Denník N

Ako Kvietik zničil ľudové poľovníctvo

Poľovníctvo bolo niekedy potešením, ale aj potrebný regulačný nástroj k udržaniu rovnováhy v lese. Poľovné revíry vlastnili zväčšia chlapi z obce a starali sa o svoj revír. Až pokiaľ neprišla éra vlády SNS a pána Kvietika, toď vášnivého poľovníka. Inak to je riaden biznis obchod takéto revíry.

Ako to celé fungovalo?

1-vyhliadol sa dobrý revír, v peknom prostredí a s bohatým zazvernením.

2- zistilo sa koľko v danom revíri vlastní štát ha lesa. V správe ho ma Slovenský pozemkový fond.

3- nakoľko Šéfka SPF je náš človek tak počúva na slovo. Tam kde má štát pod správou viac ako 51%, zvolá sa valné zhromaždenie pod nejakou zámienkou. Barz čo sa nájde.

4- valné zhromaždenie sa dá len niekde na nástenné tabule, poprípade na druhý koniec republiky, aby nevedeli dôjsť ďalší užívatelia, pôvodní poľovníci.

5- valné zhromaždenie pridelí novému vlastníkovi revír- spriaznenej firme,osobe.

6- následne sa takýto revír odpredá za 200?300?tis eúr. Poľovníctvo je vášeň bohatých.

7- pôvodní, domáci poľovníci pozerajú ako im tam jazdia mercedesy. A lovia trofejné kusy. Poprípade im dajú možnosť loviť za takú cenu, že si to nemôžu dovoliť.

Ps-mnoho ma poučili a vysvetlili lesníci, ktorí s nami šli do štrajku Michal Tomčik, Janko Shurger, Peter Valek a partia okolo nich. Zlodejina na pôde, zlodejina v lesoch.

Pss- sektor Ministerstva pôdohospodárstva bol rozdelený pod vplyv viacerých záujmových skupín. Pán Kvietik mal enormný vplyv na Štátne lesy a SPF a vlastne na všetko.

Teraz najčítanejšie