Denník N

Čo MUDr. Bukovský zabudol o Covide povedať a zoznam blogov

Kým Covid-19 s opatreniami v USA zvýšil úmrtnosť oproti chrípkovej epidémii vyše 6x, MUDr. Bukovský tvrdil, že mal pravdu, že úmrtnosť je ani nie dvojnásobne väčšia, ako na sezónnu chrípku.
Kým Covid-19 s opatreniami v USA zvýšil úmrtnosť oproti chrípkovej epidémii vyše 6x, MUDr. Bukovský tvrdil, že mal pravdu, že úmrtnosť je ani nie dvojnásobne väčšia, ako na sezónnu chrípku.

Kým Covid-19 s opatreniami v USA zvýšil úmrtnosť oproti chrípkovej epidémii vyše 6x, MUDr. Bukovský tvrdil, že mal pravdu s tvrdením, že úmrtnosť je ani nie dvojnásobne väčšia, ako na sezónnu chrípku.

Tvrdenie MUDr. Bukovského: „Máme pravdu my, ktorí tvrdíme, že ide o trochu ťažšiu chrípku, pretože úmrtnosť na koronavírusovú infekciu je ani nie dvojnásobne väčšia, než na bežnú sezónnu chrípku.“  pochádza z videa „Liečba je drastickejšia ako ochorenie samotné“ – vláda by mala ukončiť núdzový stav!“ v čase videa 2:40 zo dňa 28.5.2020, kdy sa už bola epidémia v USA za vrcholom.

Keď si spočítame na svete evidované úmrtia na Covid-19 (pred vydaním videa 28.5.) a predpokladané úmrtia na chrípku, tak nám výjde 1,78x vyššia úmrtnosť, ako na chrípku.

Len sa zabudlo dodať, že je to celosvetová úmrtnosť doteraz málo rozšírenej choroby s opatreniami versus bežná úmrtnosť celosvetovo rozšírenej chrípky bez opatrení.

MUDr. Bukovský 28.5.2020: „Máme pravdu my, ktorí tvrdíme, že ide o trochu ťažšiu chrípku, pretože úmrtnosť na koronavírusovú infekciu je ani nie dvojnásobne väčšia, než na bežnú sezónnu chrípku.“

Do zavedenia opatrení v USA medzi 12-15 týždňom, čiže medzi 15.3. až 11.4. „chrípka“ (Covid-19) zvýšila úmrtnosť na respiračné ochorenia v USA vyše 6x oproti bežnej epidémii chrípky z roku 2018.

Zavedenie opatrení medzi 15.3. – 11.4.2020 proti šíreniu vírusu SARS CoV-2 v USA:

Zavedenie opatrení v USA proti Covid-19

Môžete to merať na stupnici v %, alebo po pixeloch, nevyhnete sa zisteniu, že v USA, kde sa nerobili opatrenia dostatočne skoro, úmrtnosť rástla do závratných výšin:

Úmrtia v USA na zápal pľúc, chrípku a Covid-19 medzi rokmi 2018-2020 v percentách zo všetkých úmrtí

A rástla by aj ďalej a zomrelo by spolu za celú epidémiu bez opatrení 0,8 až 1,4% obyvateľov USA. To je 2,6 až 4,5 mil ľudí z 326 mil. Prečo práve toľko nájdete v starších blogoch aj s odkazmi na práce odborníkov.

Začínajú sa odborníci venovať nepochopeniu verejnosti obsadením informačného pristoru polopravdami?

Keď som včera dopisoval blog „Covidové neznalosti MUDr. Bukovského, diel č. 4. – video z 17.6.“ o ďalšej dávke vynechaných informácii v nerealistických Covidových  videách MUDr. Bukovského odstavcom s jeho citáciou na tému prečo ľudia veria konšpiračným médiám:  „Nie je však v mojích (Roman Hanajík) silách ako neodborníkovi bojovať s prirodzenosťou ľudí voliť si pohodlnejšie vysvetlenie, ktoré tak pekne popísal sám MUDr. Bukovský, keď povedal, ako ľudia „… nachádzajú potom nejaký súvis, alebo súhlas. Nejakú korešpondenciu, medzi tým, čo si o situácii myslia oni a medzi tým, čo o situácii šíria nejaké konšpiračné weby“. Iba odborné autority dokážu vyvrátiť pohodlné bludy šíriace poloodborníkmi.“ netušil som, že sa už ľady lámu a virológ Boris Klempa sa vyjadril na adresu Trumpa, že je lepšie ho nepočúvať v otázke Covid-19 a infektologička Alexandra Bražinovová sa podobne vyjadrila na tému Mariána Kotlebu. Videá si môžete pustiť aj tu.

