Denník N

Zamotaný boj o prvú šestku ide do finále

Ktorých šesť mužstiev nakoniec zabojuje tento rok o majstrovskú trofej? / Zdroj : astrencin.sk
Ktorých šesť mužstiev nakoniec zabojuje tento rok o majstrovskú trofej? / Zdroj : astrencin.sk

Slovenská futbalová Fortuna liga sa síce kvalitou nemôže porovnávať s najvyspelejšími ligami v Európe, no na druhej strane, aj v našich končinách nie je núdza o dramatické momenty a vyvrcholenia. Podobnú situáciu a napätie až do konca, iste prinesie záverečné kolo našej ligy. Kto má v rukách najlepšie karty?

DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava ( 7.3.2020 o 15:30 hod.)

Na začiatok treba povedať, že istotu lepšej polovice majú len tri mužstvá – Slovan, Žilina a práve DAC. Pod týmito mužstvami bojuje päť kolektívov o tri ďalšie miesta. Trnavský Spartak, ako tradičná bašta slovenského futbalu, je druhý rok po sebe v zóne ohrozenia. Pričom možnosť, že sa ani tento rok nedostane do skupiny bojujúcej o titul je celkom reálna. Žiada sa nám napísať, že zaslúžene, pretože celý klub stále len hľadá svoju tvár a identitu. Historicky klub k lepšej polovičke určite patrí, no výkony na ihrisku sú už iná pesnička. Už len vzhľadom na zahanbujúcu prehru na ihrisku zdecimovanej Senice je momentálne príslušnosť Spartaka k lepším minimálne sporná. Ak chcú červeno-čierni prekĺznuť do prvej polovice, potrebujú v Dunajskej Strede minimálne bodovať.

Slovan Bratislava – MFK Ružomberok (7.3.2020 o 15:30 hod.)

Paradoxne, najnevýhodnejšiu pozíciu pred posledným zápasom má mužstvo z Ružomberka. V tabuľke síce figuruje hneď za najlepšou trojicou, no zajtra jeho hráči cestujú na Tehelné pole do Bratislavy. Ako všetci vieme, z Národného štadióna sa zvyčajne body neodvážajú. Ak pôjde všetko podľa papierových predpokladov, reálne sa môže stať, že Liptáci na poslednú chvíľu z bojov o majstra vypadnú. Ak sa tento scenár naozaj naplní, nebude to vinou posledného zápasu so Slovanom. Stačí sa pozrieť na bilanciu Ružomberčanov na domácom trávniku. Z jedenástich zápasov pod Čebraťom vyhrali jeden jediný zápas, pričom päť posledných domácich zápasov zremizovali. Dokopy teda stratili Liptáci na vlastnom trávniku až 23 bodov. Je v podstate zázrak, kde sa Hasprovi zverenci v tabuľke nachádzajú. Bude ich chabá domáca forma ešte viac mrzieť po poslednom zápase?

Zemplín Michalovce – FK Pohronie (7.3.2020 o 15:30 hod.)

V presne opačnej situácii ako Ružomberčania sú Zemplínčania z Michaloviec. Pred zajtrajším kolom sú síce na nepostupovej siedmej priečke, no okolnosti hrajú v ich prospech. Nebyť pritom straty jednogólového vedenia v minulom zápase, mohla byť situácia mužstva z východu republiky ešte komfortnejšia. Ak však zvládnu záverečný domáci duel s posledným Pohroním za tri body, je veľká pravdepodobnosť, že skupina o titul sa bude hrať aj v Michalovciach. Jednoduché to samozrejme nebude, pretože aj futbalisti zo Žiaru potrebujú body v boji o záchranu v najvyššej súťaži.

Isté je, že záverečné kolo základnej časti prinesie dostatočnú dávku napätia. Uvidíme, ktoré mužstvá sa nakoniec budú tešiť, a ktorým zostane v rukách pomyselný Čierny Peter.

 

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com