Denník N

Pán Pellegrini, prečítajte si šokujúci odkaz pána Mistríka, a konajte, kým je ešte čas…

Autor: MVDr. Bindas
Autor: MVDr. Bindas

#koronavírus #pandémia #covid 19 #prevencia #testovanie

Mnohí si to stále neuvedomujú, ale Slovensko sa ocitlo vo „vojne s korona vírusom“, a preto proti koronavírusu treba povolať do boja aj slovenskú vedeckú elitu.

Korona vírus je už na Slovensku, ale mnohí ešte nechápu, že sme sa všetci ocitli vo „vojne“ s týmto vírusom, vo vojne, ktorá tu ešte nikdy nebola, a ktorá môže  zabíjať nielen ľudí, ale môže položiť na kolená aj celú slovenskú ekonomiku.

Koľko bude mať táto „korona vojna“ na našom Slovensku obetí? To dnes ešte nikto nevie. Šokujúce správy z Talianska, kde už vraj kolabujú niektoré nemocnice, a kde sa vraj uprednostňujú, ako za vojny na záchranu mladší, a preto sa vraj musia obetovať starší, sú naozaj šialené.

Treba sa z toho poučiť, a urobiť už dnes všetky razantné preventívne opatrenia, aby sa tomu talianskemu katastrofickému scenáru Slovensko vyhlo.

Situácia je naozaj vážna, preto si pán Pellegrini, môžete prečítať silný odkaz pána Mistríka: https://www.facebook.com/Mistrik2019/posts/672456656843648

Som MVDr., ale jeho slová šokovali aj mňa, a preto na Vašom mieste by som túto kritiku bral ako pomoc, a pozval by som ho do krízového štábu. Prečo?

Bez slovenskej vedeckej elity a medicínskej múdrosti môžu politici robiť aj chyby, a tie politické chyby môžu stáť niektorých našich občanov možno aj životy, a tie politické chyby môžu viesť až ku kolapsu celej našej ekonomiky, a to predsa nikto z nás nechce.

Naše zdravotníctvo nesmie skolabovať, naši ľudia nesmú umierať, naša slovenská ekonomika nesmie smerovať do krachu, a preto povolajte pán premiér, kým je ešte čas na riešenie tejto životy ohrozujúcej epidémie do svojho tímu aj pána Mistríka, a aj inú slovenskú vedeckú elitu.

Len tak sa urobí najmenej zlých politických rozhodnutí a chýb, len tak sa môže aj na Slovensku  zachrániť  najviac životov, len tak sa môže zabrániť ekonomickej katastrofe.

Práve teraz v tých najťažších časoch, ktoré Slovensko a celý svet zažíva sa ukazuje aj to, kto sú tými pravými celebritami, a VIP, ktoré si treba tiež ctiť a vážiť.

Nie sú  to ani politici, ani najlepší speváci sveta, ani najlepší herci sveta, ani najlepší futbalisti sveta, ani najlepší hokejisti sveta, ani najlepší basketbalisti sveta,…ale tými pravými celebritami, a VIP sú dnes najlepšie výskumné vedecké tímy, lebo len oni, dokážu vyhrať túto vojnu s korona vírusom.

Teraz tí všetci slávni, tie všetky svetové hviezdy sú odrazu bezradné, a čakajú, čo dokážu urobiť  s korona vírusom tie pravé vedecké a medicínske hviezdy.

Držme im priatelia v tom boji palce, lebo len tie vedecké tímy môžu vyhrať vojnu nad  korona vírusom.

Aj teraz tieto tímy po celom svete pracujú na tom, ako čo najskôr vyvinúť vakcínu, či liek proti korona vírusu, ktorý dnes valcuje postupne celý svet.

Preto tieto vedecké tímy po celom svete, to sú ti naši dnešní hrdinovia, ktorí si zaslúžia našu úctu určite viac, ako tie často len „bublinkové hviezdy a celebrity“, ktoré nám predsa život nezachránia, ale tie vedecké a medicínske hviezdy áno.

Slovensko sa pán premiér ocitlo vo „vojne s korona vírusom“, a každé politické zaváhanie, každá politická chyba a čakanie pomáha korona vírusom, nie občanom, preto do krízového tímu treba privolať aj iných.

Ako MVDr. niečo viem o vírusoch, o ich sile šírenia sa, a preto mám vážne obavy o naše Slovensko. Tí čo o vírusoch vedia málo, si možno myslia, že ich sa „korona vojna“ netýka. Ja sa však držím múdrosti, že je lepšie byť na boj s vírusom silnou prevenciou pripravený, ako byť potom korona vírusom a jeho šírením  zaskočený.

Medicínu a jej „biozákony“ musia rešpektovať všetci, aj politici. My, MVDr. sa pán premiér držíme zásady, že  1 gram prevencie je viac, ako 1 tona terapie, v tejto „vojne s korona vírusom“ to platí ešte viac, lebo keby sa Európa poučila  z Číny, a spravila by ihneď razantné preventívne opatrenia, tak by dnešná katastrofa v Taliansku nebola. Napríklad niektoré lietadlá z postihnutých oblastí sveta, sa už dávno mohli zmeniť aj na „lietajúce inkubátory s korona vírusom“, a to si nikto v Európe nevšimol? Vírusy predsa nepotrebujú ani víza, ani pasy…

Koľko bude  táto náročná a ťažká zdravotná i ekonomická situácia na Slovensku trvať? Dva týždne? Myslím si, že nie, budú to priatelia možno mesiace. Koľko mesiacov? O tom rozhodne naša disciplína v dodržiavaní prevencie, a správne, či nesprávne rozhodnutia politikov, ktorí o prevencii rozhodujú.

Dodržiavajte preto prevenciu, zvyšujte si zdravou stravou svoju imunitnú odolnosť, ale aj psychickú odolnosť, lebo aj strach znižuje imunitu.

P.S. Prevencia sa v Európe podľa mňa v samotnom začiatku podcenila, bola  slabá a nedostatočná, a preto teraz bude terapia  ľudí i celej ekonomiky veľmi, veľmi drahá. Ako MVDr. viem, že vírusy, a nielen tie korona  vírusy „milujú“ chyby politikov, lebo práve v týchto podmienkach sa tieto vírusy najľahšie rozmnožujú, a šíria. Preto, aby bolo tých chýb čo najmenej treba do krízového štábu povolať pán premiér aj iných expertov…

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.