Denník N

TGM: Človek veľa vydrží, ak má cieľ…

Práve som na FB dopísal status a ponúklo mi v spomienke fotku infočlánku v magazíne pre kultúru IN BA o letnej súťaži Džungľoraj. Náhoda. Ako vravel TGM: Človek veľa vydrží, ak má cieľ… Máme cieľ? Máte cieľ?

Tak potešilo dnešné konštruktívne a tvorivé stretnutie so samosprávou MČ Petržalka. Dohodli sme letnú súťaž k remixu piesne Džungľoraj (Kristína Prekopová) a tiež jej využitie v komunikácií s deťmi na budúci rok – v rámci projektu…Tak sa teším, tá pieseň ako letný hit, patrí k vode, do mobilu napr. ako zvonenie…
Teším sa i na akciu v spolupráci s bežcami OZ Priatelia behu ležerého a zdraviu prospešného, i s OZ krasy terasy, tento rok. Keď sa podarí nejak dôstojne si uctiť besedou terajšieho čestného hosťa Ivana Kamenca. Pre mňa je známy výbornou faktografickou knihou o tragédií deportovaných spoluobčanov zo Slovenska cez druhú svetovú vojnu. Tu, v Petržalke, boli vlastne viaceré pracovné tábory a tragédia popravených pri civilnom cintoríne v Petržalke (vyše 500 ľudí) je desivá skutočnosť, ktorá sa tu odohrala.
Potešilo i stretnutie s Danielom Bernátom, novým šéfom PR, možno sa podarí i pokračovanie filmu Miesto pre život – 100 rokov (Jaro Vojtek),
Prešiel som sa na úrad vlastne (neplánovane) popri Chorvátskom rmene, trochu mapoval i terasy a ich napojenie na exteriér…Sú nejaké nápady.
Jeden z nich, poviem to i tu, keďže som to i tam na úrade spomínal. Podľa mňa by sa dali využiť terasy s prepojením na lávky vybudované pomocou prepojení reklamných pilerov Bigmedia. Dole reklama a hore lávka…Vznikla by rarita, bezpečný a bezbariérový priestor mimo dopravu automobilov, určená pre kočíky, cyklistov, bežcov….
Tiež si myslím, z právneho hľadiska, že nemožnosť samosprávy investovať do cudzieho majetku je trochu nesprávne pochopená v prípade terás. Je jasné, že nebudem susedovi (ktorý je známy a je i cudzí) opravovať garáž.
Ale ak sa tu vyskytla terasa (je postavená z betónu) , ktorá je reálne postavená a nik sa k nej nehlási, tak je prirodzené, že ju niekto bude používať, starať sa o ňu, vydržaním sa stane časom jeho majetkom.
Tu nie je nik cudzí.
Ako si pred sto rokmi ČSR pripojilo Petržalku tak si dnes môže po sto rokoch pripojiť i terasy.
Stojí to za právnu analýzu, nie som právnik. Ale Jednoducho požiadam o zápis na list vlastníctva, po nevyhnutných právnych krokoch…, …a je to…
…a je to…:-)
  https://www.youtube.com/watch?v=ldKCQtDJQos&feature=youtu.be

Teraz najčítanejšie