Denník N

Predstavujem Vám nového premiéra, je ním Boris Kollár!

Igor Matovič aj napriek kritizovaniu Andreja Danka pred dvoma rokmi dnes nemieni odvolať súčasného predsedu parlamentu. Boris Kollár navyše povýšil, pretože diriguje celú koalíciu. Magistrom už síce nie je, no pochváliť sa môže premiérskou stoličkou.

„LEKVÁR DANKO
Od slova do slova skopíroval bez jej vedomia rigoróznu prácu od inej študentky a získal tak podvodom titul JUDr. Keď sa dnes mal postaviť pred ľudí a prijať zodpovednosť, tak si „hrdina“ vybavil u Smerákov a Bugára, aby ho podržali a neschváli program schôdze o jeho odvolaní…“, napísal Igor Matovič 6. novembra 2018 na Facebook.

Zásady sa ale menia, ak sa jedná o koaličného partnera. Boris Kollár podľa českého antiplagiátorského systému okopíroval svoju prácu až na 50%. Súčasný predseda národnej rady sa ale za tento čin nemieni ospravedlniť a zároveň sa nechystá ani vzdať svojej funkcie. Premiérovi to ale očividne nevadí a namiesto kritiky plagiátora útočí na svojho koaličného partnera.

Igor Matovič skutočne dupol na plný plyn. Vláda nemá ani 100 dní, no už zahadzuje svoje priority a vracia sa na cestičky svojich predchodcov. Od Borisa Kollára by sme to aj očakávali, no strana Oľano šla do volieb s tým, že chce priniesť do politiky novú kultúru. Nepodarilo sa. Čo viac, za necelých 100 dní premiér ponúkol svoju funkciu multi oteckovi, ktorý sa jej chopil bravúrne. Diriguje s celou koalíciou lepšie ako Braňo Kostka. Škrípe to len v najmenšej časti orchestra, ktorá sa konečne otvorene postavila a trvá na tom aby dirigent odstúpil.

Prekvapením je ale opäť Richard Sulík, pre ktorého je dôležitejšie podnikateľské kilečko. Tandem SaS-Za ľudí opäť nefunguje, čo nový premiér vrelo využíva. Nedá sa tomu rozumieť. Ak by toto spojenie fungovalo, tak by Boris Kollár nemal problém opustiť svoju stoličku. Navyše má pod sebou veľmi lukratívne ministerstvá, takže by zrejme ani neopustil koalíciu. Spolupráca funguje ale len vo dvojici Matovič-Kollár. Preto naďalej pokračujeme: #úprimne #odvážne #preľudí (bez za ľudí?).

 

Teraz najčítanejšie