Denník N

Prečo si želám pokračovanie vlády dona Roberta, ale logiku má Pelleho stratégia

Áno, nečakal som, že napíšem niečo v podobnom duchu, ale zase trochu polemiky a nahnevanosti si neodpustím.

Potrebujeme opozíciu!!! Kde je a keď tu je, čo rieši???

To, čo sa deje v strane Smer-SD, by nás oponentov a kritikov vládnutia tejto mašinérie nikdy nenapadlo. V súčasnom stave, v ktorom je opozícia (časť Smeru- SD, Kotlebov zlepenec akože „kresťanských“ síl za ňu neberiem) je možno aj smutné, že sa nám to takto zadŕhava. Vláda egoistu, diletanta a vymýšľača vtipov, za ktoré sa hanbia asi aj jeho dcéry, Piťovho kamoša a vlekára, ktorého peniaze na začiatku 90.rokov boli čisté ako je prostitútka po sexe s klientom bez gumy a dvoch ako-tak príčetných strán ( ktoré majú však také slovo, ako ja do 18.tich rokov v domácnosti, teda skoro žiadne), potrebuje opozíciu. Nie opozíciu inkvizície, neKulturblogu, exSNSákov, či unavených exHZDSKárov či exSDĽkárov, ktorým už ide len o istotu fleku v parlamente. Hlavne v čase epidémie ( ako moslimskí migranti sa nám vo veľkom vyhýba, našťastie) treba počuť aj odborný názor opozície.

Áno, exministri za Smer sú pozývaný do relácií, áno, niektoré ich názory znejú rozumne a áno, zdajú sa ako bojovníci za živnostníkov a zamestnancov. Musia to robiť, musia mať skoro vždy iný názor ako zástupcovia koalície. Ale preboha, za 95% vecí nesiete zodpovednosť vy. (áno, Matovičovské a Remišovské prázdne špajze mi lezú hore krkom, ale pointu vystihli) Za to, že sú tony papierov na úradoch, že 90% musí byť na papieri a že v týchto časoch sa improvizuje a naša „informatizácia“ je ťažko skúšaná. Za to, že Úrady práce a soc. vecí fungujú, ako fungujú, to padá na vrub ministra Richtera. Krajniak ( aj keď s ním v mnohom nesúhlasím, to s tou Pietruchovou, Mihálom- prečo???) robí, čo môže a aký odkaz a vybavenie mu zanechal bývalý minister. Zase v tomto smere viem, že na ministerstvách vnútra a práce úradníci dennodenne drú.

Pelle vs. Fico, Raši vs. Blanár

Hlavnou témou blogu však je súboj v Smere, ak k nemu teda príde. To, že mi to je jedno, či bude značka a tvár Smer-SD po sneme taká, alebo onaká, to mi je v podstate jedno. Faloš a vypočítavosť vycítim na kilometre (míle), takže Smer mám prekuknutý už asi od roku 2007. Chuť vládnuť pre blaho Slovákov, hmm, svojich členov a voličov, je tu od začiatku tejto strany. Nikdy sa nesnažila byť celoštátna, akože myslením, voliča má daného, neni o čom, ideme na prvú sústavnú. ( to, že v mnohom to robí tiež Matovičova zlúčenina, to je na ďalšiu diskusiu)

Keď chceme, aby sa Smer krásne rozpadol, tak si prajeme víťazstvo toho, ktorý už v 2014 tu nemal byť a stále je, aj po dvojitom bypasse ( či to už bolo rozhodnutie z jeho hlavy, alebo jeho sponzoringu a okrúhleho stolu, nevieme) Chcem povedať, že zdravie nech mu drží, zase o tomto sa nežartuje, len som to sumarizoval. Vidíme priame či nepriame odkazy oboch, taký ten beef, ktorý poznáme v rapu, že kto je lepší, čo by bol ten druhý bez toho prvého, že by nemal skončiť ako Dzurinda a Mečiar. (2% dokopy) Fico spomínal, že vytiahol neznámych úradníkov a spravil z nich ministrov, predsedov parlamentu a tak. Odkaz na Pelleho. Pelle tiež nemenoval, ale tie narážky na chuť, zdravie a entuziazmus boli jasné. Či menoval?

Keď beriem, že Smer is the new HZDS, sponzoring SDKÚ prešiel na mnohé strany (myslím, že Sieťka bola jednou z nich. Inak, s tou je čo? ), tak osud Smeru žiaľ nebude taký ako spomínaných dvoch strán. Smer na lokálnych úrovniach tu bude ešte dekády (nerád to hovorím), také to smerácke myslenie podobné tomu za komunistov: „Kto nekradne, okráda vlastnú rodinu, tam je cítiť. “

Goodfellaz Raši a Blanár, schopný obhájiť neobhájiteľné v politických reláciach, že mne bolo za nich nepríjemne, sú tiež každý na druhej strane. Aby ich za chvíľu nespájala len chuť športovať a ukazovať to na FB, či IG. Na koho strane je inak Erik Tomáš? (To bude také to, že hrá sa finále LM a ty si jediný v krčme pri stole, ktorý to neprežíva navonok a na konci sa teší s víťazom. )

Takže ako nerád to hovorím, ale Pellegriniho chápem, zrejme v strane už mal ten pocit, že je theBest alebo the Chef, že môže poniesť vlajku Slovenska na OH a ako tak so cťou, HaHa. Ale áno, ak chce strana Smer byť niekedy vo vláde, s Ficom, Jarjabkom, Blahom sa tak nestane. Pelle a jeho skupina majú v sebe obchodného ducha, oni to vydealujú, podobne ako Kollárovič s Matovičom a v najbližších voľbách môžu byť partner. Zase budem úprimný, okrem nesympatickosti a státím krajiny na mieste a sem- tam malým  krokom vpred, ich nemôžeme zase hádzať do jedného su(ú)du s Marxom, pardón Blahom, operným spevákom Jarjabkom, Čížikom či ďalšími 20-30, ktorých mená nevieme, netreba ich vedieť a sedia v parlamente. Buď výhra Fica a stagnácia na 15% a koaličný potenciál-10% alebo dealman Pelle a jeho gruppa, ktorá bude disponovať aj 30-40% potenciálom vládnutia. Fakt, ani neviete, ako vládnutie Oľano a Sme Rodina zase prehodnotí myslenie niektorých strán, s kým áno, s kým možno, a s kým vôbec. No uvidíme, a chcem povedať, že po týchto voľbách mi je politika už dosť ukradnutá.

Autor je absolútny nevolič Smeru- SD.

Foto: TASR

 

Teraz najčítanejšie

Tomáš Homola

Čauko, som Tomáš. Zaujíma ma politika, šport a kultúra. Rád čítam s porozumením a tým si vytváram názor na veci, inokedy rád vypočujem iných.