Denník N

Tajuplný svet podzemia (+video)

Nejeden z nás si pri potulkách lesom určite všimol tajomné a tmavé brány do podzemia, ktoré ľudí fascinovali už od pradávna. Veď, kto by neupustil uzdu fantázie a nepredstavil si, čo všetko sa tam dole môže ukrývať? Svet bez denného svetla, svet kde sa život vyvíja inak a príroda tu vytvára úžasné kreácie. To sú miesta ukryté pred našim pohľadom a práve preto by sme Vám ich radi ukázali. Veríme, že vás náš Tajuplný svet podzemia očarí rovnako ako nás, no hlavne sa dozviete niečo nové, niečo z prostredia našej domoviny, čo sa ukrýva priamo pod našimi nohami.

https://www.facebook.com/terracarpathica/

Vedeli ste, že dvesto členná kolónia netopiera obyčajného, môže počas letnej sezóny skonzumovať viac ako 700 kg hmyzu a jeden netopier vodný za noc skonzumuje aj 7000 kusov komárov, čo v priebehu leta predstavuje 0,5 – 1 kg? Netopiere si už neodmysliteľne spájame s jaskyňami, ktorých máme na Slovensku naozaj neúrekom. Dnes sú však rovnako dobrým domov, pre tieto nočné tvory, aj tajomné hlbiny opustených starých banských diel.

To všetko a ešte viac sa dozviete už čoskoro v našom pripravovanom dokumentárnom filme: TAJUPLNÝ SVET PODZEMIA.

Natáčanie dokumentov, obzvlášť v podzemí, je však náročná vec. Vyžaduje si množstvo času a trpezlivosti, veľakrát na úkor vlastného voľného času. Keďže nás naša organizácia nezamestnáva a teda ani neživý, všetko sa snažíme financovať z vlastných zdrojov, čo je však v súčasnej dobe veľmi náročné. Týmto by sme Vás chceli osloviť s možnosťou dobrovoľného ľubovoľného príspevku, ktorý by pomohol náš dokumentárny film priviesť do zdarného konca.

Všetko je samozrejme na Vás, a tak sme Vám nachystali aj upútavku z nášho filmu. Ak sa Vám zapáči a radi by ste sa našli vo filme v poďakovaní, môžete našu tvorbu podporiť zaslaním akejkoľvek peňažnej čiastky na číslo účtu:

SK45 0900 0000 0050 1732 8558 (do poznámky nezabudnite uviesť svoje meno)

Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste nás aj v minulosti sledovali a podporovali, pretože práve vďaka Vám má naša práca zmysel. Veríme, že sa už onedlho spolu stretneme na prvom premietaní TAJUPLNÉHO SVETA PODZEMIA a spoločne si pripijeme na úspech dobrým malokarpatským vínkom!

Viac o našej tvorbe nájdete na našich stránkach: www.terracarpathica.sk alebo https://www.facebook.com/terracarpathica/

Teraz najčítanejšie

Terra Carpathica

Zameriavame sa na ochranu a zveľaďovanie kultúrno-historických a prírodných zaujímavostí malokarpatskej krajiny. Prostredníctvom našich článkov by sme chceli všetkým tým, ktorým nie je naša krajina ľahostajná, ukázať aké poklady ukrýva. Veríme, že každý si u nás nájde práve to, čo pre neho robí našu krajinu takú vzácnu a nenahraditeľnú. Viac sa o nás môžete dozvedieť na https://www.terracarpathica.sk/