Denník N

Kašlú na Slovákov, riskujú ich životy. Posielajú ich na smrť

Aj Ministerstvo zahraničných vecí, aj veľvyslanectvo SR v Paríži

Všetci vieme, čo sa vo svete deje. V Taliansku kolabuje zdravotnícky systém. Dnes pribudlo 3 500 nových nakazených, v Španielsku 1 000, v Nemecku a Francúzsku 850.

link na aktuálne čísla

A čo na to naše inštitúcie?
Na stránke ministerstva zahraničných vecí je mapka s výstrahami a hrozbami pri cestovaní. Kým Španieli sú v 2. stupni, Francúzi v 1. stupni a Nemci s rovnakým počtom nakazených sú bez výstrahy. Iba odporúčania a informácia, aby si ľudia dávali pri cestovaní pozor.

Slovenské veľvyslanectvo v Paríži však na facebooku informuje už od 12. 3., že v krajine je vyhlásený 2. stupeň epidémie a MZV na to nijako nezareagovalo ani po upozornení.

(Aktualizácia 15. 3. 2020. Veľvyslanectvo ešte  v noci zo 14. na 15. 3. oznámilo, že Francúzsko prechádza na 3. stupeň ohrozenia. MZV si ide stále svoje.  Mapa neaktuálna. Upozornenie žiadne.)

MZV – upozornenia pri cestovaní

So štátom si odporujú ešte viac. Hoci prvé dve inštitúcie vám vycestovať nezakazujú, iba vás upozornia a odporučia dávať si pozor a správať sa rozumne, Slovenská republika vám rovno do týchto krajín zabráni vycestovať. Zatvorí hranice a zruší organizované zájazdy. Cestovky vás, naopak, nútia (nútili) vycestovať čo najrýchlejšie zo Slovenska. Vy neviete, čo máte spraviť, lebo štát najskôr zatvorí hranice a potom rokuje s cestovnými kanceláriami. Nemáte žiadne presné informácie.

Všade vládne chaos, štátne inštitúcie navzájom nekomunikujú, navyše si ešte aj odporujú. Namiesto toho, aby sa zjednotili, ľuďom na rovinu povedali, že cestovať do týchto krajín je životu nebezpečné, oni strkajú hlavu do piesku. Vôbec neriešia, že posielajú ľudí do zóny smrti a že sa môžu s chorobou vrátiť späť a nakaziť ľudí na Slovensku. To si naozaj neuvedomujú, že to môže celú, už i tak zlú situáciu u nás zhoršiť?

Ľudia, ktorí sa majú o vás starať, vás chcú zabiť. Už teraz je to na Slovensku zlé, nie sú rúška, nie sú lekári a nie sú sestry, a keď sú, tak už unavení nielen z prípravy na epidémiu, ale z celého zdravotníckeho systému. Všetko sa robí živelne, nič nie je pod kontrolou.

A MZV je vo veľkej pohode a veľvyslanectvo vám odpíše, že sa nič nedeje a že oni sú priamo v centre diania a že nesedia a situáciu stále monitorujú. Buď sú teda slepí, alebo úplne blbí. Nakazení pribúdajú, po parížskych uliciach sa preháňajú žlté vesty, mlátia sa s policajtmi a roznášajú ten vírusový bordel po krajine. To vidí každý príčetný aj z domu z gauča. A veľvyslanectvo vám zapraje napriek tomu šťastnú cestu.

Boh žehnaj Slovensku pri takýchto diletantoch.
Pokiaľ nemusíte, nikam nechoďte. A buďte doma. Smrteľne vážne.

Aktualizácia č.2. – 15. 3. 2020, 19.50. MZV sa konečne rozhýbalo, informácie aktualizované, mapka aktualizovaná. Držte sa, nepodceňujte situáciu.

Teraz najčítanejšie