Denník N

Stratili ste Vy alebo Vaše dieťa blízkeho? Psychológ vám môže pomôcť aj na ďialku.

Návšteva kina alebo koncertu sa dá v čase epidémie odložiť, bolesť a smútok zo straty nie. Psychológovia Plamienka pomáhajú rodinám po strate blízkeho aj v čase korona epidémie formou online konzultácií.

STRATILI STE V BLÍZKEJ ČI VZDIALENEJ MINULOSTI VAŠE DIEŤA?

V týchto neistých dňoch môže bolesť zo straty ešte zosilnieť. Mnohí z nás neradi prijímajú pomoc.  Prijať pomoc je prejavom sily, nie slabosti.
Prečítajte si náš článok Prečo sa vyhýbame pomoci pre strate blízkeho alebo vypočujte si náš podcast. Terapeutické stretnutia v Centre smútkovej terapie sú bezplatné a v čase epidémie ich poskytujeme online.

STRATILO VAŠE DIEŤA BLÍZKEHO?

Prečítajte si náš článok Kedy dieťa potrebuje odbornú  pomoc. Ak cítite, že sa Vaše dieťa nemá dobre, kontaktujte nás. Psychológ Plamienka sa s Vami porozpráva online a spolu budeme hľadať, čo môžete pre Vaše dieťa doma urobiť, aby sa malo lepšie.

Online psychologická pomoc vám môže pomôcť:

  • lepšie zvládať pocity prázdnoty a osamelosti
  • nájsť konkrétne spôsoby ako môžete pomôcť sebe, ale aj Vašim deťom
  • nájsť praktické nástroje, ktoré Vám pomôžu postupne sa vyrovnať s každodennou realitou
  • zmierniť silné emócie: strach, hnev, smútok a pocity viny
  • nájsť spôsob ako byť v živote aj naďalej v spojení s láskou k zosnulému

Sme vďační, že vďaka technickému zázemiu a podpore od našich darcov môžeme naďalej ponúkať pomoc všetkým dospelým, deťom a dospievajúcim, ktorí sa vyrovnávajú s náročným obdobím vo svojom živote. Samozrejme, zadarmo.

Kontakt:
Mgr.Jaroslava Kosecová, psychológ Centra smútkovej terapie PLAMIENOK n.o., [email protected], 0915 981 365 (8:00 – 16:30 hod.)

V čase korona epidémie poskytujeme všetky konzultácie bezplatne online.

Ak je článok pre Vás inšpiratívny, ZDIEĽAJTE ho prosím na sociálnych sieťach. Možno tak pomôžete práve Vy tomu, kto takúto pomoc hľadá a potrebuje. Ďakujeme.

Teraz najčítanejšie

PLAMIENOK n.o.

Sme nezisková organizácia, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva a terapie pre deti a ich rodiny. Od roku 2002 bezplatne poskytujeme nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Deti navštevujeme doma v okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy. Od roku 2011 V Centre pomoci smútiacim deťom a rodinám v Bratislave na Zadunajskej ulici 6 bezplatne poskytujeme psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym ako aj dospelým po strate dieťaťa. Do centra môžu prísť smútiace deti a rodiny z celého Slovenska. Od roku 2003 vzdelávame študentov, odborníkov a laickú verejnosť, aby sa kvalita detskej paliatívnej starostlivosti na Slovensku zlepšovala. Týmto blogom chceme prispieť k tomu, aby sa povedomie o paliatívnej starostlivosti na Slovensku zvyšovalo.