Denník N

LGBTI ľudia ako nástroj mocenských a politických sporov

Pestré správy týkajúce sa práv LGBTI ľudí, iných menšín, či znevýhodnených skupín, rodovej rovnosti, právneho a sekulárneho štátu a ľudských práv.

V treťom vydaní Pestrých správ sa venujeme téme zneužívania LGBTI ľudí v poľskej prezidentskej kampani, budeme vás informovať o náraste pravicového extrémizmu v Nemecku, prinášame správu o rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva proti Maďarsku, pozrieme sa na aktuálnu štúdiu humanitárnych organizácií o návratovej politike EÚ, priblížime si hlasovanie o sprísnení slovenského interupčného zákona a pozornosť budeme venovať aj výzve, ktorú farárke Anne Polckovej adresovali evanjelickí biskupi. V závere ako obvykle prinášame niekoľko pozvaní za zaujímavé podujatia.

Pestré správy nájdete na Apple Podcasts, SoundCloude aj Spotify. Príjemné počúvanie.

Sledovať ma môžete na Facebooku alebo Instagrame.

Teraz najčítanejšie

Lucia Plaváková

Som advokátka, ľudskoprávna aktivistka a matka. Som členkou predsedníctva Progresívneho Slovenska. V Progresívnom Slovensku som našla ľudí, s ktorými zdieľam víziu Slovenska, ktoré je modernou krajinou férovou ku všetkým a v ktorej má každý šancu na dôstojný život. Som zakladajúcou členkou OZ Dúhové rodiny. Pre LGBTI ľudí poskytujem bezplatné právne poradenstvo v inPoradni. V parlamentných voľbách 2020 som kandidovala pod č. 28 na kandidátke PS/Spolu.