Denník N

Sabotovanie vlastnej bezpečnosti aj medzi novinármi?

S dôverou k Denise Sakovej si vyberáte väčšiu šancu dočkať sa okysličovania vlastnej krvi prístrojom
S dôverou k Denise Sakovej si vyberáte väčšiu šancu dočkať sa okysličovania vlastnej krvi prístrojom

Alebo ako zísť z polcesty k 0 prípadom vo vnútrozemí za rok a namiesto rozhodnutia odborníkov počúvať LEN mamonárskych ekonómov, svoj strach z neznáma a štandartne opozičnú opozíciu SMERu len preto, že sa Matovič nevie vyjadriť bez strašenia?

Som šokovaný, ako premiér Igor Matovič prezentuje potrebu trochu prísnejších opatrení ako shut down, aby sme to už mali čím skôr za sebou a ako sa do neho podpásovo púšťajú aj novinári, ktorí si asi neuvedomujú, že medzi obeťami koronavírusu, ktorý zabije aj zo zdravých mladých ľudí jedného z 5000! Ak by sme tu mali len mladých zdravých ľudí, obetí pri nakazení celej populácie len z mladých zdravých by bolo 1080, pri nakazení bežnej populácie (čo sa v Taliansku v niektorých obciach dialo!) 108 000, čiže viac, ako pri chrípke o ktorej bežných 800 obetiach za rok básni Richard Sulík, keď nostalgicky, či slepo spomína za ekonomickou prosperitou, ktorá tu bola, bude, ale aktuálne nie je.

 

Blázon, čo chce odísť zo Slovenska pred opatreniami, čo ho spravia bezpečnejším od okolitých štátov

Videl som tlačovku, kde sa premiéra Matoviča v panike, alebo v snahe vyvolať hrôzu novinár pýtal, či sa o blackoute dozvieme predom a bude teda možné újsť z tejto krajiny do inej krajiny. Chcel ísť do bezpečnejšej krajiny pred domácim väzaením od Matoviča, do „láskavej“ náruče koronavúrusu. Veď ktorý rozumný človek by riskoval podľahnúť s jeho vekom približne 40 rokov s pravdepodobnosťou 1 ku 500 tomuto vírusu, okolo ktorého chodia lekári v gumených oblekoch? Kto chce byť dobrovoľne závislý na prístroji, ktorý sa môže pokaziť, na zdravotnej sestre a lekárovi, ktorí sa môžu v preťažení pomýliť? Alebo ešte lepšie na minotelovom obehu krvi, ako Český 54 ročný taxikár?

Okysličovanie krvi pri chorobe Covid-19
Okysličovanie krvi pri chorobe Covid-19

Minutovú reportáž si môžete pozrieť na Youtube. Takýchto prístrojov máme 7 a štát, aby Vás nestresoval ích nedostatkom radšej ani nehovorí, že nebudú pre každého potrebného. Toto pozitívne nestrašenie vyvoláva v niektorých ľuďoch dojem, že ím sa újde všetka potrebná starostlivosť. Je možné, že sa újde právnikovi Ficovi, ale všetkým jeho dôverčivým ovečkám, čo mu dôverujú v hornej dolnej sa určite neujde, ak by sme tu mali 170 000 chorých vo vrchole epidémie, ako hovorí štátna prognóza IZP!

Premiér Matovič komunikujúci s odborníkmi, uvedomujúc si túto realitu chce pre každého občana zdravotnú starostlivosť a najlepšie aj istotu prežitia. Istotu nemáme nikdy, ale s koronavírusom jej máme ešte menej.

 

Názory skutočných odborníkov

Odborníci radia to, čo napríklad epidemiologička Alexandra Bražinová z Lekárskej fakulty UK v Bratislave: „V tejto chvíli nie som za vypnutie krajiny, ako o ňom pred pár dňami hovoril premiér Igor Matovič (OĽaNO), avšak v nasledujúcich týždňoch by som opatrenia ešte trochu sprísnila.“.

Odborníci nie sú ekonómovia. To povedal samotný ekonóm SAV Baláž: „To, či sa dá poraziť vírus jedine zastavením ekonomiky, musia povedať odborníci, nie politici alebo ekonómovia.“.

