Denník N

kolotoč príležitostí

Prečo kolotoč príležitostí? Pretože ako sa začneme točiť, naše oči zozbierajú záznam z nášho okolia. Teraz je na to ten správny čas. Všade kam uprieme svoj zrak, nájdeme niečo, čo môžeme využiť počas svojho voľného času. (a platí to aj pre ľudí v našom blízkom okolí, tam sa však už jedná o trávenie času)

 

Každá sociálna sieť či portál dnes pomáha ľudom s nápadmi, čo robiť. Čo robiť vo voľnom čase. Čo robiť v tejto komplikovanej situácii. Čo robiť s deťmi, ktoré sa musia učiť doma. Čo robiť? Na túto otázku existuje veľké množstvo odpovedí. Každý by si našiel aspoň tú jednu svoju. Ale na čo hľadať odpoveď na internete. Stačí sa obhliadnuť doma. Máme možnosť objaviť to čaro, keď sú všetci doma. Zahrať si spoločenské hry, vychutnať si kávu s rodinou, pozrieť si  film spoločne… ale už by stačilo! Každý má tu možnosť zastaviť sa a rozhliadnuť sa. Určite každý jeden nájde niekoho alebo niečo, čo bude preňho užitočné.

 

Milujem Vianoce. Prečo? Na to nepoznám odpoveď. Ak sa spomenú Vianoce, mám pocit radosti. Dalo by sa z toho vyvodiť množstvo záverov. Sme všetci doma. Cítim pokoj. Nemusím sa nikam ponáhľať. Môžem len tak sedieť a užívať si voľný čas. Viem, je veľmi ťažké prežívať Vianoce každý deň, aj v ten najbežnejší. Ale myslím si, že je to možné. A zvlášť teraz. Jasné, že zemiakový šalát a rybu nemôžeme jesť každý deň. A  nie v tomto pohnutom čase, keď si vážime už surové cestoviny a múku. Ale prežívanie Vianoc v srdci je splniteľnou úlohou. Som si istá.

 

Čo tak dať si ďalšiu domácu úlohu? Skúsime sa zajtra prebudiť do štedrého dňa? Skúsime obdariť ľudí vo svojom okolí väčšou pozornosťou? Skúsime im možno pomôcť vo varení, upratovaní? Skúsime si k nim sadnúť a opýtať sa ich ako sa majú? Určite neoľutujeme ten pocit vďaky a lásky na konci dňa, ktorý sa tak veľmi podobá okamihu pri vianočnom stromčeku.

 

Buďme na seba dobrí a ohľaduplní.

 

PS: dajte vedieť v komentári ako sa vám v tom darí. budem sa tešiť.

 

 

Teraz najčítanejšie