Rozhovor Braňa Závodského s virológom Borisom Klempom a epidemiologičkou Zuzanou Krištúfkovou:

Rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s epidemiologičkou Alexandrou Bražinovou:

 

MUDr. Bukovskému denne pribúda vyše 100 odberateľov na Youtube kanáli, vyše 30 tisíc videní a väčšina z toho je predpokladám z videí z poslednej doby, kde ladí s náladou ľudí, že už majú rúšok a opatrení proti koronavírusu dosť. Ak prichádza v tejto dobe s nekritickým podcenením nebezpečnosti choroby Covid-19, tak si ľudia radi a dobrovoľne nevšimnú zamlčanie podstatných faktov v jeho videách. Ako z tohoto omylu vyliečiť národ a možno aj samotného MUDr. Bukovského netuším, ale tuším, že to môže byť práve na základe tohoto zbytočne vážnejšie, komplikovanejšie, nákladnejšie.

 

Upozornenie: Môžeme si dovoliť vyskakovať tak, ako okolité štáty?

Kým MUDr. Bukovský ako pre mnohých občanov dôveryhodná osoba pokračuje v ťažení proti rúškam a za vnímanie Covid-19 ako nutného a málo smrtného zla, tak Inštitút zamestnanosti 22.6.2020 napísal na svojom blogu: „Slovensko je jediná z okolitých krajín, kde počet zdravotných sestier za 16 rokov od roku 2000 klesol zo 7,44 na 1 000 obyvateľov na 5,74. Čo sa ich veku týka, tak podiel zdravotných sestier do 29 rokov klesol z 12 % v roku 2009 na 7,7 v roku 2018. Naopak, podiel zdravotných sestier nad 60 rokov stúpol z nízkych 3,8 % v roku 2009 na 10,2 % v roku 2018.“. Môžeme si dovoliť vyskakovať tak, ako okolité štáty?

Nehovoril náhodou MUDr. Bukovský, že treba chrániť ľudí nad 65 rokov? Tých mladších nie? Každá desiata obeť v USA mala vek medzi 55-64 rokov. Je pravda, že Američania sú viac obézni, ako my, bolo by u nás menej obetí, ale boli by. Téme figliarstva s bagatelizovaním počtov mladších obetí cez percento tých najstarších sa budem venovať inokedy.

 

Prehľad blogov k téme omylov v súvislosti s Covid-19:

29. júna Deväť prípadov transplantácie pľúc po Covid-19 pre „chrípkarov“  (aktualizované 29.6)
24. júna blog Covidové neznalosti MUDr. Bukovského, diel č. 4. – video z 17.6. rozoberá video „Chronická únava – ďalšia snaha o pomoc a iné dobré správy“ z 17.6. (12 strán).
20. júna obecný blog „Ako konšpiweby radi argumentujú „odbornosťou“ autora myšlienok, ak sa ím to hodí do ích videnia sveta“ (4 strany).
16. júna blog Záhada „veľkonočnej jamy“ MUDr. Bukovského vyriešená! k prvým 14 minutám videa „Na Slovensku sa NIKDY nemohlo stať „Taliansko“! Prečo?“ zo dňa 13. 6. 2020 (15 strán).
14. júna v blogu MUDr. Bukovský a počítanie od buka do buka Covid-19 k videám uverejneným do 11.6.2020 (7 strán).
4. júna blog Výzva doktorovi Bukovskému: Nezavádzajte o Covid-19! k videu „Liečba je drastickejšia ako ochorenie samotné“ – vláda by mala ukončiť núdzový stav!“ z 28.5.2020 (14 strán).
3. mája blog Pohľad dvoch lekárov, ktorým bežne zomiera 1/3 pacientov na smrtnosť Covid-19 venujúci sa pohľadom onkológov MUDr. Malecovi a Žloudikovi (4 strany).
21. apríla Demagógovia so zanedbateľnou úmrtnosťou v Taliansku na Covid-19 – HOAX (2 strany), ktoré sa dá čiastočne použiť na druhú časť videa MUDr. Bukovského „Na Slovensku sa NIKDY nemohlo stať „Taliansko“! Prečo?“, pretože v ňom zabudol podotknúť, že vo zvyšku Talianska nebolo toľko prípadov práve kvôli opatreniam. Kto by to študoval podrobnejšie, zistil by, že Čínska komunita 300 – 500 tis. ľudí nemala svoje epicentrum v oblasti Bergama, kde bolo epicentrum Covid-19, ale vyše 100km nižšie. V tomto prípade platí skôr názor prof. Krčméryho, že to bolo spôsobené aj vďaka veľkým športovým udalostiam pri Bergame začiatkom roku.

Dúfam, že sa dočkám, že sa odborníci na SARS CoV-2 a Covid-19 začnú venovať aj vyjadreniam ľudí, o ktorých tu píšem a najmä tomu, ktorý má z ních najväčší dosah na verejnú mienku. Po Donaldovi Trumpovi a Mariánovi Kotlebovi by mohol prísť na radu výživový poradca MUDr. Igor Bukovský.

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com