Matovič podľa mňa správne zadal výber odborníkov do tímu odborníkovi – exministerke zdravotníctva za SMER Docentke Kalavskej, bývalej ministerke zdravotníctva, odborníčke na tropickú medicínu.  Okrem nej má v tíme:
Profesor Jarčuška Infektolog – prezident infektologickej spolocnosti;
Doc. Košťálová Infektologicka;
MUDr. Prokopová Pediatricka hlavna odbornicka;
Doc. Krištúfková predsednicka slov epidemiologickej spolocnosti a Epidemiologicka;
Doc. Hudečková – hlavny odbornik na epidemiologiu;
Doc. Andičová – veduca odbornicka na epidemiologiu;
Prof. Krčméry Infektolog a verejne zdravotnictvo;
Smatana z IZP – vedúci tímu modelujúci predpoveď šírenia infekcie, spracovavateľ dat na IZP pri ministerstve zdravotníctva;
MUDr. Mistrik – úspešný vedec;
Klinický psychológ;
Hlavný hygienik SR Mikas.

Zřejme Mistríka a Krčméryho vybral Matovič, ale zvyšok nebudú nominanti premiéra Matoviča. Predstavenie tímu je vo videu. Myslíte, že tento tím by Vás chcel nezodpovedne zničiť, ekonomicky, alebo inak?

Pred pár dňami vyšiel rozhovor, kde aj epidemiologička Alexandra Bražinová, ktorá nie je medzi týmito ľuďmi z Lekárskej fakulty UK v Bratislave vyjadrila, že v tejto chvíli nie je za vypnutie krajiny, ako o ňom pred pár dňami hovoril premiér Igor Matovič (OĽaNO), no dodala, že v nasledujúcich týždňoch by opatrenia ešte trochu sprísnila.“

 

Saková zavádza, ako to robí SMER bežne

Prečo to všetko? Pre tisíce obetí a to nielen veku nad 60 rokov! A teraz si pri tom všetkom myslíte, že je pravda, čo tvrdí jedna z odborníčok SMER na záhadné zbohatnutie Denisa Saková (diel I, diel II, diel III) na svojom facebooku: „Po jeho posledných vyjadreniach o “vypnutí štátu” mi však z toho vyplýva len jedno: nechce viac niesť zodpovednosť za tento štát a zjavne chce položiť vládu. Ako inak si máme vysvetliť jeho neustály tlak na ľudí, aby si uvedomili, že len “blackout” krajiny nás zachráni. Nestotožňujú sa s tým jeho koaliční partneri, odborná verejnosť, nepristúpili k tomuto kroku okolité krajiny, ktoré sú na tom oveľa horšie ako my.“

Tu sú krajiny, ktoré sú na tom oveľa horšie, ako my:

Covid-19 denný prírastok úmrtí 3 dňový kĺzavý priemer
Covid-19 denný prírastok úmrtí 3 dňový kĺzavý priemer. Zdroj: ourworldindata.org

Z celých tých bludov a strachov sa zameriam sa na poslednú vetu, kto sú tí, ktorí sa s tým nestotožňujú, s čím sa nestotožňujú a prečo sa s tým nestotožňujú:

  • Boris Kollár a Richard Sulík sú biznismeni, s tým nepohnete. Jedného zaujímajú nedeľné teplé rožky, druhý je na peniaze ešte viac, lebo je aj na eurofondy.
  • Veronika Remišová má oprávnenú obavu pred následkami zastavenia krajiny, ale veľa asi netuší o prínosoch, lepšie povediac, čo bude znamenať pokračovanie stavu, aký tu máme až do vrcholu 170 000 chorých v jednom letnom mesiaci a trápenie do konca roka zdravotníkov a čiastočne celej spoločnosti. Popísal som to všetko v dlhom blogu „Ťapkať na balkónoch to áno, ale darovať život zdravotníkom, predavačkám a aj sebe, to už nie?“ včera.
  • „Odborná verejnosť“ to nie sú ekonómovia. Predstavte si, že máte zápal pľuc a na konzílium primár zavolá ekonóma Kažimíra, ekonóma Kapiša, ekonóma Mihála. Budete sa radiť s ekonómami? Jedine vyššie spomenutý ekonóm Baláž mal dostatok súdnosti nemyslieť si, že vie fundovane posúdiť možnú mieru úspechu a neúspechu celej operácie.
  • okolité krajiny sú na tom horšie, ako my, ale nie sú na tom oveľa horšie, ako my. Krajiny, ktoré sú na tom oveľa horšie, ako my k tomu už pristúpili. Napríklad Francúzsko: „Obmedzenia pohybu v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu platia vo Francúzsku od 17. marca. Dodržiavanie opatrení kontroluje polícia, ktorej príslušníci najnovšie zaznamenali viacero porušení, keď ľudia napríklad behali v skupinkách, združovali sa v prírode alebo deťom dovolili hrať sa s kamarátmi.“. Angicko, ktoré je ešte len na polceste k stavu v krajinách Francuzsko, Španielsko, Taliansko na BBC News neustále prosí občanov, aby ostali doma a tak ochránili NHS(zdravotníctvo) a zachránili životy. Boris Johnson sa už pobral preventívne s Koronavírusom do nemocnice, aby nebolo neskoro. A vírusom sa nakazila aj jeho tehotná priateľka. Zomrelo tam už 5 ročné dieťa, ktorému „kolektívna imunita“ život nezachránila. Odborníci hovoria, že po prekonaní bude imunita len pár mesiacov. Švédsko je na tom podobne, ako Česko, čiže nie oveľa horšie, po prudkom náraste obetí zrazu obracia. VŠETKY KRAJINY, ktoré sú na tom oveľa horšie, ako my, v bolestiach sprísnili opatrenia na podobné naším.

