Denník N

Slovensko je na tom po Covid-19 podobne ako Benátky

V Taliansku spôsobila Covid kríza zastavenie ekonomiky a tým výrazné zlepšenie čistoty životného prostredia. Výsledkom tohto zlepšenia bol návrat delfínov do Benátok.

Podobný jav bol pozorovaný aj na Slovensku. Po tom čo sa život na Slovensku po Covid kríze ako tak vrátil do normálu, bolo možné pozorovať podobný mimoriadny jav. Takmer pri všetkých vodných plochách, či už v aquaparkoch alebo prírodných jazerách a riekach sa začalo objavovať veľké množstvo veľrýb a tuleňov, prípadne hrochov. Podarilo sa zistiť, že tieto stvorenia nie sú len domáce, ale pochádzajú aj zo susedných krajín.
Vedci sa bohužiaľ nevedia zhodnúť na tom, čo spôsobilo tento jav. Jedna časť vidí za týmto javom zlepšenie životného prostredia a tým aj čistoty vôd po uzatvorení krajiny a vypnutí ekonomiky. Časť tejto skupiny vedcov ľutuje, že sa nepodaril presadiť „black-out“. To by sa mohli zjaviť aj tvory, ktoré už považovali za vyhynuté. Ľutujú najmä to, že infantilný vodca, ktorý si inak nedovidí na koniec nosa, v tom správnom čase  nedokázal presadiť tak geniálnu myšlienku ako bol ten oný „black-out“ a tým by nielen porazil hnusobu, ale aj zabezpečil Slovensku nové atrakcie, tak potrebné pri lákaní turistov. Nie každý dokáže vyliezť v dlhom rade na Rysy.

Druhá časť vedcov je presvedčená, že tieto tvory na Slovensko prilákali vizuálne prenosy tlačových konferencii krízových štábov, zdravotníckych a ekonomických kapacít, ktoré sa niekoľko mesiacov opakovali každý deň.

Stanovisko príslušných orgánov k tomuto javu sa bohužiaľ nepodarilo zistiť. Malo by to spadať do kompetencii ministerstva životného prostredia a ministerstva zdravotníctva.

Vzhľadom na mentálne a aj morálne vybavenie vedenia oboch ministerstiev (a nielen ich) sa neočakáva žiadna racionálna reakcia.

Možno len nejaký infantilný status od….

 

Teraz najčítanejšie