Denník N

Online založenie s.r.o

Výhody a nevýhody eseročky

Ako každá forma podnikania , má spoločnosť s ručením obmedzeným svoje plusy a mínusy. Jedným z plusov je to, že v prípade podnikateľského neúspechu majiteľ neručí vlastným majetkom. Takisto má majiteľ možnosť lepšie zaobchádzať so svojimi peniazmi.Povinnou platbou sú len odvody do zdravotnej poisťovne. Mínusom je úhrada minimálnej dane , pričom sa nezohľadňuje to, či vykazovala firma zisk alebo skončila v strate.

Niektorí radia medzi nepriaznivé okolnosti aj to, že založenie s.r.o je relatívne drahšie a komplikovanejšie ako založenie iných foriem podnikania predovšetkým živnosti. To však nemusí byť pravdivé , ak sa rozhodnete pre založenie spoločnosti elektronicky.

Zvýhodnené zakladanie s.r.o. online

Najväčšia výhoda elektronického zakladania spoločnosti s ručením obmedzeným je ich cena. Zatiaľ čo je suma za zápis s.r.o do Obchodného registra klasickým spôsobom stanovená na 331,50 Eur, cena za založenie s.r.o elektronicky sa podľa zákona o poplatkoch znižuje na polovicu teda 165,75 Eur.

Ďalším zvýhodnením oproti klasickému podaniu je, že voľná živnosť nie je elektronický vôbec spoplatnená, na rozdiel od klasického spôsobu, kedy za každú živnosť zaplatíte 5 Eur

Šetrite vlastné prostriedky

Založenie s.r.o elektronicky nemá benefity iba v podobe peňažnej úspory, i keď tá je nesporne najzjavnejšia. Jednou z ďalších výhod je aj fakt, že celý zápis viete vybaviť z akéhokoľvek miesta , kde sa nachádzate a máte prístup na internet. Klasické vybavovanie na úradoch by vám zabralo množstvo času a hlavne musíte dodržať zákonom stanovenú podmienku a svoju firmu si založiť na úrade prislúchajúcom miestu vášho trvalého bydliska. Elektronické podanie je tak veľkou výhodou pre všetkých, ktorí nechcú strácať čas zbytočným postávaním na úradoch.

. Avšak ak vám celý byrokratický proces spojený so zakladaním spoločnosti naháňa husiu kožu, môžete sa so zakladaním obrátiť na špecializované spoločnosti . ktoré celý proces vyriešia za vás. Títo špecialisti budú požadovať za svoje služby určitú odmenu , no pri úspore na elektronickom podaní vás odborné poradenstvo  v konečnom dôsledku aj tak vyjde lacnejšie.

 Úspora času Úspora peňazí  Úspora nervov
Výpis z obchodného registra vám bude doručený v časovom  horizonte dvoch týždňov od registrácie firmy. Spolu s výpisom vám budú zaslané   všetky potrebné dokumenty , aby ste mohli začať podnikať bez komplikácií. Viac ako 300 Eur budete musieť uhradiť v prípade, ak sa rozhodnete vykonať zápis do Obchodného registra klasickým spôsobom. V prípade elektronického zápisu sa cena zákonom znižuje na polovicu. Cena zahŕňa aj ľubovoľný počet voľných živnosti Pri klasickom založení živnosti , musíte byť osobne prítomný na každej časti procesu. Ďalej sa nevyhnete dlhým hodinám vybavovania na úradoch. Ak zveríte založenie svojej spoločnosti do rúk odborníkov, ušetríte si tým kopu nervov .

Založte si eseročku online

Založenie s.r.o elektronicky má nesporne veľa výhod. Nezaujímajú vás úradné hodiny na úradoch, ani peniaze vyhodené za klasický zápis do Obchodného registra. Registrácia trvá asi dva týždne a začať s podnikaním môžete dňom vykonania regitsrácie.

Teraz najčítanejšie

Patrik Blazicek

Firemný blog eTuls.sk o založení s.r.o, účtovníctve, ochranných známok, virtuálnych sídiel a o podnikaní.