretí v rodine môže dať hlas, a krúžok strane Z. Prečo? Lebo každá politická strana je na niečo špecialista, a preto si musíte pred voľbou dobre zvážiť, čo je v týchto voľbách pre vás prioritou.

Je vaším najčítanejším mesačníkom výplatná páska?:) Nie ste spokojní so zdravotníctvom? Tak zvážte, či jeden z vás nedá hlas a krúžok SaS, lebo aj experti z INESS potvrdili, že práve SaS má zo všetkých strán nielen najlepší ekonomický program, ale aj najlepší zdravotnícky program.

Ak vás vo vašej rodine  trápi hlavne korupcia v štáte, a rozkrádanie, tak zvážte či ostatní dvaja nedajú hlas Matovičovi.

Toto je samozrejme len príklad, vaše priority i strany môžu byť celkom iné, ale táto rodinná porada má svoju logiku, lebo obrazne povedané, ak idem orať pole, tak nepoužijem  na orbu Ferrari, a rovnako s traktorom predsa nepôjdem súťažiť do F1. Preto logicky, aj politickú stranu si vyberám podľa toho, na čo ju chcem použiť a využiť.

Takže podstatou tohto triku je to, že  celá rodina nemusí voliť len 1 stranu, ale o  prioritách voľby sa doma poradíte. Nakoniec voľby sú tajné a slobodné, takže aj tak si každý z vás tajne a slobodne zvolí toho koho chce, ale predtým sa doma poradiť a prebrať si všetky možné volebné alternatívy voľby nie je vôbec zle.  Najhoršie je ísť na voľbu nezorientovaný a nepripravený, lebo vtedy môžete svoju voľbu najskôr pokaziť, a tu fakt v týchto voľbách pôjde o každý váš hlas.

Voľby do NR SR sú naozaj pre Slovensko veľmi dôležité, lebo aj keď sa to často z prejavov našich politikov nezdá, ale pravda je taká, že NR SR je vlastne „mozgom nášho Slovenska“. Prečo? Lebo tu sa schvaľujú všetky zákony, podľa ktorých sa potom my obyčajní občania budeme musieť riadiť. Preto ak vás vo vašej práci, či vo vašom živote niečo rozčuľuje, tak za tým môže byť aj hlúpy zákon, živnostníci, podnikatelia, ale nie len oni vedia o čom hovorím.

Preto poslanci to sú obrazne povedané naši  „programátori“, ktorí cez zákony naprogramujú to, ako to naše Slovensko bude, alebo nebude fungovať. Dnes to tu na Slovensku hlavne nefunguje, a preto by to chcelo tu našu NR SR práve 29.2.2020 poriadne zresetovať :)

Teda obrazne povedané NR SR by mala byť vlastne výkladnou skriňou Slovenska. Prečo tomu tak nie je, lebo vás IQ voličov môžu prehlasovať vo voľbách tí, čo politike a ekonomike vôbec nerozumejú, alebo sa o politiku a ekonomiku vôbec nezaujímajú.

Preto priatelia pomôžte týmito volebnými trikmi aj svojim priateľom a blízkym, a preto zašlite tieto rady na najlepšiu voľbu pre Slovensko aj im vašim Facebookom.

Práve v týchto rozhodujúcich voľbách Slovensko potrebuje najviac vás IQ voličov, a ti nerozumní nech radšej ostanú sedieť doma :)

P.S. Priatelia, nech sa vám všetkým vo vašom živote darí, nech ste šťastní a zdraví. Nech vás tí, ktorým dáte svoje krúžky 29.2.2020 nesklamú. Verím a dúfam, že aj vďaka vám IQ voličom sa 1.3.2020 všetci nezobudíme do červeno-hnedého rána, ale do pekného modrého rána. Držme si palce, my, naše deti, naše vnúčatá,  i naše celé Slovensko to potrebuje. Teraz, alebo nikdy. S pozdravom www.bindas.eu

 

 

Teraz najčítanejšie