Denník N

Ocenenie pre rýchlo rastúci fin-tech sa strojnásobí na 5,5 miliárd dolárov

Možnosti v online predaji sú prakticky neobmedzené. Checkout.com ako servisná firma pre eshopy neuveriteľne narástla.

Obdobie uplynulých týždňov prinieslo rapídny nárast v sektore E-commerce. Je to dôsledok toho, že sa viac ľudí rozhodlo nakupovať a platiť za tovar online, aby dodržali pravidlá sociálneho odstupu kvôli COVID-19. Spoločnosť, ktorá poskytuje služby online obchodníkom s cieľom pomôcť im riadiť ich transakcie, oznámila investičný stimul.

Spoločnosť ponúka ako široké spektrum platobných metód pre svojich klientov, tak aj možnosť prijímať a posielať platby v 150 menách. Firma oznámila, že navýšila finančné prostriedky vo výške ďalších 150 miliónov dolárov, čo predstavuje sériu B, čo ich katapultuje na ocenenie začínajúcich firiem v Londýne na 5,5 miliárd dolárov po použití peňazí.

Je to ešte ďalší znak toho, že zatiaľ čo niektoré začínajúce podniky a odvetvia pociťujú obrovské nedostatky, stále existujú veľké a veľmi lukratívne oblasti podnikania, v ktorých spoločnosti pokračujú v raste a investori sú aj naďalej veľmi aktívni.

Checkout.com funguje od roku 2012, kedy bol založený, a medzi hlavné ciele financovania bude posilnenie jeho rozpočtu (dostupná hotovosť je teraz viac ako 300 miliónov dolárov) a viac investícií do výskumu a vývoja, so špecifickou zamerať sa na technológiu budovania s cieľom ďalej zjednodušiť a zrýchliť finančné vysporiadanie.

Financovanie vedie spoločnosť Coatue. Medzi ďalšie v tomto kole patria Insight Partners, DST Global, Blossom Capital a Singapurský štátny fond (GIC). Niektoré z nich sú opakovaní investori, ktorí v máji 2019 podporili spoločnosť Checkout.com sumou 230 miliónov dolárov. Okrem toho, že Checkout.com je ziskový projekt, počet transakcií rýchlo rastie. Medzi májom 2019 a májom 2020 sa počte transakcií zvýšil až o 250%.

Teraz najčítanejšie