Denník N

Pohľad dvoch lekárov, ktorým bežne zomiera 1/3 pacientov na smrtnosť Covid-19

Infektolog vs Onkolog v dobe Covid-19
Infektolog vs Onkolog v dobe Covid-19

Ak Vám zomiera bežne 1/3 pacientov, ktorých liečite, smrť jedného z 50 infikovaných, ako je bežné pri ochorení Covid-19 vo Vás môže vyvolať pocit, že sa svet zbláznil.

Nechcem sa vysmievať lekárom, ktorí liečia onkologických pacientov, ale z názoru dvoch z ních na chorobu Covid-19 mám dojem, že majú pohľad skreslený vysokou úmrtnosťou na onkologické ochorenia.

Profesor MUDr. Žaloudík: O covid-19 sa veľa informuje

Profesor MUDr. Žaloudík povedal v českom senáte:  „V České republice je 90 tisíc nádorú ročne nových, 30 tisíc pacientú umírá. My jsme pyšni na těch 60 tisíc co vyléčíme.“. To znamená, že sú šťastní s letalitou(úmrtnosťou) 33%. Ďalej zhruba povedal, že ochoreniu Covid-19 by sa nemala venovať spoločenská pozornosť, veď ľudia umierajú bežne aj pri autonehodách atď. Proti autonehodám však spoločnosť používa povinnosť mať zapnuté  bezpečnostné pásy atď.

Profil vydávaný za MUDr. Vladimíra Maleca, PhD, Onkologická klinika SZU, FN Roosevelta Banská Bystrica však išiel vna facebooku ešte ďalej. Pospájal fakty so svojími predstavami a dojmami a vyšlo mu, že karanténne opatrenia nemali význam, že nám pomohla naša imunita a že nikde na svete nepomohla v boji s koronavírusom karanténa. NAOZAJ!

MUDr. Vladimír Malec: Karanténa nepomohla…, epidémia sa nedá zastaviť…, epidémia je vďaka našej imunite evidentne na ústupe.

Že to znie nelogicky? Nevadí! Hlavne, že nám to vyhovuje! 3600 zdieľaní, 1300 súhlasných a 150 srdiečkových lajkov a odhadom 500 súhlasných komentárov typu „veľká pravda!“, „plne súhlasím!“, atď. sú dôkazom, že kde je súhlas s názorom na plné otvorenie ekonomiky (ktoré nezávisí úplne od názoru krízového štábu, alebo vlády, ale napríklad automobiliek, ktoré nemajú dopyt, alebo dodávateľov), tam je aj ignorovanie chybnej logiky v nelogickom statuse . A tak autorovi z omylu nepomohlo ani odhadom asi 60 kritických komemntárov.

Vyberám zopár bludov MUDr. Vladimíra Maleca:
1.) „U nás zatiaľ špičkoví odborníci zo slovenských univerzít mlčia, nikto neopraví „odborníkov“, ktorí hovoria o zastavení epidémie karanténou“,
Pozrime sa na graf vyššie a na podobné grafy a termíny opatrení v odkazoch a vidíme, že odborníci zo Slovenskych univerzít nemajú čo zastavovať. Robili by si rovnakú hanbu, ako si robí tento profil.

2.) „V médiách sa ďalej hovorí o našej úspešnej karanténe, ktorá má zastaviť šírenia pandémie, akoby niečo také bolo možné. A čo je strašné, odborníci, ktorí by mali tento nezmysel o zastavení šírenia vyvrátiť mlčia.“,
Asi nepočul infektológa MUDr. Sabaku, ktorý lieči Covid-19 pacientov v Bratislave a v relácii z 21.4. na Markíze „Koronavirus na slovensku“ v čase 22:30 povedal: „Ja som za tých 10r rokov, čo pracujem v zdravotníctve nikdy nevidel nikoho, ktorý by sa kvôli chrípke dusil a mal 40, alebo 50 rokov. Taktiež si nemyslím, že by bežná epidémia chrípky naplnila zimné štadióny mŕtvymi, ako je to v Španielsku, alebo Taliansku.“.

3.) „Námietka, že bez prísnych karanténnych opatrení by bolo tých úmrtí oveľa viac je zase len nepochopenie problému. Pretože karanténa šírenie epidémie nemôže zastaviť, iba spomaliť. Teda karanténa znižuje počet úmrtí len nepriamo, spomalením nárastu počtu ochorení v krátkom čase.“
Ak by všetky štáty urobili takú karanténu, ako Čína vo Wuhane, alebo ako my – Slovensko od 7.4. pri príchode do krajiny, tak sa nákaza všade zastaví. Nové prípady v číne iba od prichídzajúcich z cudziny sú toho dôkazom.

