Denník N

O trampotách zostávania v okresoch

Tak by sme mali zostať vo svojich okresoch. Ale tie okresy sú fakt divné a niekedy ho opustíte, ani o tom neviete.

Divné bratislavské okresy

Bratislava je rozdelená na mestské časti a formálne aj na okresy. Ich hranice sú niekedy prekvapivé. Eurovea je v Ružinove (okres Bratislava II), ale autobusové zastávky sú v Starom Meste (okres Bratislava I). Tesco Lamač je v Karlovej Vsi (BA IV), ale tie stromy neďaleko sú v Novom Meste (BA III). Keď idete z Rače do Jura, idete cez Vajnory.

Potom máme lahôdku okolo Račianskeho mýta. Obyvatelia Legionárskej ulice (1,3,5,7,7,17,19,21) sú v Novom Meste (BA III), ale chodník je v Starom Meste (BA I). Takže nemôžu ísť von. Naopak, obyvatelia Smrečianskej sú v Starom Meste, ale chodník je v Novom Meste. Takže, nemôžu ísť ani do obchodu. Ale aspoň záchod majú vo svojom okrese (na rozdiel od CBC 2).

Mimochodom, prechádzate sa po pravej strane Dunaja a myslíte si, že ste v Petržalke? Ha. Nie ste.

Mimo Bratislavy

Ani mimo Bratislavy nemáte nič isté. Chcete ísť z Komoče do svojho okresného mesta? Idete cez okres Komárno. Spišský hrad je v Košickom kraji, ale Spišské Podhradie je v Prešovskom. Medzi Ličartovcami a Lemešanmi tiež nezostanete v Prešovskom kraji. A, prosím, doplňte lahôdky z mesta Košice (aj keď tam asi nič nie je).

Ale v takom Baarie je to úplne zlé. Tam ani neviete, v ktorom štáte ste.

Alebo keď nemôžete zísť z cyklochodníka dole, lebo to je iný štát.

Bez ohľadu na divné hranice obcí a okresov, udržte si, prosím, zdravý rozum, nechoďte ďaleko, nestretávajte ľudí mimo svojej karanténnej bubliny.

Teraz najčítanejšie