 

Rozdiel medzi matematikom a ekonómom

Matematik a aj ekonóm vedia počítať, ale ekonóm vidí za všetkým peniaze, kdežto matematik môže vidieť aj ľudské životy. Čo takto zobrať do úvahy názor počítajúceho odborníka, ktorý neberie premorenie populácie vírusom tak ľahkovážne, ako naši ekonómovia, politici zo SMERu, ProSMERácke falošné účty na facebooku a novinári a šokovaní novinári: Matematik: Data o smrtnosti viru si skoro odporují. Hrajeme o čas s neznámou příšerou ?! Chceme mať takéto problémy, ako susedné štáty, len preto, že sa neodvážime ešte trošku obmedziť pohyb a dopriať vírusu vymretie v našej populácii?

Zaujímavú metodiku použil v blogu „Sila šírenia koronavírusu na Slovensku slabne“ Michal Gašperan: „Množstvo nvonakazených, ktorých nakazí 100 pacientov z predchádzajúceho dňa„! Kým 14.3. to bolo 33, o 20 dní neskôr – 3.4. to bolo len 5. Ale stále je to prírastok novonakazených a je to na dlhú cestu. Prečo sa neodvážiť ešte kúsok viac, keď sme tesne pred vyhubením tejto pliagy? Preto, že ekonómovia chcú už teraz produkovať na plný výkon?

 

„Keď aj tráva a stromy sa stanú tvojimi nepriateľmi“

blogu Milana Ivana vyberám Čínske príslovie 草木皆兵  – “keď aj tráva a stromy sa stanú tvojimi nepriateľmi”?o ktorom píše: V čínštine toto prirovnanie označuje stav mysle, keď človek vojde napríklad do tmavého lesa, alebo nepoznanej životnej situácie a zo strachu z nepoznaného okolo seba si začne namýšľať, že okolo neho sa nachádzajú monštrá a príznaky, aj keď tam nič také nie je, jeho rozrušená a ustráchaná myseľ spôsobí, že z obyčajného stromu a trávy sa stanú jeho nepriatelia.

Premiér Matovič by si mohol priznať, že v radikálnosti požadovaných opatrení to zatiaľ prehnal, veď to nenavrhli ani odborníci na Veľkonočné sviatky, ale ostatní by si mohli priznať, že plne nechápu, že obetí bude aj medzi mladými ľuďmi, medzi zdravotníkmi, predavačkami, medzi za pol roka zbytočne vystresovanými ľuďmi. A to len preto, že nechceme ísť slovami autora radikálnej cesty dobrovoľne k zubárovi teraz v apríli, pričom o pár mesiacov tam budeme musieť ísť v júni. Rozdiely sú pre ľudí neuvedomujúcich si nevyhnutnosť aspoň čiastočného stavu z Talianska nepredstaviteľné.

Akého názoru je väčšina populácie? Sú proti tomu ísť k zubárovi, keď boľavý zub ešte nebudí majiteľa v noci a odkladá si to až keď ím opuchne? 170 000 infikovaných z 5 300 000 ľudí, to je určite opuchnutie spoločnosti.

Tak, ako bol Kočner, Bašternák nádor spoločnosti, tak aj koronavírus je nádor spoločnosti a aj zavádzajúca propaganda proti vyhubeniu koronavírusu len pre zbieranie politických bodov je nádor spoločnosti. Nenechajte zbytočne bujnieť tento nádor, ktorý klamstvami podrýva význam opatrení a ide sám proti svojmu životu!

S dôverou k Denise Sakovej a ostatným opozičníkom, ekonómom a neinformovaným ustráchancom si vyberáte väčšiu šancu dočkať sa okysličovania vlastnej krvi prístrojom.

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com