Denník N

AKTUALITY zo sveta realít

Realitné aktuality 1-7-2020

PREDAJ: Ceny sa neprepadli, ako niektorý ľudia s nádejou na dobrú kúpu dúfali. Masový predaj kvôli stratám príjmov zatiaľ nenastal.

PRENÁJOM: Bytov v ponuke na prenájom je viac ako kedykoľvek predtým. Ceny sa prepadli približne o 15% podľa lokality. Majitelia bytov v Bratislave postupne zisťujú, že za cenu s pred pandémie už nájomníkov nenájdu tak jednoducho ako predtým, kedy si mohli vyberať.

KRÁTKODOBÝ PRENÁJOM cez portály ako napríklad Airbnb zostal úplne paralyzovaný, preto sa mnoho takýchto bytov ocitlo v ponuke na dlhodobý prenájom.

CHATY, ZÁHRADY: Záujem o tento typ nehnuteľností sa takmer strojnásobil. Predajcovia mohli tieto nehnuteľnosti predať za viac a veľmi rýchlo.

OBCHODNÉ PRIESTORY: Očakáva sa, že mnoho firiem a prevádzok opustí svoje obchodné priestory, typickým príkladom sú cestovné kancelárie, kaviarne, reštaurácie.

INVESTIČNÉ NEHNUTEĽNOSTI: Investori z tejto skupiny ľudí aktuálne čakajú čo sa bude diať.

DEVELOPERSKÉ PROJEKTY: Takmer všetky developerské projekty pokračujú bez zmien vo výstavbe a predajoch ďalej.

ZAHRANIČIE sa situácia vracia do normálu.

 

RIZIKÁ:

  1. Pred zložením rezervácie by mali mať klienti, ktorý kupujú na hypotéku riadne zistené svoje aktuálne hypotekárne možnosti. Informácia z reklám a z pobočky svojej banky nie je záväzná a dostatočná.
  2. Majitelia spoločností musia na schválenie úveru od banky čakať.
  3. Druhá vlna pandémie, ak príde nemusí mať taký zásah ako tá prvá keďže ľudia už vedia ako sa správať v čase pandémie.
  4. Neprenajatý byt za cenu z pred pandémie sa s veľkou pravdepodobnosťou rýchlo neprenajme a treba pristúpiť radšej ku zľave, aby bol aspoň nejaký príjem z nájmu ako žiaden.

 

OPATRENIA v realitnej kancelárií PROM REAL:

Virtuálne obhliadky: Máme už dlhodobo zakúpené najmodernejšie skenery, kamery na tvorbu virtuálnych obhliadok, vďaka čomu sme mohli predávať, prenajímať aj v čase keď sa ľudia báli chodiť na obhliadky. Veľká výhodou je, že už nemusíte absolvovať kopec zbytočných obhliadok.

Dezinfekcia a čistenie: Vybavili sme kancelárie vybavením a prístrojmi na čistenie a dezinfekciu

Hypotekárny špecialisti: zisťujú riziká a možnosti záujemcov o kúpu nehnuteľnosti, aby mohli bezpečne získať svoje vysnívané bývanie.

Ak sa chcete nezáväzne poradiť napíšte mi, alebo ktoréhokoľvek z našich maklérov.

https://www.promreal.sk/realitny-team

Teraz najčítanejšie

Michal Kolenčík

CEO a Realitný špecialista - Prom Real Bratislava, Pezinok a okolie https://www.promreal.sk/ing-michal-kolencik-ponuky-nehnutelnosti-114863