Denník N

From Boris With Love.

Škoda, že Boris 007 neskončil lepšiu školu, inak by vedel, že akcia vyvoláva reakciu a reakciou na ňu je nová akcia … až do predčasných volieb. Vláda, ktorá po nich príde, už bude môcť absolútne fšetko. 11% ako volebný výsledok znamená, že sa stávate terčom a Boris 007 je vďačným terčom s vlastným podsvietením. Niečo ako Ambilight od Philipsu.

Ak Agent 007 pije vodku s Martini pretrepanú a nemiešenú, Boris 007 trepe a mieša a trepe a mieša … na (škodo)radosť jedných a šľakmadietrafiť tých druhých. Ak považuje Boris 007 (vy)riešenie svojich problémov za úspech, koalícia si veľa takýchto nákladných úspechov dovoliť nemôže.

Ak je dnes politika permanentná kampaň na udržanie popularity lídrov, potom Kollár hazarduje s tou Matovičovou nanajvýš nešťastne a skalický rýchlokurz geniality je len prvým (divácky úspešným)  vrcholom rodinného sitkomu s nevábnym pokračovaním. Ak sú priateľstvá v politike alianciou na dobu určitú, potom tie Kollárove chutia ako skalický trdelník a časom sa … prejedia. Ak je vládnutie spojené s víziou o budúcnosti krajiny, potom tá Kollárova je síce (mimoriadne) plodná, ale inak myšlienkový plagiát skoro od A do Z.

Je jasné, že Boris 007 (narodený v znamení chameleóna) problém nevidí a (ne)vedome relativizuje všetko, čo Matovič sľúbil a povedal. 1.júla preberá Nemecko predsedníctvo EÚ s plánovaným presahom pochystaných opatrení na 18 mesiacov. Je celkom možné, že ich ovocie bude zberať už niekto iný. Aj vďaka Borisovi 007.

Tomorrow Never Dies …

Teraz najčítanejšie