4.) „Žiadna karanténa ale nemôže zastaviť šírenie vírusovej epidémie, nikdy a nikde na svete sa nepodarilo zastaviť ani šírenie chrípky.“
MUDr. Malec si pletie opatrenia s chrípkou, ktoré sú na svete maximálne chrípkové prázdniny a test, na čo pacient zomrel s aktívnymi epidemiologickými opatreniami proti šíreniu vírusu SARS CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu Covid-19.

5.) „Takže žiaden „blackout“ ani „lockdown“ nám nepomôže, infekciu musí zvládnuť naša imunita. A ako sa zdá. zvláda ju úžasne. Máme vyše 1 300 infikovaných a 18 úmrtí, to je letalita 1,3%. (V rámci EÚ sa pritom letalita chrípky pohybuje dlhodobo medzi 0,1 až 0,4 %.) A o tom, že na takú nízku letalitu mala nejaký významný vplyv karanténa sa dá vážne pochybovať.“
Individuálne ju u infikovaného zvládne imunita, ale dokážeme to zvládnuť aj ako spoločnosť. Island, Južná Kórea, Čína, … sú príkladom. Pán nemá internet, alebo nedôveruje klasickým médiám v informáciách o tom, ako sa celá krajina vyhla vírusu SARS-CoV-2? Ak si to nechce prečítať tu na DenníkN, môže si to prečítať aj inde.

6.) „Pretože 28. marca, dva týždne po zavedení karantény, sme mali 314 infikovaných, a 26. apríla sme ich mali 1381. Za 4 týždne je to viac ako 4-násobný nárast. Ochorenie sa teda šírilo napriek karanténe, nezastavili sme ho. Pravdou ale je, že sa nárast nových prípadov už prakticky zastavil, čo sa dá ťažko pripísať karanténe, pretože sa za posledný mesiac nijako nezmenila.“
Status je z 27.4. To už pán doktor moho mať pdozrenie, že od 22.4. sa niečo deje a niečo zaberá. Ale samozrejme, ak nechcem pripustiť, že zaberá to, čo zabralo aj v Rakúsku (o Rúškach v Rakúsku som písal minule.), tak si to nepripustím a vymyslím si ný dôvod.

7.) „O veku obetí vieme málo, pokiaľ sa to dá zistiť, žiadna z obetí nebola mladšia ako 50 rokov, posledná mala dokonca úctyhodných 96 rokov.“
O veku obetí vieme veľmi málo, alebo žiadna z obetí nemala menej, ako 50 rokov a posledná mala 96 rokov? Kto by to potreboval vedieť vek všetkých obetí presne, NCZI eviduje všetkých. Okrem toho, ak je pri tejto chorobe úmrtnosť vo veku 20-40 rokov možno tisíc krát nižšia, ako vo veku nad 50 rokov, tak pri 18 (v čase písania statusu) je malá šanca, že medzi obeťami bude aj niekto vo veku do 50 rokov, že? Ale v krajinách, kde majú nad 5000 obetí, už majú medzi nimi aj deti a mládež do 20 rokov.

8.) “ … ochorenie je už evidentne na ústupe …“
Samo o sebe? Je to zbožné prianie MUDr. Maleca, aby to tak bolo, aby nebol dôvod na žiadne opatrenie a preto si myslí, že ochorenie je samo na ústupe? A môže byť vôbec na ústupe, ak predtým napísal, že žiadna karanténa nikdy nezastavila vírusové ochorenie? („Žiadna karanténa ale nemôže zastaviť šírenie vírusovej epidémie, nikdy a nikde na svete sa nepodarilo zastaviť ani šírenie chrípky.“)

Záver pre MUDr. Maleca: Lekár onkológ, ktorému zomiera bežne 1/3 pacientov by svojím skresleným pohľadom, bez dostatku znalostí o šírení a liečeni Covid-19 nemal kriviť realitu nevedomým, ktorí mu veria iba preto, že má titul MUDr.
Ak tomuto nerozumiete, dúfam, že sa nájde niekto, kto Vám taktne vysvetlí, že by ste nemali vyrábať bludy a nemali nimi oblbovať ľudí, ktorí ešte stále dôverujú lekárom. A nemali by ste robiť hanbu ostatným lekárom. Je rozdiel volať po uvoľnení opatrení, ktoré sú vzhľadom na ích účinnosť už asi týždeň prisilné a v tejto snahe vymýšlať bludy, ktorými oblbujete verejnosť klamaním, čo zabralo a čo nie.

Záver pre čitateľov statusu MUDr. Vladimíra Maleca, PhD, Onkologická klinika SZU, FN Roosevelta Banská Bystrica:
Odpovedzte si na otázku vo vloženom obrázku za linkom vloženým redakčným systémom. :)

Infektolog vs Onkolog v dobe Covid-19
Infektolog vs Onkolog v dobe Covid-19. Ktorého rada bude dôveryhodnejšia?

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com