Denník N

Vzniká druhý Smer

????Voliči strany SMER-SD boli dlhodobo frustrovaní a viacerí radi privítali informáciu o tom, že Peter Pellegrini založí novú stranu, ktorej volebný potenciál bol nameraný nad 20timi percentami.

❌Dnes sme však zistili, že o žiadnu novú stranu s novými víziami a novými tvárami nepôjde. Ani jamky na lícach či ľúbivý pohľad ???? totiž nezmaže minulosť zakladajúcich členov nového SMERU.

Peter Pellegrini, ktorý 2️⃣0️⃣ rokov robil kariéru v kauzami-opradenej strane SMER-SD, dnes predstavil partiu „nových“, „akčných“, „nepošpinených“ spolupracovníkov.
Ide o 10 ďalších poslancov, z ktorých niektorí boli nedávno vysokopostavenými funkcionármi strany SMER-SD.

Napríklad poslankyňa Saková bola dlhé roky vedúca služobného úradu na ministerstve vnútra a teda je správne považovaná za ✋ „pravú“ ruku R. Kaliňáka.

Poslanec Žiga so svojou spoločnosťou Taper je považovaný za najväčšieho obchodníka s drevom na Slovensku. ????????V pozadí tohto muža Peter Pellegrini dnes rozprával o ochrane životného prostredia!????????

Richard Raši, korunovaný princ???? východoslovenskej zdravotníckej lobby, je nositeľom káuz teta Anka, masér Kostka a ktorého sesternica má biznis v štátnych nemocniciach????. Košičania ho dobre poznajú aj vďaka kauze EEI.

Bývalá ministerka Laššáková začala v úrade v tieni veľkej kritiky umelcov na jej osobu????. Po parlamentných voľbách v roku 2020 narýchlo podpísala zmluvy za 42 690 000 eur???? aj pre firmy, ktoré s kultúrou nič nemajú.

Erika Tomáša poznáme všetci veľmi dobre. Bol dlhoročnou pravou rukou R. Fica.

????‍????A na koniec tu máme samotného P. Pellegriniho.
Za jeho vlády, ktorá trvala necelé dva roky, tu bolo tiež pár pochybení, voči ktorým sa nedištancoval a nevyviedol ani osobnú zodpovednosť:

V roku 2018 zákazku za 12-miliónov eur namieru ušila Správa štátnych hmotných rezerv firme Bonul – firme blízkej vláde.

V roku 2018 začal štát vykupovať pozemky od firmy spriaznenej Pellegriniho vláde, potenciálne 4-násobne drahšie,

Oligarcha blízky Smeru získal zákazku za 5 miliónov eur
vďaka porušeniu zákona,

Začal sa 1,6 miliardový nákup stíhačiek,

Zhotovil sa register železničnej infraštruktúry za 150 000 eur, ktorý je zbytočný, lebo len duplikuje existujúce informácie, a projekt za 6,89 milióna eur získala firma blízka vláde stržbami 86-tisíc ročne.

Nezabudnime ani na spackanú informatizáciu, kde pretieklo milióny eur a v niektorých prípadoch úplne zbytočne.

????Rysuje sa nám teda SMER2, ktorý bude mať zjavne prepojenia na SMER1, jeho ľudí a jeho oligarchov.

Preto nadšenie, ktoré z Pellegriniho novej strany rýchlo prišlo, môže smelo rovnako rýchlo opadnúť.
SMER2️⃣ tu naozaj nepotrebujeme!

Koniec-koncov, všetci títo prebehlíci sa aj dnes pýšia svojou minulosťou v strane SMER.
Veď prečo aj nie. Aj vďaka Smeru sú z mnohých z nich milionári!

Teraz najčítanejšie

Tomáš Šudík

Aktívny, mladý človek, aktivista a spoluorganizátor protestov Za slušné Slovensko no hlavne obyčajný človek z východného Slovenska, ktorému záleží na tom, ako bude vyzerať Slovensko zajtra, o rok, o desať rokov a pre ďalšie generácie.. Poslanec NR SR a zároveň študent vysokej školy a poslanec Mestského zastupiteľstva v Humennom. Mojím snom je svojou mladíckou energiou prispieť k ekologickému, modernému a slušnému Slovensku bez korupcie a klientelizmu.