Denník N

Núdzový stav už takmer vypršal.

Zdroj: MH SR
Zdroj: MH SR

Blíži sa 90-ý deň, kedy najneskôr skončí núdzový stav.

Pandémia, ktorá postihla svet  zasiahla do životov nás všetkých. Od ľudí pracujúcich v továrňach a veľkých závodoch,  cez umelcov až po malých či veľkých podnikateľov. Spoločenský život klesol na bod mrazu. ALE! Pomaly sa náš život dostáva do „starých koľají“. Jún je mesiacom nádeje.

Núdzový stav bol na Slovensku  vyhlásený 16. marca 2020. Fungujeme takto už 80 dní a zdá sa, že ten dnešný si zaslúži byť oslavným. Od dnes, 3. júna 2020 totiž došlo k uvoľňovaniu, ktoré vo veľkej miere dovolí, aby náš život bol skoro ako pred pandémiou.

Nové uvoľňovanie opatrení nám umožní  aktívne športovať na vnútorných aj vonkajších športoviskách. S minimálnymi obmedzeniami sa môžu konať kultúrne podujatia. Stravovacie a ubytovacie služby začnú fungovať v plnom režime, taxíky, plavárne, tábory… a veľa vecí, o ktorých sme ešte pred mesiacom ani nedúfali. Dokonca už budeme stretávať ľudí aj bez rúšok, na ktoré sme si už zvykli a stali sa súčasťou nášho outfitu.

Teší ma, že táto situácia pozitívne vplýva aj na menšie komunity. V mojej rodnej Terchovej začali opätovne trénovať folklórne spevácke a tanečné súbory. Skúšky obvovuje aj ochotnícke divadlo, ktoré nás čoskoro poteší svojou novou hrou. Mám nádej, že zajtrajšky budú  lepšie a Slovensko po korona kríze vstane ako bájny fénix z popola.

Dajte nám vedieť, ako vy vnímate nové uvoľnenia. V čom vidíte klady a zápory uvoľnení?

Teraz najčítanejšie

Milan Laurenčík

... na zaslúženom dôchodku.... Bývalý podpredseda NRSR a člen Zahraničného výboru NR SR a Osobitného kontrolného výboru NR SR pre kontrolu NBÚ. Bývalý podpredseda ŽSK, poslanec a predseda Komisie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a životného prostredia Zastupiteľstva ŽSK. Od 2014 do 2016 starosta obce Terchová. ... zasadzujem sa o rozvoj regiónov, v ktorých bude radosť žiť....