Denník N

Matovič hovoril o karme, tá mu dala spätnú ranu

Igor Matovič sa verejne ospravedlnil za svoju okopírovanú diplomovku. Použijeme jeho výraz. Stiahol chvost. Je to ale neskoro, vysmieval sa ministrovi školstva, žiadal odstúpenie Danka. Dnes nemieni opustiť post premiéra, priority sa menia.

Pri každom kroku sme si mysleli, že Igor Matovič prerazil dno. Dnes to ale dokázal opäť. Nie on, novinári, ktorí prišli na to, že premiér Slovenskej republiky okopíroval úplne celú diplomovú prácu z dvoch kníh. Ten istý premiér, ktorý hovoril pri odhalení diplomovky ministra školstva o karme a ten istý človek, ktorý pred dvoma rokmi stál v prvej línií proti Dankovi. Je to obrovská hanba a Igor Matovič si to uvedomuje. Prvýkrát bolo z jeho statusu cítiť aspoň kúsok pokory. Je si vedomý, že je jeho diplomovka absolútny plagiát a preto stiahol chvost.

Trochu neskoro. Po všetkých provokatívnych statusoch o Dr. Oetkerovi, po tom čo sa vysmieval koaličným partnerom a hovoril čosi o karme, dnes vyzerá premiér ako totálny hlupák. Mysleli sme, že Igor Matovič už svoju latku neprekoná. S týmto odhalením však prekonal všetkých svojich predchodcov.

Nikto nepopiera, že jeho vláda už stihla urobiť pár dobrých vecí, zopár ich do konca volebného obdobia stihne ešte urobiť. Všetci si Igora Matoviča, ale už budú pamätať ako chorobného klamára a pokrytca, ktorý si stihol zničiť svoje meno za pár mesiacov. Premiérom zrejme druhýkrát už nebude.

Niet sa čo čudovať. Toto je výsledok naivity slovenského národa, ktorý naletel populistovi z Trnavy. Nebude tomu inak ani v ďalších voľbách. Opäť sa objaví nejaký Matovič v inom plášti a poblázni národ s vidinou zmeny. Možno bude mať dokonca aj titul v súlade s dnešným zákonom.

Tento blog som napísal bez kopírovania.

Teraz najčítanejšie