Denník N

Žiadny krok pre Kollára, veľký pre koalíciu

Prvé vety z tlačovky „Mgr.“ bez otázok jasne naznačili, že Boris nijakú zodpovednosť vyvodzovať nemieni.

Matovič svoje protikorupčné heslá a ciele nenaplní. S týmto koaličným tímom rozhodne nie.

Čakať charakter jedenásťnásobnej hlavy tradičnej rodiny určite netreba. Už pri letmom pohľade do 90. rokov je zrejmé, v akom prostredí tento morálny podnikateľ započal svoje úspechy. Obraz jeho blízkych pekne dotvárala minulý týždeň rovnako rodinne a akademicky zmýšľajúca „Bc.“ Krištúfková, ktorá rozkročmo vystúpala, snáď cez každú mafiánsku skupinu bratislavského podsvetia, až na mieru šitý post vládnej splnomocnenkyne.

Čakať správnu reakciu na plagiátorstvo od podobného „Mgr.“ premiéra by bolo rovnako nad očakávanie. To, že chce bojovať proti kradnutiu a mafii s tými, čo kradli a boli s mafiou, je ale nonsens už od začiatku. To, že týchto ľudí menuje za svojich najbližších koaličných partnerov je šašovksý nonsens non plus ultra.

Je zaujímavé, že až na malé výnimky tento typ krádeží a hviezdne jasného pokrytectva benevolentne prijíma väčšina ostatných vládnych predstaviteľov. Nekrok Kollára a reakčná tichosť a alibizmus ministrov je výstrelom  signalizačnej rakety, kde je na miskách váh moc a kde hodnoty.

Kto nezastaví „malé“ kradnutie, nemôže zastaviť ani to veľké.

Teraz najčítanejšie