Denník N

Farbenie obočia a rias = záchrana na leto

Farbenie obočia a rias vám môže ušetriť veľmi veľa času, najmä pokiaľ sa každý deň maľujete. Ide o určitú formu permanentného make upu, ktorý vám vydrží niekoľko týždňov a vy si tak nemusíte maľovať ani mihalnice, ani obočie a chodiť prakticky bez líčenia.

Počas leta to obzvlášť oceníte kvôli vysokým teplotám alebo keď sa pôjdete kúpať. Ako si však obočie a mihalnice zafarbiť rýchlo a jednoducho aj doma?

Produkty na farbenie obočia a rias

V prvom rade budete pri farbení potrebovať samotné farby na mihalnice a obočie. Odporúčame vyberať si overené a testované produkty, aby ste mali istotu ich kvality, keďže ide o permanentnú formu make-upu. Ďalším produktom, ktorý budete potrebovať sú oxidanty. Po zadovážení si týchto produktov sa môžete vrhnúť na samotný postup.

Postup farbenia

Pre správne použitie je veľmi dôležité zvoliť správny odtieň, najmä vzhľadom na farbu vlasov. Po výbere správneho odtieňa zmiešate približne 2 cm farby s 5-10 kvapkami 3% oxidantu. Pokiaľ si idete farbu nanášať na riasy, odporúčame ich podložiť ochrannými papierikmi, aby ste permanentnú farbu nenaniesli aj na miesto pod očami.

💡Tiež je veľmi dôležité sa pred samotným farbením odlíčiť a odmastiť si pokožku, aby sa farba rovnomerne prichytila.

Vytvorenú zmes už len nanášajte na riasy a obočie. Pri obočí je veľmi dôležité aj správne vykreslenie tvaru, ktoré môžete docieliť aj použitím šablóny. Zmes nechajte na riasach a obočí pôsobiť 5 až 10 minút. Pozor však na to, že čím dlhšie farba pôsobí, tým je výsledné zafarbenie výraznejšie.

Po uplynutí času obočie zotrite suchou vatou a umyte vodou, prípadne použite odličovať. Riasy umývajte výlučne čistou vodou. Pre prípad, že zafarbíte aj miesta, ktoré nemali byť zafarbené je dobre siahnuť aj po prípravku určenom na odstraňovanie, ktorý je na trhu voľne dostupný. Do vašej výbavy teda môžete zahrnúť aj tento produkt.

Výhody farbeného obočia a rias

Medzi výhody patrí predovšetkým to, že vám takéto nafarbenie vydrží 2-3 týždne. Výdrž je individuálna, avšak napriek tomu ušetríte týmto spôsobom veľa času. Farbenie doma je jednoduché a nie je vôbec finančne náročné. Tiež je táto forma farbenia omnoho prirodzenejšia a taktiež sa prirodzene aj “vymýva”.

Pekne nafarbené obočie viete docieliť aj u vás doma. Potrebujete len pár produktov a šikovné ruky a docielite efekt ako od kozmetičky. Zároveň sú na trhu dostupné aj tieto profesionálne farby, ktoré samotnú aplikáciu ešte uľahčia. Stačí len sledovať postup a pri aplikácii využiť trošku zručností, ktoré väčšina z nás má, keďže si obočie upravujeme. Zároveň bude obočie presne podľa vašich predstáv, tak ako si ho kreslíte najradšej. Netreba sa preto báť a môžete to vyskúšať aj Vy!

Teraz najčítanejšie