Denník N

Tzv. nenahraditeľní plagiátori SR, prenechajte svoje ústavné funkcie poctivejším

Alebo vy ste tí najpoctivejší? Naozaj si páni Matovič a Kollár myslíte, že ste nenahraditeľní? To vážne sú vaše politické strany stranami stojace na jednom schopnom človeku? 

Ak je čo i len jedna odpoveď na vyššie položené 3 otázky z vašej strany záporná, mali by ste sa svojich funkcií vzdať. To je to najlepšie, čo v danej situácii, keď ste boli obaja usvedčení zo zlodejstva, alebo podvádzania, môžete pre Slovensko spraviť. Zvlášť, ak ešte nedávno ste ostro vystupovali proti bývalému predsedovi NR SR, aby sa vzdal svojej funkcie presne za to isté, čo ste, ako vysvitlo až teraz, spáchali aj vy sami. Ak máte chrbtovú kosť a štipky svedomia a sebareflexie, mali by ste sa svojich ctených funkcií vzdať aj bez výziev. Zachránite tým aspoň zvyšky svojej cti. A hlavne, svojim počinom by ste ukázali v praxi ako funguje politická kultúra, za ktorú ste tak presvedčivo… akože bojovali, keď ste boli v opozícii. Tým môžete posunúť Slovensko na iný, vyšší level politickej kultúry. Navyše sa nemusíte obávať, že vás nahradia tí zlí… Nahradili by vás len vaši vlastní ľudia. Navyše by ste ani nemuseli odchádzať z politiky ani z parlamentu.

Ak nechcete byť za totálnych idiotov, tak by ste sa svojich funkcií mali vzdať. O to zvlášť, keď sľub č. 48 programového vyhlásenia vašej vlády znie, že vláda bude bojovať za ozdravenie vysokého školstva s cieľom netolerovať žiadne formy plagiátorstva a iného akademického podvodu.

Majte predsa trochu chlapskej odvahy a cti a nebuďte chorobne prilepení na tie svoje funkcie.

Darmo sa všemožne vykrúcate. Mladých ľuďom ste obaja ukázali, prečo sa treba po skončení štúdií pobrať radšej do zahraničia a nežiť v krajine, kde slušní a poctiví študenti a ľudia sú za blbcov. Dostali ste sa k moci preto, lebo ste občanom tohto štátu sľúbili očistiť politiku od podvodníkov, klamárov a zlodejov. Keďže sa ale ukázalo, že podvodníkmi, klamármi a zlodejmi ste aj vy sami, mali by ste sa zachovať tak, ako ste to vždy požadovali od ostatných podvodníkov, klamárov a zlodejov. Ale sa chcete správať podľa pravidla: Rovní a rovnejší? A teda vás sa to netýka?

Alebo chcete hrať hlavných aktérov v ľudovej múdrosti: Zlodeji kričali – vyhoďte toho zlodeja Danka z parlamentu! ??? To chcete?

Teraz najčítanejšie

Marcel Burkert

Dekonšpirátor. Teda má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.